ЦСКА загуби първи точки в първенството след зрелище със Славия

676Славия и ЦСКА завършиха наравно 2:2 в интригуващо столично дерби от 3-ия кръг на “А” група, провело се на стадиона в “Овча купел” пред около 5000 зрители. “Армейците” на два пъти повеждаха в резултата – чрез Серджиу Буш и Александър Тунчев, но гол с пета на бившия им нападател Мишел Платини донесе точката на “белите”. Мичел Бургзорг беше другият, разписал се във вратата на Якуб Дивиш.блиц

БЛИЦ разкри вчера, че славистите бяха специално надъхани от боса на Лудогорец Кирил Домусчиев. “Белите” имаха обещани финансови стимули, ако успеят да препънат “армейците”. И избраниците на Милен Радуканов го сториха за радост не само на своите фенове, а и на разградчани.
Така ЦСКА загуби първи точки в новото първенство след летящия старт, който направи с победите в Ловеч (1:0 над Литекс) и 2:0 срещу “Левски”. След равенството днес “армейците” остават на върха със 7 точки, колкото вече има и “Ботев” (Пловдив). Докато течеше дербито на “Овча купел” “канарчетата” надвиха Черно море с 2:1 за втората си победа в първенството. Славия също е близо до челото с 5 точки и до момента не познава вкуса на поражението.

Мачът на стадион “Славия” започна на доста високи обороти. Първото сериозно положение беше в 7-ата минута, когато Карачанаков центрира в наказателното поле на домакините, където Георги Петков не успя да боксира топката по най-добрия начин, но за негов късмет тя попадна в Карлос Фонсека, който я изпрати в предни позиции. В 9-ата ЦСКА поведе в резултата след грешка на бившия левскар Димитър Везалов, а и недобра намеса на Петков. Карачанаков пусна отличен извеждащ пас към Серджиу Буш, Везалов се подхлъзна и изпусна румънския голмайстор, който почти от аутлинията успя да се разпише – 0:1.

slavia_cska.jpg

Веднага Мишел Платини пропусна да изравни, а в 16-ата минута добър шанс за “армейците” пропиля Еденилсон Бергонси. В 35-ата Буш се озова сам срещу Георги Петков и само отличната намеса на стража предотврати нов гол в мрежата му. В 38-ата извеждащо подаване за Платини в наказателното поле на “червените” беше спряно от Александър Тунчев. В 42-ата “белите” ликуваха – 1:1. Избраниците на Милен Радуканов направиха много хубава атака, при която Фонсека бе изведен встрани в наказателното поле на гостите и върна към точката на дузпата, където Мичел Бургзорг засече точно, изпращайки топката в мрежата на Якуб Дивиш. В добавеното време на първата част удар на Карлос Фонсека се отби в гредата.

Малко след началото на второто полувреме Анатоли Нанков, който води ЦСКА днес заради наказанието на Стойчо Младенов, смени Луис Суарес с Борис Галчев, подсилвайки централната зона на терена. “Армейците” обаче продължиха да търсят нов гол и успяха отново да поведат в 55-ата минута. Александър Тунчев хвърли в екстаз многобройната агитка на “армейците” на стадиона “Овча купел”. Карачанаков центрира от корнер и опитният защитник се разписа с глава, след като беше оставен непокрит в малкото наказателно поле. Георги Петков също не се намеси  при ситуацията и му се наложи да вади топката от мрежата си за втори път – 1:2.

slavia_cska1.jpg

“Белите” реагираха като ужилени и в 62-ата пак успяха да изравнят. Фернандо Да Силва преодоля Супусепа по дясното крило и центрира към Мишел Платини, който след техничен удар с пета наказа Дивиш за 2:2. За бразилския голмайстор това е попадение в трети пореден мач, след като преди това той вкара и на Марек и Локомотив (Пловдив).

Любопитното беше, че Платини не се зарадва на гола, а вдигна ръка и се извини на феновете на ЦСКА в знак на признателност за подкрепата, която те му оказваха по време на престоя му на “Армията”.

До края играта се накъса с много нарушения, което накара съдията Никола Попов да раздава жълти картони. Нов гол не падна и столичното дерби приключи без победител – 2:2.

Така игра Славия (4-3-3): Бившият наставник на ЦСКА Милен Радуканов разчита на най-доброто за сблъсъка днес, доверявайки се отново в атака на Мишел Платини. Бразилският реализатор отново не пропусна да отбележи, както в първите два кръга. В предни позиции на Платини помагаха Карлос Фонсека и Фернандо Да Силва. На вратата очаквано отново беше Георги Петков, който специално за сблъсъка с ЦСКА излезе на терена със син екип. Пред него в защита играха Цветомир Панов, Димитър Везалов, Димитър Пиргов и Кире Ристевски. В центъра на терена Радуканов се довери на опитния Станислав Генчев, който обаче не се представи на ниво и сгреши доста топки, на Жереми Манзоро и Мичел Бургзорг.

