Преглед на водещите новини в спортните медии (България)

София. Преглед на водещите новини в спортните медии:

София. Преглед на водещите новини в спортните медии:
Змийска отрова за Реал преди Класико, пише на първа страница вестник “Меридиан мач”.
Бившият треньор на Реал (Мадрид) Бернд Шустер изригна, че Гуардиола води по-добре отбора си от Мауриньо, а Роналдо е далеч зад гърба на Меси.focus-sport
Бекали разкри: ЦСКА плаща €150 000 на Вальо Илиев
След като собственикът на Стяуа Джиджи Бекали призна, че ЦСКА е пратил официална оферта за Валентин Илиев, вчера в Румъния разкриха и каква ще бъде заплатата на защитника в София. Според съседите „червените” са приготвили тлъстите 150 000 евро на година плюс капитанската лента за Вальо, с което са сигурни, че ще го изкушат да се върне.
Междувременно от ЦСКА излязоха с официално обръщение, в което изразяват страха си от провокации на “псевдофенове” на тима. „Целта е ясна – да получим административно наказание и да ни попречат да станем шампиони”, се казва в декларацията.
На първа страница на вестник „7 дни спорт” четете:
Борците мачкат по пътя за Лондон
Борбата за пореден път доказа, че тя храни българския спорт и отново ще мие очите на България на олимпийските игри. Националите в свободния стил спечелиха още две квоти на квалификацията в „Арена Армеец”, след като Кирил Терзиев (74 кг) и Ана-толий Гуйдя (60 кг) стигнаха до финалите в категориите. На полуфинала Гуйдя би с 2:0 части (1:0, 1:0) Селахатин Кълъчсалаян (Тур), а Терзиев спечели над 10-минутна драма с Мурад Гайдаров (Блрс). Съдиите порязаха българина в края на първата част, а президентът на ФИЛА Рафаел Мартинети стана да им се кара. Терзиев обаче беше по-добрият на тепиха и успя да вземе схватката с 2:1 (0:1,3:2,3:0).Днес са срещите при 120-килограмовите свободняци и в пет от категориите в класическия стил.
Параноя обзе ЦСКА, пишат декларации
Параноя разтресе ЦСКА седмица преди дербито с Левски. Шефовете на червените се опасяват от нов случай „Мездра” до края на сезона и решиха да стегнат каиша на феновете. В официална декларация от Армията се обърнаха към „псевдофеновете” и ги предупредиха, че няма да позволят никакви провокации по време на мачовете, които да навредят на клуба. ЦСКА ще засили охраната на своя стадион, както и в сектора при гостуванията на червените.
На първа страница на вестник „Тема спорт” четете:
ЦСКА предупреди: Псевдофенове искат да ни спрат за титлата
Ръководството на ЦСКА се опасява, че псевдофенове на отбора ще правят опити да го спрат към титлата. Как?! Чрез действия, които могат да доведат до
отнемането на точки от актива на червените. В Борисовата градина отдавна имат подозрения, че се готви вътрешен саботаж от псевдофенове, които са поели ангажименти и успоредно с това си гонят личните интереси. В тази връзка ЦСКА излезе с декларация.
В последните часове в клуба постъпиха няколко много сериозни сигнала относно задаващи се евентуални провокации по време на предстоящите мачове на ЦСКА! Целта им е повече от ясна -да получим административни наказания и да ни бъде попречено да станем шампиони. Научихме, че трябва да бъдем максимално подготвени за реакция срещу вероятни умишлени действия на наши псевдофенове. Най-вече бъдете нащрек за расистки и антисемитски лозунги”, се казва в декларацията на ЦСКА.
Стоичков изгони национал
Христо Стоичков размаха метлата в Литекс. След загубата от Монтана и позорната игра Камата е освободил централния защитник Николай Бодуров. Националът е временно отстранен, като вчера не е тренирал със съотборниците си. Бранителят ще се подготвя с юношите за неопределено време.
Иначе в атаките към играчите на Литекс се изключи и по-малката щерка на Камата – Михаела. В социалните мрежи тя написа, че ловчанлии не заслужават никакъв респект. “Леле майко…. Само се надявам нито един футболист да не се е продал, защото така ще докажат, че за нищо не стават, а само за модни ревюта. Като знам треньорите колко работят за отбора…. Лошо ми става, че и за тях няма уважение”, защити баща си Мика.