В Италия: ЦСКА иска нападател на Катания

608ЦСКА пробва да се уреди с 14-ото си попълнение за летния трансферен прозорец. Медиите в Италия съобщиха, че “армейците” следят ситуацията около нападателя на Катания Едгар Чани, който е албанец.

Чани е роден на 22 юли 1989 година и прекарва почти цялата си кариера в Италия. До момента е защитавал цветовете на Пескара, Палермо, Асколи, Падова, Пиаченца и Модена. За две години играе в Полша за  Полония (Варшава). През 2013-а преминава в Катания, но записва едва 4 мача, след което следват два периода под наем – първият е в Карпи, а от януари – в Бари.блиц

Договорът му за наем изтича на 30 юни, но Катания иска отново да го преотстъпи някъде. Интерес към него има от страна на Салернитана, но футболистът няма желание да рита в трета дивизия. Именно заради това медиите в Италия прогнозират, че в крайна сметка може да се озове на “Армията”.

Чани има записани и 15 мача за албанския национален отбор, в които е отбелязал 4 гола. За Бари през последния сезон има 17 мача и 4 попадения. Най-успешен е периодът му в Полония (Варшава), където в 34 срещи бележи 13 гола.