Taка започна ЦСКА (4-2-3-1):
Анатоли Нанков води “армейците” в този мач поради наказанието на Стойчо Младенов. Сред титулярите на ЦСКА имаше само една промяна в сравнение стартовите единадесет от победата с 2:0 над “Левски” преди седмица. Мясотото на наказания Маркиньос зае Луис Соарес – Платини, който обаче не беше много убедителен и още в началните минути на второто полувреме отстъпи място на Борис Галчев. Както и срещу “Левски”, в защита излязоха Апостол Попов – на десния бек, Александър Тунчев и Денис Причиненко като двойка централни бранители, а отляво титуляр бе Кристиян Супусепа. В средата на терена си партнираха Сънди и Бергонси, а по крилата много активният и днес Антон Карачанаков – по дясното, и Неманя Милисавлевич – по лявото. Те, заедно с Луис Соарес подпомагаха тарана Серджиу Буш. Като смяна през втората част се появи Тони Силва, който обаче беше под нивото и не успя да завърши срещата, като беше заменен от Жоаким, което никак не му се хареса и възропта срещу треньорския щаб при излизането от терена.

СЛАВИЯ ЦСКА
2:2
0:1 Серджиу Буш (9)
1:1 Мичел Бургзорг (42)
1:2 Александър Тунчев (55)
2:2 Мишел Платини (62)


СЛАВИЯ
: 1.Георги Петков, 4.Кире Ристевски, 26.Димитър Везалов jalt.jpg, 3.Димитър Пиргов jalt.jpg , 25.Цветомир Панов, 11.Мичел Бургзорг topka.jpg, 8.Станислав Генчев, 33.Карлос Фонсека, 7.Жереми Манзоро (90+1 –smqna.jpg 18.Димитър Георгиев), 10.Фернандо Да Силва, 20.Мишел Платини topka.jpg
Резерви: 12.Емил Петров, 91.Крум Стоянов, 19.Стефан Велков, 71.Диего Фераресо, 20.Иван Вълчанов, 9.Вилиян Бижев, 18.Димитър Георгиев
Треньор: Милен Радуканов

ЦСКА: 33.Якуб Дивиш, 19.Апостол Попов jalt.jpg , 34.Денис Причиненко, 5.Александър Тунчев topka.jpg, 31.Кристиан Супусепа jalt.jpg , 22.Еденилсон Бергонси, 4.Стивън Сънди, 11.Неманя Милисавлиевич, 71.Антон Карачанаков (66 –smqna.jpg 7.Тони Силва jalt.jpg  (84 –smqna.jpg 13.Орелиен Жоаким), 20.Луис Сoарес (51 –smqna.jpg 8.Борис Галчев jalt.jpg ), 17.Серджиу Буш topka.jpg
Резерви: 99.Стоян Колев, 5.Сендрино Мисиджан, 48.Марин Оршулич, 26.Жуан Фелипе, 8.Борис Галчев, 7.Тони Силва, 13.Орелиен Жоаким
Треньор: Стойчо Младенов

София, стадион “Славия”
Съдия: Никола Попов
Жълти картони: Димитър Пиргов, Димитър Везалов, Кире Ристевски (Славия); Кристиан Супусепа, Борис Галчев, Тони Силва, Апостол Попов (ЦСКА)

