Преглед на водещите новини в спортните медии

1

София. Преглед на водещите новини в спортните медии:

ЦСКА се спъна с 2:2 в Славия“, съобщава от първата си страница вестник „Меридиан мач“
Славия препъна лидера ЦСКА с 2:2 в супермач на „Овча купел”. Мачът започна ударно, като още в 9-ата минута Серджиу Буш откри резултата за „червените”. След вихрени минути с положения   пред   двете врати   „белите” изравниха     в края    на    полувремето чрез Бургзорг. Малко след началото на втората част Тунчев възстанови преднината на ЦСКА с глава. Крайното 2:2 оформи бившият нападател на „армейците” Мишел Платини, който с пета не остави шансове на иначе страхотния Якуб Дивиш.
„Гошо Петков: Замеряха ме с камъни и ябълки“, пише още изданието.
„Феновете на ЦСКА ме обстрелваха с ябълки и камъни, това казах и на рефера. Нека ме псуват, нека говорят, само да не хвърлят. Защо ме целят от 60 метра?”, изригна след срещата Георги Петков. „Представете си, ако това те удари отзад в главата, какво става. Тия ябълки откъде са ги взели не знам. С камъните сигурно са се снабдили на стадиона.”, допълни той. „При първия гол футболистът на ЦСКА тръгна да подава топката успоредно, но се спъна и така ми вкара гола, защото аз бях тръгнал да пресичам подаването. При втория гол човекът, който играеше с Тунчев, не скочи и ни вкараха. На Буш му казах, че два пъти пада за дузпа, а нямаше такива. Знаем все пак за ЦСКА как се дават дузпи и реферът можеше и да се обърка. Момчето обаче си призна, че и в двете ситуации няма нищо”, завърши Петков.
„Венци Стефанов: Стефан Велков разкри скандала с „черното тото“, пише още вестник „Меридиан мач“
Босът на Славия Венцеслав Стефанов похвали играчите за характера, показан срещу ЦСКА, и нападна всички, които го обвиниха в намеса при падането на мача от телевизионен ефир.
„Не може да се пишат такива безобразия – Славия бил Миньор, бил слуга на Лудогорец, какви пари съм имал аз… Не искам повече такива помияри да си позволяват да пишат за Славия. Това е гадост, това е простотия”, обясни Стефанов. „Когато на главата си имаш брънки толкова, колкото на задника, не смятам, че е най-добрият вариант. Да си гледа тая гънка, дето я има отзад”, не пестеше обидите си босът.
„Последният човек, който има нещо общо с това защо не се излъчва мачът, съм аз. Ако искат да излъчват, ако искат да излъчват тренировките, юношите младша, децата. Нито ние хвърляхме камъни и правехме простотии, нито сме се държали идиотски и вулгарно”, ядосваше се Стефанов. „И двете полувремена след 15-ата минута ЦСКА лежаха и симулираха някакъв футбол. Но пак вината е само наша – безброй грешки. Доволен   съм,  че момчетата имаха желание да победят. Не ми харесаха грешките в средата на терена и така дадохме на ЦСКА шанс да отбележи два гола”, обясни „белият“ бос.
Стефанов не пропусна да коментира и разразилия се скандал с „черно тото“ в юношеския национален отбор до 19 години. „Единственият играч, който е отишъл при наставника Сашо Димитров и му го е казал, се казва Стефан Велков. Той е футболист на Славия, не на Левски, не на ЦСКА и там какви бяха другите гяуровци-мяуровци, всякакви измекяри. Аз ги гоня тези с компютърчетата от стадионите вече 4-5 години”, завърши Стефанов.

