Борусия съсече Байерн в битката за Суперкупата на Германия

Germany Soccer Super Cup

Борусия /Дортмунд/ победи Байерн /Мюнхен/ с 2:0 в мача за суперкупата на Германия,фото:БТА

За втора поредна година Борусия побеждава Байерн в мач за суперкупата на страната, в който се срещат шампионът и носителя на купата.sport.bnt.bg

Байерн, който през миналия сезон направи дубъл – първенство и купа на страната, на финала победи именно отбора от Дортмунд, който е и вицешампион на Германия. В днешния мач за суперкупата и в двата отбора отсъстваха много от звездите, спечелили световната титла през миналия месец на Мондиал-2014.

В отбора на Байерн официален дебют направи полският нападател Роберт Левандовски, който през миналия сезон стана голмайстор на Бундеслигата като играч на Борусия /Дортмунд/.

В 23-та минута след разбъркване в наказателното поле на Байерн /Мюнхен/ арменският национал Хенрих Мхитарян с точен удар в левия горен ъгъл на вратата на Мануел Нойер откри резултата – 1:0 за Борусия /Дортмунд/. В 62-та минута след центриране почти от флагчето за изпълнение на ъглов удар високият 185 сантиметра нападател от Гана Пиер-Емерик Обамеянг надскочи всички и оформи крайния резултат – 2:0 за Борусия /Дортмунд/.

Защитникът на Байерн /Мюнхен/ и испански национал Шави Мартинес в 31-та минута напусна терена след сериозна контузия на коляното на левия крак и съмнения за скъсани връзки.