МАЧЪТ ПО МИНУТИ
1 – svirkata.jpg Начало на мача!
5 – Антон Карачанаков центрира в наказателното поле на Славия, където Георги Петков не успя да боксира топката по най-добрия начин, но за негов късмет тя попадна в Карлос Фонсека, който я изпрати в предни позиции.
9 – topka.jpg ГОООЛ! ЦСКА повежда – 0:1! Серджиу Буш открива резултата след грешка на Димитър Везалов. Карачанаков пусна отличен извеждащ пас към Буш в наказателното поле на “белите”, Везалов се подхлъзна и изпусна румънеца, който почти от аутлинията успя да прокара топката покрай Георги Петков и да я изпрати в мрежата му.
11 – ОПАСНО! Мишел Платини пропуска да изравни. Силен изстрел на Карлос Фонсека беше избит от Якуб Дивиш, топката се върна в играча на Славия до аутлинията, след което Фонсека я подаде към непокрития Мишел Платини. От 7-8 метра обаче бившият играч на ЦСКА я изпрати над вратата.
16 – ОПАСНО! Еденилсон Бергонси пропусна да удвои преднината на ЦСКА. Бразилецът остана непокрит при подаването от корнер, но стреля в аут.
19 – Карлос Фонсека напредна по лявото крило, след като Апостол Попов не успя да го удържи, футболистът на Славия обаче избра да играе сам, но Якуб Дивиш излезе навреме и го пресрещна, избивайки топката напред.
23 – Станислав Генчев пробва да изведе Фернандо Да Силва, като имаше възможност бразилецът да излезе сам срещу Якуб Дивиш, но пасът бе твърде силен.
24 – Играта е временно прекъсната, за да могат футболистите да пият вода.
35 – ОПАСНО! Георги Петков се намесва решително и не позволява на ЦСКА да удвои преднината си. Буш бе изведен очи в очи срещу вратаря, нахлу на скорост в наказателното му поле, капитанът на Славия обаче излезе навреме да го пресрещне и не позволи да го обстрелва. След това Петков необяснимо защо се нахвърли на румънеца, който дори не претендираше за дузпа.
38 – Извеждащо подаване за Платини в наказателното поле на “червените”, опитният Александър Тунчев с умела намеса му отнема топката.
42 – topka.jpg ГООООЛ! Славия изравнява – 1:1! Мичел Бургзорг наказва ЦСКА за радост на феновете на домакините по трибуните. Избраниците на Милен Радуканов направи много хубава атака, при която Фонсека бе изведен встрани в наказателното поле на “червените” и върна към точката на дузпата, където Бургзорг засече точно, изпращайки топката в мрежата на Якуб Дивиш.
45 – Добавеното време е 3 минути.
45+1 – ГРЕДА! Карлос Фонсека се озова на стрелкова позиция, отправи удар, който рикошира в съперников играч, след което топката се отби в гредата.
45+3 – Край на първото полувреме.
————————-
46 – svirkata.jpg Начало на второто полувреме.
48 – Грешка на Генчев позволява на Буш да стреля, топката срещна тялото на бранител в бял екип и Георги Петков не е затруднен.
48 – jalt.jpg Първи жълт картон в мача, получава го Супусепа. Защитникът на ЦСКА фаулира Фернандо Да Силва, който нахлуваше на скорост към вратата на “армейците”.
51 – smqna.jpg Анатоли Нанков, който води ЦСКА в столичното дерби днес заради наказанието на Стойчо Младенов, извършва първа смяна. Борис Галчев влиза в игра, Луис Соарес – Платини напуска терена.
54 – Силен изстрел на Бергонси е отразен от Петков.
55 – topka.jpg ГОООЛ! ЦСКА отново повежда – 1:2! Александър Тунчев хвърля в екстаз многобройната агитка на “армейците” на стадиона “Овча купел”. Карачанаков центрира от корнер и Тунчев се разписа с глава, след като беше оставен непокрит в малкото наказателно поле на Славия. Георги Петков също не се намеси при ситуацията и му се наложи да вади топката от мрежата си за втори път.
59 – Удар на Фернандо Да Силва е спасен от Якуб Дивиш.
60 – jalt.jpg Жълт картон за Димитър Пиргов, който спря атака на “армейците”, фаулирайки Буш.
62 – topka.jpg ГОООЛ! Мишел Платини изравнява за Славия – 2:2, наказвайки бившия си клуб! Фернандо Да Силва и Цветомир Панов разиграха перфектно отдясно, крайният защитник центрира по земя към Платини, който реализира ефектно с пета, вдигайки на крак феновете на домакините.
66 – smqna.jpg Тони Силва заменя Карачанаков, който и днес игра на висота.
71 – Апостол Попов засича с глава след центриране на Галчев от ъглов удар, топката излиза в аут.
78 – jalt.jpg Жълт картон за Борис Галчев.
81 – jalt.jpg Жълт картон и за Тони Силва, който грубо фаулира Жереми Манзоро.
83 – jalt.jpg Жълт картон за Везалов.
84 – smqna.jpg Трета смяна за ЦСКА. Появилият се по-рано като резерва Тони Силва е изкаран от игра, въпреки че не е контузен, като на мястото му се появява Орелиен Жоаким.
85 – Апостол Попов и Георги Петков се сблъскаха лошо, капитанът на ЦСКА показва, че изпитва болки, но продължава игра.
86 – jalt.jpg Жълт картон на Кире Ристевски за груб фаул срещу Апостол Попов.
89 – jalt.jpg Жълт картон за Апостол Попов за фаул срещу Бургзорг.
90 – Добавеното време е 5 минути.
90+1 – smqna.jpg Втора смяна за Славия. Манзоро излиза, Димитър Георгиев се появява.
90+6 – Край на мача. Славия и ЦСКА завършиха 2:2.