„Хърватин още мотае „червените“, пише вестник „7 дни спорт“
Спряганият за трансфер в ЦСКА хърватски ляв бек Тончи Кукоч продължава да мотае ръководството на „червените“. Според изданието Brescia Oggi агентът на играча е поискал нова отсрочка. На Апенините твърдят, че до вторник Кукоч трябва да отговори на офертата на Стойчо Младенов. Проблемът за осъществяването на трансфера е фактът, че футболистът иска прекалено висока заплата, което е в разрез с трансферната политика на „Българска армия“. На хората в ЦСКА обаче е взело да им писва от претенциите на Кукоч и по всяка вероятност сделката в крайна сметка няма да се осъществи.
Хамза изплю камъчето: Всички искат да се махнат“, съобщава още изданието
Тунизийският нападател на Ботев (Пловдив) Юнес Хамза открито заяви, че чужденци в Ботев (Пловдив) нямат намерение да продължат да носят „жълто-черния“ екип. Той говори пред румънския сайт sport.ro. „Аз все още имам договор с Ботев, но очаквам новини за трансфер. Ще анализирам всички оферти и ще избера тази, която е най-добра за мен. Има няколко конвертируеми футболисти, но те се надяват скоро да им приключат трансферите и просто да се разкарат. Не знам нищо за трансфер на Сърджан Лукин, знам само, че всички искат да се махнат. Просто не може да се играе повече в тази ситуация“, заяви Хамза. Тунизиецът отказа да коментира евентуален свой трансфер в Стяуа, но сподели, че към него има няколко оферти, от които ще избере най-изгодната.
„Проблемът остава: Божинов виси за Берое“, съобщава още вестник „7 дни спорт“
Валери Божинов може да пропусне втори пореден мач на Левски. Нападателят страда от травма в адукторите, която го извади от състава за двубоя с Локомотив (Сф) в събота. Днес Божинов трябва да мине фитнес тестове, които да покажат дали ще може да тренира наравно със съотборниците си през седмицата. Нападателят има проблеми с контузии още от края на миналия сезон, а за подготовката се върна и видимо понаедрял. Валери все още няма дори точен удар към противниковата врата, а липсата на желание в играта му може да се смята и като последствие от общуването с Пепе Мурсия. Испанецът направи Божинов капитан в опит да стопли отношенията си с него, но това не промени нищо и Валери продължи да прави, каквото си иска по терена, без да спазва указанията на треньора.

„Еденилсон: Заспахме след втория ни гол“, пише вестник „Тема спорт“
Халфът на ЦСКА Еденилсон Бергонси бе разочарован от равенството 2:2 срещу Славия. Бразилецът каза защо се е стигнало до повторното изравняване от страна на Славия. “Случи се така, че два пъти поведохме и два пъти ни изравниха. Получи се добър мач, но голямата горещина ни затрудни. След втория гол спряхме да играем в продължение на 5 минути. Нямам представа защо се случи така, но позволихме да ни вкарат отново заради това отпускане. Не знам колко време ще ни е нужно, за да се сработим, но се разбираме все по-добре с всеки изминал мач. Подобряваме играта си постепенно. Винаги е много трудно срещу Славия, това съм го забелязал, така че и равенството е приличен резултат”, заяви Еденилсон. “Постоянно има атаки по нас, както тази за лиценза. Сигурно след мача с Хасково ще се пише, че са ни взели стадиона. Стойчо Младенов определено ни липсваше”, коментира членът на Управителния съвет на ЦСКА Иво Котев. Изпълнителният директор на клуба Александър Тодоров пък заяви: “Мач от средно ниво по нашите стандарти. Имаше страшно много грешки от страна и на двата отбора и трябва да си извадим нужните изводи”.
„Талант на Ботев (Пловдив) на проби в Катания“, съобщава още изданието.
17-годишният талант от школата на Ботев (Пловдив) Георги Купенов е заминал на проби в Италия. Защитникът ще бъде тестван от Катания. Купенов ще изкара на Ботуша поне седмица. Това е втори футболист от школата на Ботев, който опитва късмета си в Италия. Една седмица на тестове в Рома е вратарят Стамен Бояджиев. Той също е на 17 години. Бояджиев е трети вратар на мъжкия тим, като миналата зима бе взет от Станимир Стоилов на лагера в Кипър.
„Данчо Господинов: Мартин направи голям жест към мен“, съобщава още вестник „Тема спорт“.
Вратарят на Локомотив (Пд) Йордан Господинов говори за отношенията си с Мартин Камбуров. Двамата влязоха в остър спор през миналия сезон, но след като се разписа с Хасково, таранът поздрави стража и изглежда томахавката е заровена. “Стана много атрактивен мач с Хасково. И двата отбора създадоха по няколко добри положения за гол. Ние обаче имахме малко повече шанс и съумяхме да вкараме на два пъти, а и на Хасково му липсваше точност в завършващата фаза. Впечатлен съм от съперника. Личи си, че Димчо Ненов учи своите играчи на футбол. Действията на Хасково на терена са приятни за гледане и имат потенциала за нещо повече”, коментира Господинов.
“Мартин Камбуров направи голям жест към мен. Ден преди мача с Хасково той дойде и ми стисна ръката. Смятам, че споровете ни са оставени в миналото. Важното е, че оправихме взаимоотношенията си с него, което ще повлияе и на целия отбор. Нормално е да сме обединени, щом става дума за Локомотив”, каза още вратарят.