Преглед на водещите новини в спортните медии

1

София. Преглед на водещите новини в спортните медии:

В интервю за агенция ЕфЕ: Мурсия заля Левски с помия, пише на стр. 1 „Меридиан мач“

Ден след като се раздели с Левски със син шал, Пепе Мурсия заля “сините” с помия. Испанецът направи смущаващи разкрития за клуба в интервю за испанската агенция ЕФЕ. В него треньорът напада директно спортния директор Георги Иванов за уволнението си. Именно Иванов зае овакантения треньорски пост.

„Не можех да търпя повече ситуацията със спортния директор. От първия ден той бе в съблекалнята, говореше с футболистите, тренираше с нас и коригираше наставленията ми“, проплака специалистът. „Не може да искаш да играеш в Европа с 14 професионалисти и седем деца”. Според него ситуацията в Левски е била по-лоша от тази в румънския Брашов, където е работил преди години.

Мисиджан отново ще е титуляр

Холандското крило на Лудогорец Върджил Мисиджан се завръща в титулярния състав за днешния реванш с Партизан. Вюра бе оставен на пейката за първата среща, като се появи в игра едва в последните 20-ина минути. За това време бързакът не успя да стори нищо значимо. Вместо него Стойчо Стоев бе избрал да заложи на Дани Абало, който не направи нищо значимо срещу сърбите. Сега се очаква испанецът да остане на пейката. Другата добра новина за Георги Дерменджиев е завръщането на Жуниор Кишада, които не игра в двата мача с Дюделанж и в първата среща с Партизан заради наказание от миналия сезон. Очаква се той да бъде резерва на Роман Безяк. При отсъствието на контузения Витиня и некартотекирания Йордан Минев със сигурност като ляв бек ще действа най-скъпото попълнение Браян Ангуло.

ЦСКА се разбра с хърватин

Хърватският защитник Тончи Кукоч идва в София, за да премине медицински прегледи и да подпише с ЦСКА. „Червените” са се споразумели с италианския клуб Бреша. Кукоч в крайна сметка се е съгласил да получава тавана на заплатите в Борисовата градина – 7500 евро на месец. Първоначално хърватинът искаше минимум 10 000 евро, което бавеше сделката. Кукоч ще играе под наем в ЦСКА до края на първенството.

Стойчо Младенов усилено търси защитник за лявата зона, откъдето идват най-големите главоболия досега. Кристиян Супусепа е нестабилен и определено поне в началните си мачове изпитва затруднения. Другата опция Сендриньо Мисиджан все още чака своя дебют. На представянето на отбора срещу Берое Супусепа и Мисиджан играха заедно и си навлякоха гнева на феновете.

Тончи Кукоч може да играе и като ляв полузащитник, където е по-силното му място. Той отказа първата оферта на ЦСКА, но след дълги размисли се съгласи на трансфер.

Разпродадоха “ЮНА”, 400 викат за нашите, пише на стр. 2 „7 дни спорт“

И последните билети за мача между Партизан и Лудогорец свършиха вчера следобед. Продажбата започна 4 дни преди срещата, а пропуските бяха разграбени буквално като топъл хляб. Причината освен изключително важния сблъсък, който може и да реши съдбата на Партизан, е и това, че на практика срещата е първа сериозна за „черно-белите“. Очаква се днес на стадиона да има 30 хиляди души и нито едно свободно местенце. “ЮНА” ще се пука по шевовете, както и преди 12 месеца. Около 400 души се очакват днес да викат за Лудогорец в мача с Партизан. Българската агитка имаше много силно присъствие и преди година, когато шампионите биха с минималното 1:0.

Младенов пази Вальо Илиев за Лудогорец

Треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов не смята да форсира завръщането в игра на капитана Валентин Илиев. Както е известно, защитникът се контузи в края на миналия сезон, а след това претърпя операция на коляното. От няколко дни обаче врачанинът тренира наравно със съотборниците си. Той дори признава, че се чувства готов да се завърне в игра срещу Хасково. Почти сигурно обаче капитанът на ЦСКА ще остане на пейката срещу новака в „А” група. Ако двубоят се развие по плановете на Стойчо Младенов, Вальо Илиев ще получи шанс да поиграе 10-15 минути в мача. Не е изключено през следващата седмица пък капитанът да се пусне едно полувреме и за младежкия отбор на „армейците“ до 21 години, за да бъде в кондиция за дербито с Лудогорец в Разград на 16 август.

