Преглед на водещите новини в спортните медии (България)

София. Преглед на водещите новини в спортните медии focus-sport.net


Стоичков ги гони наред, пише на първа страница вестник “7 дни спорт”.
Обещаната от Христо Стоичков чистка в Литекс продължава с пълна сила. Вчера и ветеранът Христо Янев беше изгонен от отбора и до края на сезона ще тренира с юношите на клуба. Той е вторият отстранен играч, след като в четвъртък националът Николай Бодуров също бе натирен при децата.
Двамата си навлякоха гнева на Камата, като си изкараха червени картони при загубата от Монтана в предишния кръг.
Така Стоичков показа, че няма да търпи своеволията на играчите си. В Ловеч се надяват чистката да има положителен ефект и да мобилизира останалите футболисти да се хвърлят здраво на Лудогорец днес.
Интересното е, че това е вторият случай, в който Янев си навлича гнева на треньора. Още през януари той беше изваден от тима за няколко дни, но впоследствие продължи зимната подготовка с Литекс.
10 от Миньор подхлъзнаха Локо Сф – 1:1
Миньор Перник измъкна равен срещу Локо насред София в първи мач от 25-и кръг на „А” група. Под непрестанен проливен дъжд двата тима не показаха кой знае какви футболни умения. За червено-черните се разписа Младен Стоев от пряк свободен удар още 10-ата минута, а само секунди преди последния съдийски сигнал Крум Бибишков донесе точката на отбора си. Очаквано срещата започна с домакински натиск от страна на Локо София. Не след дълго момчетата на Тони Велков стигнаха до откриване на резултата. Младен Стоев изпълни перфектно пряк свободен удар, топката тупна пред Чворович и се озова в мрежата на вратата за 1:0. 15 минути по-късно червено-черните пропуснаха да стигнат до втори гол. Владо Манчев бе изведен очи в очи срещу стража на Миньор, нападателят се опита да го прехвърли, но Чворович разгада замисъла и спаси. До края на полувремето преобладаваха повече единоборствата в средата на терена. В 75-ата минута гостите от Перник протестираха за неотсъдена дузпа за игра с ръка на Борис Кондев, но съдията Йорданов даде знак мачът да продължи. Минута преди края Александър Манолов бе изведен зад защитата на перничани, Сабри го фаулира и получи заслужен червен картон. Секунди преди края на мача жълто-черните организираха контраатака отляво чрез Милен Василев, крилото центрира към Бибишков и той с глава разстреля Галев за 1:1.
Рендето: Пращат ни “жени” да свирят мачове
Спортният директор на Локомотив София Георги Марков беснееше след края на мача, че съдията Йорданов е порязал неговите.
– Нека спрат да ни пращат “жени” да свирят мачовете. Четири години не бил свирил и сега се натиска да ръководи мачове от „А”‘ група. Нарисуван мач; той не може да го свири? Дават три минути продължения, а футболистите играят 5. А тия от Миньор чак се тръшкат. Играят ми симулативно срещу Лудогорец пускат юношите, а сега ми се хвърлят тука срещу нас. Този отбор трябва да бъде изхвърлен от „А” група. Не може Миньор да управлява футбола в България -завърши Марков.
На първа страница на вестник „Меридиан мач” четете:
Халф на ЦСКА счупи костица на стъпалото
Халфът на ЦСКА Петър Стоянов, който в голяма част от мачовете на „червените” е титуляр, ще пропусне срещите до края на сезона. Бившият играч на Сливен е със счупена костица в глезена, като засега е ясно, че със сигурност пропуска днешния мач с Черно море. В близките дни ще стане ясно колко време ще отсъства играчът.
Бившият футболист на Сливен е получил травмата при победата срещу Славия с 1:0 в четвъртък, когато влезе като резерва на Коста Янев. Стоянов е много ценен за Стойчо Младенов, тъй като той може да играе като вътрешен халф, централен защитник и десен бек. „Петър Стоянов има счупена костица в глезена. Знаете, че и Мораеш играе с контузия. Нормално е да имаме проблеми, но се справяме”, казаха от „Армията”. През този сезон в ЦСКА имаше куп тежки контузии. Крак повлече Апостол Попов, който скъса кръстни връзки през август. Костадин Стоянов счупи костица на крака през зимната пауза. След това с проблеми беше и Иван Бандаловски, а новото попълнение Иван Боладо получи тежка травма по време на първия пролетен мач срещу Черноморец. За капак при гостуването на Видима-Раковски връзки скъса и Адемар. След това болки имаше и Жуниор Мораеш, който обаче се възстанови за мача със Славия.
Ботев удари Етър в драма
Пловдивският Ботев удари с 3:1 лидера в Източна „Б” група Етър в скандален и драматичен мач на стадион “Беркут” в Брестник. Съдията Таско Тасков показа четири червени картона, а треньорът на гостите – Цанко Цветанов, бе ударен с бутилка в главата. Напрежението бе взривено в 35-ата минута, когато бе изгонен защитникът на домакините – Емил Аргиров. Тогава феновете на Ботев започнаха да мятат всякакви предмети към терена. После към душовете поеха и Александър Русков и Ивайло Русев от Етър, а от пейката на гостите бе отстранен помощник-треньорът Калоян Чакьров.
От Локо (Сф) налитат на бой
Грозни сцени се разиграха след края на мача Локо (Сф) – Миньор (Пк), завършил 1:1. Спортният директор на „железничарите” Геооги Марков скочи да бие треньора на „чуковете” и легенда на „червено-черните” Стойчо Стоев. „Подлога! Цял живот се навеждаш! Що се наведе да те шибат! Защо играхте с юношите срещу Лудогорец, а на нас ни скачате? Смешник! Мишка!”, редеше Марков, който едва бе спрян от полицията.
На първа страница на вестник „Тема спорт” четете:
Батални сцени на Ботев Пд – Етър
Дербито от Източна Б група Ботев – Етър (3:1) ще се запомни най-вече с баталните сцени. Феновете на жълто-черните побесняха в 32-ата минута, след като гостите получиха дузпа, а Аргиров от Ботев бе изгонен. Ултрасите започнаха да хвърлят седалки, камъни и бутилки по терена, а мачът бе прекъснат за няколко минути. В екшъна треньорът на Етър Цанко Цветанов бе ударен няколко пъти. В крайна сметка домакините обърнаха, но след края на двубоя стана ясно, че на почивката хора от щаба на пловдивчани са посегнали и на Таско Тасков. Това разкри Цанко Цветанов. „Удариха ме с топка и бутилка и плюха по мен. Пред очите ми в тунела удариха съдията Таско Тасков”, каза Цветанов.
Самият рефер обаче отрече да е бил удрян, а твърди, че е имало само агресивно поведение спрямо него.