Преглед на водещите новини в спортните медии

1

София. Преглед на водещите новини в спортните медии:

„ЦСКА разкова Левски 2:0“, съобщава във водещия си материал вестник „7 дни спорт“.
ЦСКА постигна безпрецедентна пета поредна победа над Левски. Антон Карачанаков и Серджиу Буш вкараха попаденията за крайното 2:0. Карачанаков се разписа от пряк свободен удар в 47-ата минута, а 8 по-късно Буш покачи с глава.
Първата част бе абсолютно безинтересна, а през втората, освен двата гола, 8000 зрители видяха и два червени картона. В 64-ата минута Маркиньос бе изгонен за втори жълт картон, а треньорът на армейците Стойчо Младенов бе изпратен на трибуните заради бурните си протести към съдията Георги Йорданов. В 83-ата минута крилото на Левски Луис Педро също видя червения цвят на картона след глупаво нарушение. „Сините“ създадоха едва няколко голови положения за цял мач, като най-чистото бе още в първата минута след удар с глава на Аймен Белаид. След това, въпреки териториалния си превес, левскарите не успяха да стигнат до нищо повече от няколко далечни удара към вратата на ЦСКА.
Ботев (Пловдив) спаси кожата под Аязмото“, пише още изданието.
Ботев (Пловдив) се спаси от загубата в последната секунда при гостуването си на Берое. Старозагорци поведоха с гол на Елиаш да Силва в 30-ата минута. След това пловдивчани се хвърлиха да изравняват, но не успяваха да стигнат до чисто голово положение. Влезлият като резерва Иван Цветков обаче с последния удар в мача в 94-ата минута спаси точката за „жълто-черните“.
„Изпълнителният директор на Локомотив (София) опитва да върне Цветан Генков в отбора“, пише още вестник „7 дни спорт“
Селекцията в Локомотив (София) все още не е приключила. „Червено-черните“ търсят централен нападател, който да увеличи опциите пред Димитър Васев, а изпълнителният директор Георги Марков разкри пред “7 спорт”, че е водил разговори с освободения от Левски Цветан Генков.
„Търсим централен нападател не само в България, а и в чужбина. Проведохме разговори с Цецо Генков, но той чака за трансфер в Гърция или в Турция. Едва след това Локомотив е опция за него. Дали е готов да се завърне в нашия клуб, знае само той и пак само той може да даде отговор дали това ще се случи”, сподели Георги Марков.

Сръбкиня прецака Лудогорец за Партизан“, пише вестник „Меридиан мач“
Сръбската лечителка Марияна Ковачевич прецака, без да иска, Лудогорец преди мача с белградския Партизан. Дамата е отишла на почивка в Дубай и по този начин е пресякла надеждите на шампионите основните защитници Александър Барт и Георги Терзиев да преминат няколко процедури при нея, след които щяха да се възстановят по-бързо от очакваното. Така двамата със сигурност горят за срещите с Партизан.
Раис М’Боли: Знам за интереса към мен, избирам внимателно“, пише още изданието.
Вратарят Раис М’Боли коментира бъдещето си и къде ще продължи кариерата си. „Знам за интереса на Филаделфия към мен. Разглеждам внимателно всички опции”, лаконичен бе националът на Алжир пред авторитетното издание „Франс Футбол”. Според информациите 28-годишният вратар до последно е чакал сериозна оферта от Западна Европа, но след като интересът към него постепенно е отшумял, той е склонил да подпише тригодишен договор с Филаделфия Юниън.
Мениджъри от Турция и Русия изгледаха дербито“, съобщава вестник „Меридиан мач“
Дербито между Левски и ЦСКА по традиция предизвиква най-голям интерес в родния футбол, независимо от състоянието на двата отбора. Това се доказа и вчера, когато на трибуните имаше мениджъри от различни европейски отбори. По информация на „Меридиан Мач” основната част от емисарите очаквано е била от Русия и Турция. Не е ясно обаче кои точно футболисти на двата отбора са били обект на интерес. Със сигурност от състава на Стойчо Младенов интерес предизвиква Тони Силва, но той остана на пейката. Другият наблюдаван внимателно бе Неманя Милисавлиевич. който изнесе добър мач.

