Гигант на пътя на Григор Димитров

718Григор Димитров ще стартира срещу двуметровия гигант Йежи Янович (номер 65 в световната ранглиста) на Мастърса в Синсинати с награден фонд 3 079 555 долара. Както и миналата седмица в Торонто, българинът е поставен под №7 в схемата и почива в първи кръг, докато полякът трябваше да преодолее квалификанта Теймураз Габашвили – 6:4, 6:4. блиц

Любопитен факт е, че Димитров има по един мач и срещу двамата. Габашвили го пречупи със 7:6(4), 6:3 преди три години в Хюстън, докато Янович записа победа, но не на АТР тура, а на юношеския “Ролан Гарос” през 2008-а (6:4, 3:6, 6:3). А Григор има и титла на двойки с Габашвили от чалънджър в Словакия през 2009-а, но в Синсинати се размина със стария си партньор на корта.

Организаторите на Мастърса в Синсинати още не са обявили кога ще се състои срещата между Гришо и Янович.

Ако преодолее гиганта от Полша, Димитров за втора година поред ще се класира на осминафиналите и ще защити 90-те точки от миналия сезон. Вариантите му за следващ съперник са Бенето, Гарсия-Лопес, Рола или Уорд. На четвъртфиналите дебнат Вавринка и Чилич, а втори пореден Мастърс полуфинал може да го изправи срещу Джокович или отново срещу Цонга.