Преглед на водещите новини в спортните медии

1

София. Преглед на водещите новини в спортните медии:

Поразяха Симеоне за 8 мача, пише на стр. 1 „Меридиан мач“

Треньорът на Атлетико (Мадрид) Диего Симеоне отнесе наказание от осем мача за гневната си реакция срещу съдията по време на втория мач за Суперкупата на Испания срещу Реал (Мадрид). Тогава аржентинецът си позволи да потупа леко по главата четвъртия рефер. В Испания обаче са забранени каквито и да било контакти с официалните лица и това е довело до утежняване на санкцията. Освен че няма да води „дюшекчиите” в следващите им осем двубоя, Симеоне ще трябва да плати и глоба в размер на близо 5000 евро. Той има десет дни на разположение, за да обжалва санкцията. Самият Симеоне призна вината си и обяви, че ще понесе последствията за поведението си, но въпреки това се очаква да обжалва. Междувременно Интер отряза Атлетико за аржентинския национал Рикардо Алварес. „Дюшекчиите” искаха да вземат 26-годишния халф под наем за един сезон, но „нерадзурите” са склонни да преговарят само за продажба, и то за минимум 12 милиона евро.

Пиронкова с летящ старт на US Open

Цветана Пиронкова тръгна ударно на последния за годината турнир от Големия шлем US Open. Пловдивчанката спечели мача си от първия кръг срещу италианката Карин Кнап с 6:4, 6:3. Във втория кръг първата ни ракета ще срещне победителката от сръбското дерби между Бояна Иовановски и поставената под №9 Йелена Янкович. По-рано Симона Халеп изненадващо срещна сериозни затруднения и дори загуби сет срещу 20-годишната представителка на домакините Даниел Роус Колинс, но в крайна сметка до изненада не се стига и румънката се класира за втори кръг след пълен обрат с 6:7 (2), 6:1, 6:2. В следващата фаза шампионката от Турнира на шампионките в София през 2013-а ще се изправи срещу словачката Яна Чепелова, която също преодоля първи кръг след обрат, надигравайки испанката Мария-Тереса Торо-Флор с 2:6, 7:5, 6:1. Четвъртата поставена Агнешка Радванска бе първата тенисистка, осигурила си място във втори кръг, след като на старта се наложи с повече от категоричното 6:1, 6:0. Междувременно изданието Perfil излезе с информация, че шампионът от US Open 2009 Хуан Мартин дел Потро е разследван от властите в Аржентина заради укриване на данъци. Според твърденията случаят засяга пари от Наградни фондове, спечелени през 2010 г.

Повериха срещата Лудогорец – Стяуа на испанец

Испанска съдийска бригада ще ръководи мача реванш от плейофа в Шампионска лига между Лудогорец и Стяуа. Главен рефер на двубоя е Ундиано Майенко, на когото поверяват и най-голямото дерби на Испания, а може би в света, между Барселона и Реал (Мадрид). За помощници на Алберто Ундиано Майенко са определени Роберто Диас Перес и Хуан Юсте. Четвърти съдия е Пау Девис. Допълнителни асистент-съдии са Хавиер Естрада и Карлос Гомес. Съдийски наблюдател на УЕфА е руснакът Сергей Зуев, а делегат – Бернд Барута от Германия.

Двубоят е в сряда от 21:45 часа на Националния стадион .Васил Левски”. В първата среща Стяуа спечели с 1:0, но тогава германският съдия Феликс Брих предизвика недоволство от разградчани.

Кличко се уплаши, не иска да се бие с Пулев, пише на стр. 1 „7 дни спорт“

Владимир Кличко се уплаши и скандално отложи мача си с Кубрат Пупев на 6 септември. Шампионът в тежка категория обясни, че е контузен. След няколко версии за различни травми в крайна сметка от щаба на Кличко обявиха, че той е с разкъсани мускулни влакна в бицепса на лявата ръка. Преди това казаха и за разтегнато сухожилие в коляното. Кличко трябвало да почива 4 седмици.

„Бях в топ форма, представях се много добре. Съжалявам за феновете, съжалявам и за Пулев, който със сигурност се е подготвял толкова интензивно, колкото и аз“, каза Кличко.

Мениджърът му Бернд Бьонте обясни, че от щаба на Владимир ще се опитат да насрочат мача за средата на ноември, отново в Хамбург.

„Трябва да обсъдим вариантите, но възможна дата е 15 ноември“, обясни Бьонте.

Продадоха 13 хиляди билета за мача

Лудогорец вече продаде 13 хиляди билета за реванша от Шампионската лига срещу Стяуа. Разградчани вече трети ден разпространяват билетите в няколко града в страната, а тяхната продажба върви доста добре, научи “7 дни спорт”.