„От ЦСКА казват днес за конгоанеца“, съобщава вестник “Тема спорт“
Днес се очаква да стане ясно дали конгоанският футболист, който пристигна за пробен период в ЦСКА, ще остане и през тази седмица на „Българска армия”. Нападателят Колин H’Kee дойде в София в петък и изгледа тренировката на тима. За последно таранът е бил собственост на норвежкия Стрьомсгодсет. Той има паспорт от скандинавската страна, но е с конгоански корени. H’Kee е със съвсем скромен опит в професионалния футбол и възможността да остане в Борисовата градина за постоянно е малка. Колин е на 23 години, като има едва 4 мача за Стрьомсгодсет между 2011 и 2014 г. Даван е под наем в нискоразредните Стрьомен (13 мача, 3 гола) и Льоренскуг (6 мача и 2 гола). През миналата седмица бе отпратен друг нападател, който изкара пробен период на „Българска армия” – сърбинът Деян Георгиевич. Той дойде в тима със съдействието на агента Мариано Бидзари, а за последно бе играл във втория отбор на Партизан – Телеоптик Земун. „Тема Спорт” научи и името на френския защитник, който изкара проби в ЦСКА преди десетина дни. Става въпрос за 29-годишния Жан-Кристоф Вержерол. Той бе отпратен скоропостижно. Любопитното е, че 188-сантиметровият бранител за кратко е бил и в Левски преди няколко сезона, но без да подпише договор. Играл е за ФК Брюксел, Гинган, Арл Авиньон, Шарльороа и Страсбург.
Италианци с интерес към Радослав Цонев“, пише още изданието.
Ръководството на Левски все пак може и да осъществи изходящ трансфер този трансферен прозорец. До момента „сините“ само прекъсваха договорите на ненужните им играчи просто защото никой от тях не ставаше за продан. Така от „Герена” си тръгнаха скъпоплатените чужденци Кевин Бру, Ларсен Type, Нуно Пинто, Рафаел Бастос, Рикардо Нунеш, Кристовао Рамос и Павел Чмовш, напуснаха и Орлин Старокин, Даниел Димов, Цветан Генков и Димитър Макриев. Сега обаче има интерес към играч на „сините“. Става въпрос за халфа Радослав Цонев. Той бе част от юношеския национален отбор на европейското първенство в Унгария. И игра във всичките мачове на България. Въпреки че в тях възпитаниците на Александър Димитров наредиха три загуби от Германия (0:3), Украйна (0:1) и Сърбия (0:1), Цонев е оставил добри впечатления. Изявите му са били следени от скаути на няколко италиански тима. Един от тях е Удинезе. Както е известно, Левски продаде точно на този клуб Антонио Вутов през зимата. Няма да е изненада, ако от Удинезе пратят оферта и за Радослав Цонев. Той и братът му близнак Борислав, който в момента лекува контузия в коляното, на няколко пъти бяха наблюдавани през пролетта и в „А“ група, в мачове на „сините“. През втория дял на шампионата Радослав записа 11 мача в елита и 1 за Купата на България. Той успя да отбележи и 1 гол – при загубата с 1:3 от ЦСКА. На „Герена“ пък все още не са се отказали от идеята да привлекат още един централен защитник. През лятото „сините“ взеха 11 нови, като към тях не броим върналия се под наем от Спартак Търнава Роман Прохазка.
„Домовчийски и Сърмов под въпрос и за мача срещу Локомотив (Сф)“, пише още вестник „Тема спорт“
Валери Домовчийски и Георги Сърмов отпаднаха от групата на Левски за мача с ЦСКА. Двамата не успяха да бъдат възстановени от лекарския щаб на „сините“. Нападателят и халфът дори не са били взети на лагер преди срещата, въпреки че попаднаха в разширения състав за мача. В събота, след като отборът бе на кино, те са били освободени. Причината е, че след направените им прегледи се оказало, че състоянието им никак не е добро. И двамата имат проблеми в областта на адукторите. И засега са под въпрос дори за следващия мач на сините. В третия кръг те приемат Локомотив (София). Двубоят е в събота, 2 август, от 20:00 часа на стадион „Георги Аспарухов”. Мачът ще бъде предаван пряко пo TV7.