Марката ЦСКА се завръща на европейската сцена

G

ЦСКА се завръща днес на меж­дународната клубна сцена след едногодишно отсъствие, поро­дено от отказа на клуба да участва в миналогодишната еврокампания.novsport.com

Точно преди два се­зона червените отпаднаха от Мура, а начело на тима отново бе Стойчо Младенов. Днес той започва поредната си поправи­телна сесия в Европа. Съперник ще бъде молдовският Зимбру, а първата среща тази вечер започва в 20:30 ч. и ще бъде излъчена пряко по “ТВ7”.

Апостол Попов ще изведе ЦСКА с капитанската лента в отсъствието на контузения Ва­лентин Илиев, който ще изгледа мача от трибуните. Любопит­но е да се отбележи, че Попов бе титуляр и при резила срещу Мура през лятото на 2012 година. Другите двама футболисти на армейците, които играха срещу словенците и сега също имат шанс да се появят на те­рена, са Пламен Крачунов и Ан­тон Карачанаков.

На националния стадион “Ва­сил Левски” тази вечер се очак­ват около 6 000 зрители, като до вчера бяха продадени 850 би­лета. На феновете по трибуни­те вероятно ще им се наложи да се заредят с търпение пред­вид факта, че Стойчо Младенов за пореден път ще изгражда нов отбор и ще е необходимо вре­ме, за да се заиграе така, както подобава.

Молдовският Зимбру ще действа подчертано дефанзивно с цел да стигне до 0:0 в Со­фия. Затова е важно ЦСКА да непроспива първото полувреме, каквито навици имаше през ми­налия сезон.

Стойчо Младенов има някол­ко дилеми за стартовия състав. Те са свързани с вратарския пост, левия бек и единия от централните защитници. Под рамката новото попълнение Якуб Дивиш и Стоян Колев имат равни шансове да са титуляри. В отбрана пък само двама фут­болисти могат да са сигурни за мястото си сред стартовите 11 – това са десният бек Апос­тол Попов и централният за­щитник Александър Тунчев. Ако

Младенов предпочете Крачунов за партньор на Тунчев в ядрото на ариергарда, за мястото на левия краен бранител ще спо­рят Кристиян Супусейпа и Вен­ци Василев, като с предимство е юношата на Миньор Перник. Крачунов обаче може и да оста­не резерва заради многото га­фове, които направи в контро­лите. При подобно решение Су­пусейпа ще действа заедно с Тунчев в сърцето на отбрана­та, а Венци Василев ще е титу­ляр отляво. Това обаче е по-мал­ко вероятният вариант.

Групата на ЦСКА за мача със Зимбру е от 21 футболисти, които са на лагер в парк-хотел “Витоша”. Сред тях е и Мар­тин Камбуров. В последния мо­мент стана ясно, че неговото наказание за Европа е изтекло по давност и така той ще мо­же да започне като титуляр тази вечер. Иван Маркович не попада в списъка, тъй като е със скъсани кръстни връзки и ще отсъства няколко месеца. При него имаше предпоставки за такава травма още от месец май и контузията му не е изне­нада за щаба на армейците. Извън групата остана и бразилецът Жуан фелипе.

В списъка за срещата не по­падна и нито един от юноши­те, които тренираха с мъжете. Те са пратени в дубъла и по всичко изглежда, че Стойчо Мла­денов отново няма никакво на­мерение да разчита на тях. За сметка на това всеки ден в ЦСКА пристигат чуж­денци, които никой от щаба на червените не е гледал на живо.

Зад Мартин Камбуров от втора позиция ще действа Маркинъос. По дясното крило мяс­тото е за Тони Силва, а по ляво­то за Иван Стоянов, като два­мата ще сменят позициите си в хода на срещата. Има дилема за двойката вътрешни халфове. Там сигурен за стартовите 11 е Еденилсон Бергонси, а за друго­то място спорят Стивън Сънди и Борис Галчев. Нигериецът по­добно на Крачунов направи дос­та грешки в контролите и е много вероятно Галчев да започ­не вместо него.

Стойчо Младенов едва ли ще изневери на традиционния си подход, който свежда рискове­те до минимум с основна цел да не се допусне гол. Напред основ­но ще се разчита на статични­те положения и голмайсторския нюх на Камбуров.
ЦСКА – Зимбру
20:30, „Васил Левски
Втори предварителен кръг на Лига Европа

Вероятни състави:

ЦСКА: Дивиш – Ап. Попов (к), Тунчев, Крачунов, Василев, Галчев, Еденилсон, Силва, Маркиньос, Ив. Стоянов, Камбуров
Треньор: Стойчо Младенов

 

Зимбру: Русу – Джардан, Время, Ерхан, Павлючек, Богдан, Климович, Чептине, Амани, Дедов, Гросу
Треньор: Олег Кубарев