Преглед на водещите новини в спортните медии

1

София. Преглед на водещите новини в спортните медии:
„100 лв. за Роналдо“, съобщава вестник „Меридиан мач“
100 лева ще бъде най-скъпият билет за мача Лудогорец – Реал в Шампионска лига. който е на 1 октомври на стадион „Васил Левски”. Вчера от Разград обявиха официално цените на пропуските за трите домакински срещи от груповата фаза. В сектор „А“ за мача срещу „кралете” ще се влиза срещу 100 лв. Най-евтино логично е за сектори „Б” и „Г” – 50 лв.
90 лв. е най-скъпият билет за мача с Ливърпул, а 80 лв. е за този с Базел.
От Лудогорец ще пуснат специални пакети за трите мача, като всеки закупил си, ще има 5% отстъпка.
„Левски тества Хормона заради 5 бона“, пише още изданието.
Маурисио Гомес Хормона, който в момента кара проби на „Герена”, може и да не дочака контролата с Ботев (Bp). Мениджърът на „сините” Георги Иванов обяви, че таранът ще бъде тестван срещу врачани в събота, но чилиецът не се представя добре и може да си тръгне по-рано. От „Герена” разкриха, че в основата на пробите на Хормона е фактът, че клубът е спестил стандартните около 5000 лева, които се дават за транспортни разходи. Те са платени от Литекс, където Гомес мина неуспешни проби.
Берти Фогтс: Защо да не сме на европейското“, пише още вестник „Меридиан мач“
„Иначе можем да се класираме за Евро 2016, ако имаме късмет. Да вземем за пример предния квалификационен цикъл. Тогава можехме да сме втори, но загубихме много точки навън. Така че трябва и късметът да е с нас”, заяви селекционерът на Азербайджан Берти Фогтс. „Предстои ни контрола с Русия. След това имаме и квалификационен мач. За нас целта и в двата ще е победа. Не мога да изляза и да им кажа в спаринга да не се напрягат и после да изисквам успех срещу българите”, каза германецът. „Готвим се за мача с България на старта, но за състава ще знаете едва половин час преди началото”, завърши Фогтс.
Азербайджан приема България в квалификация за европейското първенство във Франция през 2016 година. Мачът е в Баку на 9 септември.

За радост на феновете Кристиано идва за Лудогорец“, съобщава от първата си страница вестник „7 дни спорт“
Мегазвездата на Реал (Мадрид) и на световния футбол Кристиано Роналдо ще играе срещу Лудогорец. Това стана ясно вчера, когато лидерът на Кралския клуб даде пресконференция. Той говори за своята контузия и проблемите, които в последно време не му позволяват да играе.
“Всеки ден преминавам различни терапии. Вече започнах да тичам и правя някои упражнения на терена, така че се чувствам много добре. Със сигурност след една седмица ще бъда готов”, коментира Роналдо.
Футболните фенове в България могат да са спокойни, че ще видят футболист №1 в света. Освен него в София идва и президентът на Реал (Мадрид) Флорентино Перес. Той е споделил, че ще гледа двубоя на “Васил Левски”.
„Ливърпул иска 130 лв. за сектор “Г”, съобщава още изданието.
Ливърпул ще отпусне 2295 билета за Лудогорец преди гостуването на българския шампион в Англия. Нашите започват на 16 септември на “Енфийлд” срещу 5-кратния европейски първенец. Ливърпул иска 130 лв. за своя сектор “Г”, или т.нар. гостуващ сектор. Цената на билетите е от 50 до 52 паунда. Пропуските, към които има огромен интерес, ще бъдат продавани на клубната база, като определено количество ще бъде предоставено и на новосформирания фенклуб на ПФК Лудогорец в Лондон. Привържениците на шампионите в английската столица ще съдействат на наши сънародници от Острова за закупуването на ценните пропуски. Билетите за “Енфийлд” са в блокове 121,122 и 123.
„Въпреки че даде дума Херо опитва да избяга от Левски“, пише вестник „7 дни спорт“
Димитър Димитров-Херо прави всичко възможно да не стане треньор на Левски, разбра „7 дни спорт”. Преди няколко дни самият специалист е разкрил пред приятели, че не иска да отива на „Герена“, за да поема синия отбор. Няколко са били доводите му да не поеме Левски, които той е изтъкнал пред обкръжението си. На първо място Херо е притеснен от това, че пари на „Герена“ няма и не е ясно кога ще получава заплатата си. Всички в „синьо“ се надяват да дойдат по-слънчеви дни за тях, но индикации за такова събитие засега липсват. Димитров на няколко пъти води дълги разговори със спортния директор на Левски Георги Иванов, който в момента е и треньор. Последната среща между двамата бе след двубоя с Черно море в последния кръг. Херо и Гонзо проведоха няколкочасова среща, като на нея Иванов е поискал от бургазлията да застане начело на Левски от понеделник (преди два дни). Димитров обаче твърдо е отказал, като се е върнал на думите си преди време, когато обясни, че ще застане на кормилото на „сините“ след Нова година. Освен липсата на пари Димитър Димитров е притеснен и от липсата на каквато и да е организация на „Герена“. В това число влиза и трансферната политика на клуба. Херо е наясно, че пари за селекция няма да има и отново ще трябва да се търсят безплатни футболисти, което през зимата е трудна задача.
След като Димитър Димитров е видял какво се случва в Левски и е ударил чертата, бързо е преосмислял решението си да поеме „сините“. Точно и поради тази причина Херо отклони предложението на Гонзо да поеме отбора от началото на седмицата. Бургазлията се надява до зимата да получи примамлива оферта, която да изиграе ролята на оправдание за пред Георги Иванов. Така, въпреки че Херо даде дума да стане треньор на Левски, нищо чудно съвсем скоро да бъде представен като наставник на друг отбор.
Иначе Димитър Димитров вече няколко пъти отказва да поеме Левски поради различни причини. Още докато Иво Тонев бе изпълнителен директор на „Герена“, искаше Херо да тренира „сините“, но това така и не се случи. Договорката между Гонзо и Димитров е все още устна и бургазлията има пълно право да избере друга алтернатива за продължаване на кариерата му.

