Лудогорец трети пореден мач без победа (СНИМКИ)

638

Лудогорец продължи неубедителното си представяне напоследък и завърши наравно 0:0 при гостуването на Черно море във Варна. Мачът беше от 2-ия кръг на “А” група, а както е известно, на старта на новото първенство разградчани паднаха сензационно с 0:1 от новака Хасково. Между двата двубоя селекцията на Стойчо Стоев завърши 1:1 на реванша в Люксембург срещу Дюделанж за Шампионската лига и влиза колебливо в тежките битки с Партизан, които предстоят на тима от Разград по пътя към групите на най-комерсиалния футболен турнир.блиц

За гостуването на “Тича” Стойчо Стоев имаше доста кадрови проблеми и се наложи капитанът Светослав Дяков да играе централен защитник. Както е известно, с контузии са основните бранители Козмин Моци, Александър Барт и Георги Терзиев. Освен това специалистът очевидно беше решил да пази някои от състезателите си за предстоящия мач срещу Партизан, който е в сряда от 21:00 часа на “Лудогорец Арена”. От титулярния състав днес бяха извадени Роман Безяк и Върджил Мисиджан. Националът Христо Златински също беше на пейката и се появи на смяна. От първата минута пък започна новото попълнение Абел Анисе, който партнираше на ударилия греда Фабио Ешпиньо в централната зона на терена.

“Моряците” пък излязоха с най-доброто, като изключим единствено наказаният нападател Бакари. Избраниците на Александър Станков отлично се противопоставиха на класния противник, а в редиците на шампионите пролича, че селекцията на Стоев не се намира в най-доброто си състояние и задачата за елиминирането на Партизан ще бъде изключително трудна.

В мача на “Тича” и двата отбора могат да съжаляват за пропуснатата възможност за спечелване на три точки, тъй като имаше чисти ситуации за гол не само пред вратата на Георги Китанов, а и пред тази на националния страж Владислав Стоянов.

4erno_more___lud.jpg

Двубоят стартира с вихрено темпо. В 4-ата минута варненци изразиха претенции за дузпа за игра с ръка на бранител на Лудогорец. Съдията Николай Йорданов не посочи бялата точка, с което си навлече гнева на феновете на Черно море и на Сашо Станков. В последвалите минути публиката на “Тича” не спря да освирква рефера. До 10-ата минута Владислав Стоянов спаси удари на Симеон Райков и Тодор Паланков. В 12-ата пък шампионите създадоха първата си ситуация за гол. Mарселиньо засече с глава центрираната от Жуниор Кайсара топка, която Георги Китанов улови.

В 24-ата минута Марселиньо пропиля отличен шанс за откриване на резултата. Бразилецът остана непокрит в наказателното поле на Черно море след като изскочи зад отбраната, но за късмет на варненци стреля право в ръцете на Китанов и така нулевото равенство остана непроменено. И в този момент феновете и Сашо Станков скочиха на рефера. Домакините претендираха за засада на Марселиньо, но от телевизионното повторение стана ясно, че такава нямаше.

В 39-ата минута само късметът спаси “моряците”. Фабио Ешпиньо изпълни отлично пряк свободен удар, но горната греда се оказа верен помощник на Китанов. До почивката и варненци имаха още един шанс, който обаче Симеон Райков пропиля, след като от добра позиция не успя да засече топката по най-добрия начин.

Втората част стартира с натиск на Лудогорец. Гостите създадоха още няколко опасности, но гол така и не падаше. При една от тях Михаил Александров бе заел добра позиция в наказателното поле на Черно море и стреля, като топката профуча на сантиметри от дясната греда. В 56-ата минута дебютантът в състава на Черно море Матиа Курьор изведе Иван Коконов сам срещу Владо Стоянов, играчът на домакините обаче реши да опитва с пас назад подаване към свой съотборник, вместо да стреля и по този начин пропиля добрата ситуация за гол.

До края най-интересното положение пропусна Роман Безяк, който влезе на смяна. Словенският голмайстор беше изведен много добре, преодоля Китанов, но от малък ъгъл не намери очертанията на вратата и топката премина на сантиметри покрай дясната греда. Така срещата приключи без победител и Лудогорец продължи традицията да играе трудно срещу “моряците”, които и днес вложиха много старание и се бориха като равен с равен. Вече в трети пореден мач на “Тича” шампионите са без победа, а 180 минути, или три астрономически часа, селекцията на Стойчо Стоев не е успяла да вкара гол в “А” група.