В събота бяха продадени 5 хиляди билета, докато в неделя активността на хората леко спадна. Все пак вчера бройката стигна до 13 хиляди. Очаква се днес и най-вече утре хората да се активизират и да има още по-голям брой хора по касите. Шампионите чакат около 25 хиляди души в сряда вечер на “Васил Левски”.

Вандер чака за трансфер

Бразилската перла на Ботев (Пловдив) Вандер Виейра е в изчаквателна позиция за евентуален свой трансфер в чужбина. 26-годишният юноша на Фламенго остана извън групата за срещата със Славия, като дори не се появи на базата в Коматево, за да изгледа двубоя. От „жълто-черния“ клуб бяха категорични пред „7 дни спорт”, че Вандер е в Пловдив и не е напускал България, като отчетоха, че и други играчи, останали извън групата, също не са били на стадиона в неделя. Както е известно, бразилецът се опитва да си уреди трансфер зад граница до затварянето на трансферния прозорец на 31 август. Според запознати все още има шансове той да премине в македонския Вардар (Скопие), въпреки че първоначално нещата за там зациклиха. Има варианти в следващите дни да се появят и други кандидати за подписа му.

Тръстът “Синя България”: Левски е фалирал клуб, пише на стр. 1 „Тема спорт“

Крайно любопитни и интересни финансови документи ще покажат от тръста на привържениците на Левски на предстоящото в събота Общо събрание на организацията на привържениците. Вчера представители на тръста дадоха пресконференция, на която съобщиха, че от „Герена” като евентуални бъдещи съакционери са им предоставили цялата финансова документация на клуба.

“Левски като дружество е фалирал клуб. Тодор Батков не мисли особено пазарно и вече не може да запълва дупката в бюджета”, заяви председателят на тръста Васил Колев. “В момента Левски е безобразно слаб отбор с играчи със съмнителни качества”, добави той, като обясни, че в събота ще представи пълна картина на това, което представлява дружеството Левски в момента като финанси, дългове и т.н.

„Червените“ поканиха Парма и Киево за контрола

ЦСКА ще има нов кондиционен треньор от зимата. На 90% е сигурно, че той ще бъде чужденец. Стойчо Младенов има два варианта за нов човек на тази позиция в щаба си. Преговори вече са водени. Червените ще тренират през есента без специалист по физическа подготовка, но от зимата със сигурност такъв ще бъде назначен. В момента ЦСКА провежда кондиционните си занимания по план, оставен от Роко Перота. Италианецът се раздели с „армейците“ месец преди началото на сезона, за да се присъедини към щаба на Ивайло Петев в кипърския АЕЛ.

В същото време стана ясно, че ръководството на ЦСКА преговаря с Парма и Киево за контрола на 6 септември. Както е известно, „армейците“ ще проведат специална програма по случай Деня на Съединението. Парма и Киево са двата от вариантите за съперник, като преговорите текат от близо седмица.

Разговори за приятелска среща на 6 септември е имало и с гръцкия вицешампион ПАОК, за които “Тема Спорт” съобщи във вчерашния си брой. Утре или най-късно в четвъртък ще е ясно дали опцията на ЦСКА за мач с Парма или Киево ще сработи, или ще се отиде на друг по-периферен вариант.

По време на специалната програма на “Армията” ще бъдат представени най-големите таланти от школата и ще се провеждат различни игри с участието на играчи от първия отбор. Ще се събират и дарения от привържениците, които ще се насочват към издръжката на състава. На 6 септември се очаква да бъде официално отворен и сектор Г. Работата по легендарната трибуна върви в не лоши темпове, но е далеч от окончателен завършек.

ЦСКА има една сигурна контрола през септември по време на прекъсването за националните отбори. Тя ще е с македонския Хоризонт Турново, където играе под наем Григор Долапчиев. „Армейците“ имат покани и от няколко гръцки отбора.

Златков подписа с Ботев, отказа се от заплата

Ботев (Пловди)в подписа с централния защитник Даниел Златков. Договорът на футболиста е за 2 години. Играчът бе свободен агент, след като се раздели с турския Болуспор. Златков е роден на 9 март 1989 година в Благоевград, висок е 190 сантиметра. В кариерата си е носил екипите на Пирин Благоевград, Пирин Гоце Делчев, Миньор и Славия. Любопитното е, че Златков е направил жест към Ботев. Защитникът няма да взима заплата, докато е контузен. В момента той се възстановя от травма в коляното и ще е готов за игра през октомври.