Добруджа отново с класика, Илиев отново бележи

737Добруджа записа втора поредна победа с резултат 3:0. На стадион „Дружба” „жълто-зелените” се наложиха над Септември (Симитли), като имаха възможност да запишат още по-изразителен резултат.
Двубоят започна с очакван домакински натиск, като в 15-та минута Атанас Илиев имаше възможност да открие, но ударът му с глава беше избит от вратаря на Септември Карадалиев. Атаките на Добруджа продължиха, като удари на Иван Цачев и Кристиян Димитров минаха близо до целта. Гол падна в 26-та минута, когато Ивайло Димитров засече с глава центриране на Костадин Гаджалов. В 43-та минута центриране пред вратата на Септември прехвърли всички футболисти и топката се отби от страничната греда, но останалият сам пред голлинията Христозов не успя да се възползва от ситуацията. Две минути по-късно, при поредното центриране в наказателното поле, Спас Георгиев засече с глава, ударът му се отби в страничната греда, но Илиев бе наблизо и вкара за 2:0. След почивката положенията пред вратата на гостите продължиха. В 54-та минута Иван Цачев получи пас от Ивайло Димитров, но от десетина метра стреля над вратата. В 72-та минута центрирана топка в наказателното поле отново прехвърли вратаря Карадалиев, в опита си да играе с топката Христозов я удари с тяло и я насочи отново към гредата. В 80-та минута, при контраатака няколко футболисти на домакините се озоваха сами срещу вратаря на Септември, Станимир Андонов пусна към Спас Георгиев, който на празна врата фиксира крайното 3:0. В 89-та минута реферът Тихомир Алексов предизвика недоволство по трибуните, след като вдигна втори жълт картон, съответно червен на Кристиян Димитров, поискал му обяснение за неотсъдено нарушение срещу него.
С тази победа Добруджа вече събра 7 точки в актива си. В следващия кръг момчетата на Светослав Тодоров гостуват на Монтана.