Преглед на водещите новини в спортните медии

3

София. Водещите спортни медии в България отново посвещават първите си страници на реванша от плейофите за влизане в Шампионска лига между Лудогорец и Стяуа. Двубоят е тази вечер от 21:45 часа на Националния стадион „Васил Левски“.

Над 20 000 ще викат на Лудогорец – Стяуа, пише „7 дни спорт“ на първа страница

Над 20 хиляди души на “Васил Левски” се чакат довечера за решителния плейоф от Шампионската лига между Лудогорец и Стяуа. Българският първенец има да заличава пасив от 0:1 след първия двубой преди седмица. До късно снощи работиха касите на стадиона, а равносметката беше над 15 хил. продадени билета. Георги Дерменджиев няма никакви проблеми около състава, готов е и с промените в единайсеторката. Безяк ще смени Хамза, Анисе ще смени Златински, а Абало ще почне вместо Мишо Александров. Светослав Дяков и компания играят за отборен бонус от 800 хил. евро, в случай че влязат в групите на Шампионската лига. Стяуа пристигна в София в пълен състав и демонстрира арогантно поведение, което да прикрие страха на румънците. Контузените Танасе и Арлаускис пък се оправиха и ще играят днес.

Наумовски застъпва под рамката в петък

Македонският страж Кристиян Наумовски най-вероятно ще застъпи под рамката за петъчното домакинство на Левски срещу Черно море. Кико вчера пази за дубъла на сините срещу Литекс, за да натрупа игрова практика и да е подготвен за сериозния мач в петък. Треньорът Георги Иванов гласува доверие на младия Александър Любенов срещу Ботев и Литекс, но напрежението дойде в повече за юношеския национал. Затова и Наумовски ще застане под рамката на сините в петък. Въпреки че се заседя на пейката в Левски, стражът попадна в разширения списък на селекционера на Македония за Бошко Гюровски за първата евроквалификция срещу Испания на 6 септември. Освен Кико, от “А” група Гюровски включи в списъка халфа на Берое Стефан Спировски и защитника на Славия Кире Ристевски.

Сините отнесоха още 2 мача без публика, феновете с остра декларация срещу БФС

Левски ще играе следващите си два мача на Герена без публика. Санкцията бе определена вчера от ДК към БФС заради сблъсъците между синята агитка и полицията в неделя в Ловеч. Така мачовете с Черно море и Славия ще се играят пред празните трибуни на Герена. При победата над Ботев Пд преди 10 дни стадионът на сините също бе празен заради проблемите, които феновете създадоха при гостуването на Берое. Националният фенклуб на Левски пък излезе с остра декларация срещу БФС и президента Борислав Михайлов, чието име феновете отбелязват само с инициалите му. В позицията си привържениците определят и органите на реда в Ловеч като провокатор за мелето в края на срещата.

Лудогорец замисля бягство в Букурещ, пише „Меридиан мач“

„Орлите” планират да заявят стадион „Арена Национала” за ШЛ, продължава на първа страница изданието

Румънците направиха поредната си провокация преди реванша между Лудогорец и Стяуа тази вечер в София. Северните ни съседи са категорични, че ако „орлите” елиминират румънския първенец, ще играят домакинските си мачове в групите на Шампионската лига в Букурещ. Причината е, че петзвездният стадион „Арена Национал” в румънската столица превъзхожда във всичко родния „Васил Левски”, официалната делегация на Лудогорец е останала изключително впечатлена от условията на спортното съоръжение в първия мач, а освен това Букурещ е много по-близо до Разград, отколкото София, което е най-силният коз. Провокацията на съседите обаче е съшита с бели конци, тъй като собствениците на Лудогорец нямат никакво намерение да лишават българската публика от вълнуващите сблъсъци в Шампионската лига с европейските грандове. „Орлите” вече напълниха два пъти Националния стадион в срещите с Лацио и Валенсия, което е сериозно обещание за двубоите в най-комерсиалния турнир. Освен това наемът на „Арена Национал” в Букурещ ще бъде много по-висок, а и на въпросната арена трябва да играе домакинските си мачове Шахтьор Донецк, което ще направи почти невъзможно бягството на Лудогорец в румънската столица.