ЧЕРНО МОРЕ – ЛУДОГОРЕЦ 0:0

Черно море<br />(Варна)
ЧЕРНО МОРЕ
: 33.Георги Китанов, 4.Михаил Венков, 6.Кирил Котев, 24.Слави Сталев jalt.jpg, 25.Сашо Александров (51 –smqna.jpg 19.Мариа Курьор (80 –smqna.jpg 4.Даниел Георгиев), 5.Стефан Станчев, 8.Стенио Дос Сантос jalt.jpg , 84.Тодор Паланков jalt.jpg, 13.Симеон Райков, 17.Иван Коконов (63 –smqna.jpg 20.Мирослав Манолов), 14.Георги Божилов
Резерви: 1.Илия Николов, 91.Живко Атанасов, 7.Бекир Расим, 16.Мартин Костадинов, 3.Даниел Георгиев, 19.Матиа Курьор, 20.Мирослав Манолов
Треньор: Александър Станков


ЛУДОГОРЕЦ21.Владислав Стоянов, 80.Жуниор Кайсара, 18.Светослав Дяков (87 –smqna.jpg 23.Христо Златински), 15.Александър Александров, 77.Витиня jalt.jpg, 8.Фабио Ешпиньо, 12.Абел Анисе, 7.Михаил Александров jalt.jpg (63 –smqna.jpg 93.Върджил Мисиджан), 17.Даниел Абало, 84.Марселиньо jalt.jpg (84 –smqna.jpg 9.Роман Безяк), 11.Жуниор Кишада
Резерви: 91.Иван Чворович, 4.Теро Мантула, 20.Шоко, 88.Вандерсон, 23.Христо Златински, 93.Върджил Мисиджанм, 9.Роман Безяк
Треньор: Стойчо Стоев

Варна, стадион “Тича”
Съдия: Николай Йорданов
Жълти картони: Стенио Дос Сантос, Toдор Паланков, Слави Сталев (Черно море); Михаил Александров, Марселиньо, Витиня (Лудогорец)

moreto_lud.jpg

moreto_lud1.jpg
МАЧЪТ ПО МИНУТИ С БЛИЦ:
1 – svirkata.jpg Начало на мача!
1 – Гостите от Разград печелят първи корнер, след изпълнението му Георги Китанов боксира топката, последва шут покрай вратата на Черно море.
4 – “Моряците” претендират за дузпа за игра с ръка на защитник на Лудогорец. Съдията Николай Йорданов отсъжда корнер за Черно море.
5 – Силен удар на Симеон Райков е отразен от Владо Стоянов.
9 – Отлична намеса на Владислав Стоянов, който изби в корнер коварен изстрел от над 20 метра на Тодор Паланков.
12 – ОПАСНО! Mарселиньо засича с глава центрираната от Жуниор Кайсара топка, Китанов лови.
16 – Изстрел на Ешпиньо прелита опасно близо покрай вратата на варненци.
24 – ОПАСНО! Марселиньо бе оставен непокрит в наказателното поле на Черно море след като изскочи зад отбраната и стреля право в ръцете на Китанов. Феновете и Сашо Станков претендират за засада, но от телевизионното повторение стана ясно, че такава нямаше.
29 – Китанов спасява удар на Даниел Абало.
37 –  jalt.jpg Първи жълт картон в мача, получава го Стенио Дос Сантос за фаул срещу Жуниор Кишада пред наказателното поле на домакините.
39 – ГРЕДА! Фабио Ешпиньо изпълни фаула, за късмет на “моряците” топката се отби в напречната греда.
40 – ОПАСНО! “Моряците” пропиляват добро положение. Топката беше цинтрирана в полето на Владислав Стоянов, прехвърли Кейсара и попадна на крака на Симеон Райков, който обаче не я засече по най-добрия начин и не затрудни националния вратар.
45 – Добавеното време е 1 минута.
45+1 – Край на първото полувреме.
——————
46 – svirkata.jpg Начало на второто полувреме.
47 – Удар на Марселиньо, Китанов лови.
50 – jalt.jpg Жълт картон за Михаил Александров.
51 – smqna.jpg Сашо Станков извършва първа смяна. Дебютантът Матиа Курьор влиза в игра за Черно море, защитникът Сашо Александров излиза.
54 – Михаил Александров стреля на сантиметри от десния стълб на вратата на домакините.
56 – ОПАСНО! Курьор подаде отлично на Коконов сам срещу вратаря, но той реши да търси с пас назад свой съотборник и пропиля отлична възможност за Черно море.
60 – Неточен удар на Абало.
61 – jalt.jpg Жълт картон за Марселиньо.
63 – smqna.jpg Михаил Александров е заменен от Върджил Мисиджан.
63 – smqna.jpg Александър Станков пуска Мирослав Манолов, който се завърна в Черно море след раздялата с Литекс, Коконов излиза от терена.
68 – jalt.jpg Жълт картон за Тодор Паланков.
72 – jalt.jpg Витиня фаулира Паланков и също получава жълт картон.
80 – smqna.jpg Станков очевидно не е доволен от Курьор, дебютантът е заменен от Даниел Георгиев.
84 – smqna.jpg Роман Безяк влиза в игра за Лудогорец, Марселиньо напуска терена.
87 – smqna.jpg Стойчо Стоев извършва и последната смяна. Светослав Дяков излиза, Христо Златински се появява на терена.
88 – ОПАСНО! Безяк пропуска да отбележи. Голмайсторът беше изведен много добре, преодоля Китанов, но от малък ъгъл не намери очертанията на вратата и топката премина на сантиметри покрай дясната греда.
90 – Добавеното време е 4 минути.
90+1 – Златински стреля отдалеч, топката прелита над вратата на домакините.
90+5 – jalt.jpg Жълт картон за Слави Сталев от състава на варненци.
90+5 – Край на мача. Черно море и Лудогорец завършиха 0:0.