Преглед на водещите новини в спортните медии

1

София. Преглед на водещите новини в спортните медии:

Лудогорец дерайлира

С 10 човека шампионите измъкнаха 2:2 срещу Локо (Сф), пише на стр. 1 „Меридиан мач“

Лудогорец получи нов сериозен удар през този сезон, след като не успя да победи Локомотив (София) в „Надежда” – 2:2, и остана на второ място в класирането след ЦСКА. Само 4 дни преди тежкия реванш срещу Стяуа за влизане в групите на Шампионската лига шампионите едва измъкнаха точката от столичните „железничари” благодарение на щастлив рикошет в 83-та минута. Абел Анисе даде ранен аванс на Лудогорец още в 9-ата минута с красив далечен удар, но момчетата на Димитър Васев успяха да стигнат до пълен обрат веднага след почивката след голове на Елтон и Том. В 68-ата минута Лудогорец остана с 10 човека след изгонването на Шоко, а Локо направи няколко сериозни пропуска. В края на мача гостите все пак успяха да натиснат и Анисе изравни в 83-ата след нов далечен удар и рикошет в Елтон.

Градушка спря Берое за Топ 3

Град и проливен дъжд прекратиха мача Берое – Хасково при резултат 2:0 за домакините. „Зелените” поведоха с голове на нападателите си Венцислав Христов и Жуниор Мапуку, но на почивката над стадиона се разрази буря и реферът Драгомир Драганов реши да прекрати срещата. Двубоят ще бъде доигран днес от 20:00 часа.

Божинов и Минев в групата за Литекс

Завърналият се след неуспешни проби в Уест Хем Валери Божинов попадна в групата на Левски за дербито с Литекс. Нападателят тренира вчера със „сините”, а след това замина за Ловеч. Той не е изпуснал тренировка, докато беше в Лондон, но въпреки това се очаква да остане резерва срещу „оранжевите”. Божинов ще бъде на пейката, въпреки че съперникът му за поста на върха на атаката Валери Домовчийски е с травма преди двубоя. Нападателят ще бъде до последно под въпрос за мача, а ако не се оправи, атаката на „сините” в Ловеч ще се води от Луис Педро и Антонио Аниете.

Добрата новина за мениджъра на „сините” Георги Иванов е, че Веселин Минев ще може да играе срещу „оранжевите”.

Левият защитник почти не тренира през седмицата заради травма, но това няма да му попречи да започне като титуляр. Същото важи и за Аймен Белаид, който доскоро се лекуваше от вирусно заболяване, което го извади са няколко дни от терена. Гонзо тръгна за Ловеч с група от 19 човека. Очаква се той отново да заложи на схемата 4-4-2, която използва в мача с Ботев (Пд), който „сините“ спечелиха инфарктно с 2:1 след гол на Луис Педро в последната минута на продължението.

Арсенал добута до 2:2 с Евертън

Евертън и Арсенал извъртяха равен 2:2 в късния съботен мач от 2-ия кръг на Висшата лига, пише на стр. 1 „7 дни спорт“. Така лондончани развалиха традицията от миналия сезон да се излагат при гостуванията си срещу всички отбори от топ 5. „Карамелите“ откриха в 19-ата мин чрез Коупман, който засече с глава центриране на Бари отляво. В 45-ата мин Стивън Нейсмит покачи на 2:0 с нередовен гол заради засада при паса на Лукаку. Арсенал се посъбуди чак през второто полувреме, след като през първото така и не нанесе точен удар към вратата на Евертън. Арън Рамзи намали на 2:1 след извеждащ пас отляво на резервата Санти Касорла в 83-ата мин, а друга резерва – Жиру, засече с глава центриране на Начо Монреал в 90-ата мин за крайното 2:2

Продадоха 5000 билета само вчера

Голям интерес към билетите за мача Лудогорец – Стяуа имаше вчера в София и Разград. Реваншът от Шампионската лига, който е в сряда, активизира публиката и се очаква здрава подкрепа за шампионите. Електронната система за продажба на билетите отчете 5000 пропуска, които са продадени само вчера. Касите отвориха официално вчера в 10:30 сутринта, а още преди това имаше десетина души, които чакаха на опашка. Очаква се в следващите дни интересът да бъде още по-голям. От клуба прогнозират, че на “Васил Левски” в сряда ще има над 25 хиляди души. Цените на билетите са както следва: Сектор “А” -15 лева Сектор “Б” -10 лева Сектор “В” -10 лева Сектор “Г” -10 лева Ложа 8 – 25 лв. Ложа 9 – 25 лв. Ложи 3-7 – 50 лв.