Петричев: Стивън вече не е наш футболист

Изпълнителният директор на Лудогорец Ангел Петричев коментира специално за „7 дни спорт” случая с нападателя Стивън Петков. Той отсече, че врачанинът вече не е футболист на разградчани.

„Това, което знаете вие, го знаем и ние. По случая се води разследване, а ние не сме нито съд, нито прокуратура, за да кажем дали някой е виновен, или невинен. И при най-малкото съмнение за нещо подобно ние като клуб сме длъжни да реагираме. Стивън Петков още от петък не тренира с Лудогорец. Ние изчаквахме да видим решението на Дисциплинарната комисия, тъй като не знаехме подробности. Независимо от изхода обаче Стивън Петков вече не е наш футболист. Такова е становището на клуба. Аз съжалявам, че така се развива кариерата на това младо момче. Харесва ми като играч, а ми беше и симпатичен. Дори при наличието и на най-малко съмнение обаче той няма как да бъде футболист на Лудогорец. Аз разговарях лично с него, той изложи своята позиция и каза, че няма нищо общо. Решението на БФС да спре правата му обаче ни дава основание да прекратим отношенията си с него“, отсече Петричев.

Мишо Александров резерва в Белград, пише на стр. 2 „Тема спорт“

Новият треньор на Лудогорец Георги Дерменджиев е решил да направи някои промени в стартовата единайсеторка за реванша с Партизан. Извън титулярите в Белград се очаква да остане Михаил Александров. Юношата на ЦСКА не попадна в групата за мача с Марек, тъй като получи почивка. Почти сигурно обаче той няма да започне и с Партизан. Вместо него на терена ще се появи Върджил Мисиджан. Холандецът ще заеме мястото на левия фланг, а Дани Абало ще мине вдясно. В средата на терена пък се очаква партньор на Светослав Дяков отново да бъде Фабио Ешпиньо. Дупката, оставена от Йордан Минев на левия фланг на отбраната, най-вероятно ще бъде запълнена от Ангуло. Има малка възможност все пак колумбиецът да не започне. Ако това се случи, то Кайсара ще е вляво, а Шоко отдясно.

В Партизан ще трябва да треперят до последно за младата надежда Андрия Живкович и опитния Данко Лазович. Двамата са с травми и ще бъде решено в часовете преди срещата дали да почнат като титуляри. Треньорът Марко Николич иска да използва същата единайсеторка, каквато и в Разград, но за целта ще трябва Лазович и Живкович да бъдат готови.

„Черно-белите“ си върнаха нападател

Партизан си върна играч преди реванша с Лудогорец. Това е нападателят Ненад Маринкович. Той доскоро бе част от израелския Апоел Ирони Акра, но разтрогна договора си. Престоят му в клуба не бе особено успешен, след като за 24 мача, той вкара само веднъж. 25-годишният футболист е получил обаждане преди няколко дни от треньора на Партизан Марко Николич и е дал съгласието си да се завърне на “ЮНА”. Договорът на Маринкович ще е за 2 години.

Бившият младежки национал на Сърбия вече има мачове за първия тим. В периода 2004/10 той записа 18 срещи за мъжете, в които се разписа 1 път. Впоследствие 6 кариерата си Маринкович игра още за Телеоптик, Банат, ОФИ Крит, Смедерево, Бней Йехуда, Сервет и Апоел Ирони Акра.

Заради Суперкупата БФС премести мача с Литекс

Спортно-техническата комисия към БФС промени деня и часа на двубоя Ботев Пловдив – Литекс от предстоящия 4-и кръг. По програма срещата трябваше да се играе в неделя от 18:00 часа. Заради предстоящия финал за Суперкупата другата сряда, в който „жълто-черните ще играят с Лудогорец, те поискаха смяна на мача с ловчанлии. От централа уважиха желанието им и го насрочиха за събота от 18:00 часа.

Това е последният домакински двубой на Ботев пред празни трибуни. Както е известно, клубът бе наказан с три мача заради изстъпленията на феновете във финала за купата с Лудогорец на „Лазур”.

Сблъсъкът с разградчани за Суперкупата е на 13 август (сряда) от 20:30 часа отново в Бургас и ще бъде предаван пряко no ТВ7. Очаква се до дни да бъдат обявени цените на билетите.