Преглед на водещите новини в спортните медии

3

София. Преглед на водещите новини в спортните медии:

ФИФА без милост към ЦСКА заради счупен бек, пише на стр. 1 „Меридиан мач“

“Червените” ще доказват, че искът на Нилсон Антонио е фалшифициран

От “Армията”: Страдаме от действията на “Титан”

ФИФА няма да има никаква милост към ЦСКА по случая със спрените за година трансфери на клуба. Причината за това е деяние на бившите шефове от „Титан“, тълкувано като престъпно по нормите на световната федерация. Предното ръководство е освободило тежкоконтузен футболист. Става въпрос за бека Нилсон Антонио. Както е известно, той и Бернардо Тенгариня чрез адвоката Дуарте Коща осъдиха ЦСКА за над 500 000 евро. Според законите на ФИФА. ако договорът на даден играч бъде прекратен, докато той е контузен, сделките на клуба се спират автоматично за два трансферни прозореца. В момента пред ЦСКА има само един-единствен шанс забраната да падне. Това ще се случи, ако клубът успее да докаже, че подписите върху жалбите на Нилсон и Тенгариня са фалшифирани.

ЦСКА стъпи върху Марек за върха

Румънецът Буш пък оглави голмайсторската листа след 5:0, „червените” ултраси продължиха бойкота

ЦСКА стъпи върху Марек с 5:0, за да се качи на върха в „А” група след първия мач от 6-ия кръг. Като цяло треньорът на „червените” Стойчо Младенов заложи на далеч по-офанзивни футболисти в сравнение с тези, които започнаха преди седмица срещу Лудогорец в Разград (0:2). Екзекутора пусна за първи път като титуляр Жуан Фелипе. Бразилецът игра като типичен плеймейкър зад чистия нападател Серджиу Буш.

Засилват Тони Силва в Брюж заради наказанието от ФИФА

Португалското крило на ЦСКА Тони Силва може да бъде продаден до 31 август. Според първоначалните планове на „червените” техничарят трябваше да остане на „Армията” поне до зимата, но заради забраната за трансфери в следващите два прозореца Александър Томов е решил да приеме и по-малка оферта за Силва. Най-настоятелни към бившия играч на Ливърпул са от белгийския Брюж. Според медиите в страната от клуба са предложили 600 000 евро на ЦСКА и като нищо тази оферта ще бъде приета от вицешампионите.

Не е изключено при изгодна оферта до затварянето на трансферния прозорец и друг футболист на „червените” да бъде продаден. Интерес има към Антон Карачанаков и Серджиу Буш, но все още няма конкретни оферти.

Почти сигурно пък „армейците” ще вземат един или двама нови футболисти в следващите дни.

€1 млрд. ще спират Атлетико в Испания, пише на стр. 1 „7 дни спорт“

Шампионът на Испания Атлетико М вади бюджет от 140 млн. евро в опит да защити титлата си през новия сезон, който стартира довечера.Това е почти непосилна задача, при положение че основните конкуренти на Дюшекчиите Реал М и Барселона разполагат с общ бюджет над 1 млрд. евро. Подобно разточителство е, меко казано, странно, при положение че испанските клубове дължат само на данъчните 482 млн. евро.

Според букмейкърите фаворит №1 за титлата е Реал М с коефициент 1.80, пред Барселона (2.10), Атлетико М (13,00) и др.

Стяуа пази титулярите за София

Треньорът на Стяуа Константин Гълка е взел решение да подмени изцяло състава си за предстоящия мач от първенство на Румъния срещу Чехлаул. Младият спец ще запази 10 от основните си футболисти и ще пусне резервите в мача от петия кръг, който е днес.

Единствено Алесандру Кипчиу се очаква да играе отново. Той започна срещу Лудогорец преди няколко дни, но получи жълт картон и е наказан за реванша в София.По всяка вероятност Клаудиу Кешеру отново ще е резерва и ще запише игрови минути едва през второто полувреме.„Аз се нуждая от всичките си ключови футболисти за реванша в София. Няма да рискувам нито един от тях”, сподели Гълка.

Ботев Пд се подсили с босненец

Ботев Пд осъществи поредния си летен трансфер. Канарчетата се подсилиха с босненския футболист Горан Галешич. Договорът с офанзивния полузащитник е за срок от 2 години. Горан е юноша на Борац, а първия си професионален контракт подписва с Горица. В словенския клуб Галешич изиграва 5 сезона, в които записва 103 мача и реализира 22 попадения. Следва 1 сезон в белгийския Беершот, преди да премине в Копер, откъдето идва в жълто-черния тим като свободен агент.

„Познавам го много добре, следя го от две години. Добър футболист е и ще може да допълни отбора ни в офанзивен план“, коментира Вуцов.

Италианци гледали Терзиев в Букурещ, пише на стр. 3 „Тема спорт“

Централният защитник на Лудогорец Георги Терзиев е попаднал в полезрението на няколко клуба от Италия. Представители на тимове от Апенините са наблюдавали изявите на 22-годишния футболист срещу Стяуа. Мениджърите са останали с противоречиви впечатления от бранителя. Терзиев не допусна кой знае какви грешки, но носи вина за попадението на Чипчиу в 88-ата минута. Именно голът е развалил част от впечатленията на специалистите. Футболистът е бил наблюдаван и през пролетта в няколко мача от вътрешното първенство.

Интересът от Италия към Терзиев датира още от престоя му в Черноморец Тогава бранителят бе на път да изкара проби в клуб от Серия А. В крайна сметка обаче нещата пропаднаха.

Стоян Колев стана играещ треньор

Стоян Колев е новият треньор на вратарите в ЦСКА. 38-годишният ветеран наследява досегашния наставник Пауло Грило. Португалският специалист се раздели с клуба по взаимно съгласие и след проведен разговор със Стойчо Младенов. Причината за това е, че Грило е получил по-изгодна оферта от чужбина и е решил да я приеме. Говори се, че интерес към него е проявил американски клуб, както и такъв от родината му Португалия.

По идентичен начин от ЦСКА си тръгна кондиционният специалист Роко Перота. Той отиде в кипърския АЕЛ Лимасол при Ивайло Петев.

Така Стоян Колев става играещ треньор на вратарите и тръгва по стъпките на Тодор Янчев. Тошко също влезе в щаба на Стойчо Младенов. Първо бе обявено, че Янчев ще продължи да играе, но в началото на подготовката прекрати състезателната си кариера и остана само аситент.

160 полицаи охраняват мача

Сериозно полицейско присъствие ще има на мача между Литекс и Левски. От областната дирекция на МВР съобщиха, че двубоят ще бъде охраняван от 160 униформени. Срещата е в неделя от 20:00 часа в Ловеч.

Полицейските екипи и патрули ще придружават агитките, които ще бъдат ескортирани до стадиона, феновете на Левски ще се пропускат през транспортния мост на бул. “Велико Търново”, а привържениците на домакините ще минават през този в кв. “Вароша”. След приключване на срещата изтеглянето на феновете ще се осъществи по същия маршрут. На стадиона няма да се допускат малолетни лица без придружител, лица във видимо нетрезво състояние, като всички посетители ще бъдат подложени на щателни проверки за притежание на взривоопасни вещества.

От привържениците на Левски организират екскурзия за мача. Тя е на цена от 20 лева. Пътуването за членовете на Националния клуб на привържениците пък струва 12 лева. Всеки желаещ може да се запише днес до 18:00 часа в централния фенклуб на бул. “Тодор Александров”. От фонд сектор Б призоваха колкото се може повече хора да подкрепят тима в Ловеч.