Хвърлят частни гардове срещу хулиганите

Шефовете на Лудогорец са решили да се презастраховат срещу евентуални ексцесии на националния стадион “Васил Левски”. До тях достигнала информация, че хулигани с присъди у нас са добре подплатени финансово от трета страна, за да вдигат напрежението на трибуните в сряда. Точно затова ръководството на Лудогорец е в контакт с частна охранителна фирма. Над 50 нейни гардове ще бъдат цивилни около сектора за гости и ще противодействат на момента на всеки опит за провокации. Освен това полицията е предупредена, че ще бъде направен опит на стадиона да проникнат криминални елементи, на които е забранено да посещават футболни мачове. Целта на управата на Лудогорец е всеки един зрител, който ще е на националния стадион, да се почувства спокоен по време на мача. Разградчани и друг пък са ангажирали частни охранители, особено за домакинските мачове с ЦСКА и Левски.

„Сините” изгониха Н’Гесан

Считаният за сигурно ново попълнение на Левски Дани Н‘Гесан в крайна сметка няма да играе на „Герена”. Нападателят е в България от неделя, след като беше уточнил всички детайли около договора си с Левски. Оставаше само той да мине медицинските тестове вчера и да подпише. Нападателят обаче се провали и мениджърът на „сините” Георги Иванов го изгони. 27-годишният футболист бе чакан цяла седмица на „Герена”, след като първо мина проби в руския Криля Советов. „Исках Дани Н‘Гесан да започне веднага да играе за Левски, но предвид физическата му форма това не можеше да стане. Той не беше готов да ни помогне в този момент”, обяви пред „Меридиан Мач” мениджърът на „сините” Георги Иванов. Провалът на този трансфер няма да откаже Гонзо в търсенето на нов нападател. Той не е доволен от формата на настоящите атакуващи футболисти на „Герена” и в частност Валери Божинов и заради това търси спешно ново решение.

Дерменджиев се колебае за Анисе, пише на водещата си страница „Тема спорт“

Старши треньорът на Лудогорец Георги Дерменджиев има две дилеми около състава за днешния реванш със Стяуа на “Васил Левски”. Най-сериозната е свързана с включването сред 11-те на Абел Анисе. Мадагаскарецът се представи отлично в последния кръг срещу Локомотив София и се отчете с два гола при 2:2. Наставникът умува дали да пусне него или Михаил Александров на дясното крило. Все пак последният е с по-големи шансове. За върха на атаката Дерменджиев има две опции – Юнес Хамза и Роман Безяк. Почти сигурно обаче словенецът ще остане на пейката днес. В лагера на Стяуа пък до последно ще умуват дали да рискуват с включването в игра на контузения си капитан Кристиян Тънасе. Той пропусна първия мач в Букурещ, но сега е в групата. Наказан е голмайсторът от двубоя в Румъния Чипчиу.

Само веднъж български тим е печелил у дома в плейофа

Днес Лудогорец може да повтори постижението на Левски, който е единственият български тим, играл в групите на най-комерсиалния турнир. За целта разградчани ще трябва да направят нещо, което също само сините са правили – да спечелят като домакин на прага на Шампионската лига. Те успяват да го сторят през сезон 2006/07. Тогава надиграват на “Васил Левски” Киево с 2:0 и след 2:2 в реванша в Италия успяват да сбъднат мечтата си. Любопитното е, че това е единствената домакинска победа на български тим в плейофите на ШЛ. В тях можем да се похвалим само с още една – на ЦСКА. Тя бе постигната в реванша срещу Ливърпул (2005/06) на митичния “Анфилд”, но преди това червените бяха загубили първия сблъсък с 1:3 и отпаднаха от надпреварата за ШЛ.

Генко Славов стана треньор в Спартак Вн

Генко Славов ще тренира вратарите в Спартак Варна. Той се появи на вчерашното занимание на Коритото. „Имам договор с клуба и, както знаете, тренирам вратарите в школата. Реших да помагам и на мъжкия тим, тъй като до момента вратарите се готвеха сами”, каза Славов. Към Спартак се присъединиха централният защитник Роналд Донев и юношата на Левски Борис Тончев. „Чакаме още няколко футболисти, които да вдигнат нивото в отбора. Лошото е, че не разполагаме с голям бюджет и не може да си позволим тези играчи, които аз искам. Надявам се да привлечем поне четирима опитни футболисти в следващите дни”, каза треньорът Златко Янков. Контролата на Спартак със Суворово, която трябваше да се състои днес, пропадна. Калиакра също отказа на барненци и днес те ще проведат двустранна игра.