Ники Михайлов пред трансфер във Фулъм

Вратарят Николай Михайлов е набелязан от Фулъм, твърди “Скай Италия”. Стражът на националния отбор, който не успя да се наложи като титуляр във Верона, може да стане вторият българин на “Крейвън Котидж” през това лято, след Николай Бодуров. Изданието не уточнява дали лондонският клуб ще го вземе под наем, или ще го купи. Факт е обаче, че Фулъм изпитва недостиг на вратари след преотстъпването на Маартен Стекеленбург в Монако до края на сезона и след продажбата на Дейвид Стокдейл в Брайтън. Досега през новия сезон титуляр е 21-годишният финландец Иесе Йоронен, който допусна голове във всичките 4 мача, а освен него клубът разполага единствено с 22-годишния англичанин Маркъс Бетинели. Въпросът е, ако бъде привлечен, дали Ники ще успее да се справи с тяхната конкуренция, след като във Верона не успя при наличието на сходен като потенциал вратар, фенове коментираха в “Котиджърс конфиденшъл”, че не е лошо първо да се види дали Бетинели няма достатъчно качества, за да играе.

Локо Сф изпусна Лудогорец – 2:2

Късметът спаси разградчани от загуба в „Надежда“, пише на стр. 1 „Тема спорт“

Лудогорец се измъкна с голяма доза късмет от загуба при визитата си на Локо (Сф). Шампионите изиграха втори пореден слаб мач под ръководството на новия си треньор Георги Дерменджиев, но успяха да се доберат до 2:2 в “Надежда”. Точен на два пъти за тима бе мадагаскарецът Абел Анисе. За „железничарите“ пък се разписаха Елтон и Том. Домакините пропиляха и още три златни възможности за гол. От игра за втори жълт и респективно червен картон бе отстранен Гилерме Шоко.

Представянето на Лудогорец в “Надежда” не се понрави на Кирил Домусчиев, който си тръгна бесен от стадиона минути преди последния съдийски сигнал. Локомотив (София) пък изигра трети пореден много силен домакински мач, като може да съжалява, че изпусна победата.

Така след 6-ия кръг ЦСКА се върна на първото място и вече е едноличен лидер в класирането с две точки аванс пред втория.

Бирмингам вариант за Валери Божинов

Тимът от Чемпиъншип Бирмингам е един от клубовете, на който е предложен Валери Божинов, разбра „Тема Спорт”. През седмицата нападателят на „сините“ кара тестове в състава от Висшата лига Уест Хем. Той е оставил добри впечатления в мениджъра Сам Алардайс, но в крайна сметка босът реши да привлече Диафра Сако от френския Бордо. Специалистът по спортно право Георги Градев, който движи делата на Божинов, разкри, че Алардайс е предложил Валери на други два английски тима и е възможно още след днешния двубой на Литекс в Ловеч нападателят отново да замине на Острова. Цената, която Левски държи да получи от Божинов, е 200 хиляди евро. Тя ще покрие всичките разходи около престоя му на „Герена”. Валери подписа със „сините“ през зимата като свободен агент.

Левски пък все още не се е отказал от възможността да привлече френския таран Дани НТесан. Той бе чакан от „сините“ в понеделник, но вместо в София се озова в Русия и предпочете да изкара пробен период във втородивизионния Криля Советов. Ако той не подпише с този тим, то на „Герена” го чакат с отворени обятия. НТесан е 27-годишен, висок е 185 сантиметра. Юноша е на Оксер, след това е привлечен от шотландския гранд Рейнджърс. Носи последователно екипите на Бостън Юнайтед, Линкълн, Лестър, Скънторп, Саутхемптън, Милуол и Чарлтън. Миналия сезон е бил в третодивизионния Суиндън, като в 24 мача е вкарал 8 гола.

УС решава днес за допълнителни глоби

Ръководството на баскетболната ни федерация ще се събере днес в 18:00 часа в зала „Универсиада”, за да дискутира скандалите, които взривиха спортната общественост в последните дни. Селекционерът Георги Младенов е привикан, за да даде своето обяснение за случая с тримата изгонени, както и предложението си за по-следващи действия. От УС на централата ще дискутират евентуални по-големи санкции за Янев, Костов и Маринов. Възможно е от Дисциплинарната комисия да наложат изключително сурови глоби, като се обсъжда дори вариант за лишаване от състезателни права до 5 мача!

„Аз лично не смятам, че трябва да се стига дотам. Това, че сме ги извадили от националния отбор, също не е малко. Истината е, че веднъж завинаги тази практика трябва да се спре. Показахме на общността, че няма да търпим безучастно и при всеки случай, в който разберем, че стават подобни неща, ще бъдем принципни и твърди в решенията си. Вече колегите от Управителния съвет ще си кажат тяхното мнение. Но ние не сме деспоти”, каза пред „Тема Спорт” Георги Глушков