„Иван Стоянов пак с проблеми“, съобщава вестник „Тема спорт“
Крилото на ЦСКА Иван Стоянов няма да може да се завърне на терена и през тази седмица. Бившият футболист на Сливен и Лудогорец претърпя операция от херния, като наскоро започна да тренира наравно със своите съотборници. Стоянов обаче отново е получил болки и така предвиденото му участие в контролата с Металург (Донецк) в неделя почти сигурно ще пропадне.
Не така обаче стоят нещата с Венцислав Василев. Той вече е възстановен напълно, след като счупи пръст на крака, и може да е титуляр още срещу Металург. Василев вероятно ще действа в зоната на десния бек предвид отсъствието на Апостол Попов, който е с националния отбор.
Тренировките от началото на седмицата пък пропуснаха Луис Соарес, Якуб Дивиш и Стивън Сънди. Соарес е с националния отбор на Кабо Верде, а Дивиш и Сънди са били освободени по лични дела. Те двамата ще подновят занимания от днес. От вчера „червените“ водят двуразови тренировки на базата в Панчарево.
Предлагат на Левски котдивоарски нападател“, пише още изданието.
Пред Левски има още една опция за централен нападател. На „сините“ е предложен котдивоарецът Франк Джа Джедже. Той е познат у нас от мачовете на Лудогорец срещу Черноморец (Одеса) в групите на Лига Европа миналия сезон. Тогава разградчани спечелиха в Украйна с 1:0, а на “Васил Левски” завършиха 1:1. Джа Джедже пък бе най-опасният щурмовак на противника и постоянно тормозеше защитата на шампионите.
В момента нападателят е свободен агент. Той е роден на 2 юни 1986 година в Абиджан, но притежава и френски паспорт  12-годишен се мести в Париж. Юноша е на Пари Сен Жермен, дори има 5 мача за първия отбор. Пращан е под наем в Брест и Гренобъл, преди последният тим да откупи правата му през 2007 година съотборник е с Христо Янев. До 2009 година изиграва 36 мача и бележи 10 гола. Следва престой в Страсбург, където се засича с Емил Гъргоров, и Ница. През 2012 година преминава в украинския Черноморец (Одеса). За първенство има 38 мача със 7 гола. През март 2014 година обаче разтрогва с клуба заради усложнената ситуация в страната. Доиграва сезона в норвежкия Сарпсборг. В момента още е без отбор. Любопитното е, че Джа Джедже има мачове за юношеските отбори на Франция и за олимпийския тим на Кот д’Ивоар.
Към момента Левски не може да си позволи да вземе скъпо платен играч. Поради тази причина от преминаване на „Герена“ се отказаха румънците Александру Йоница и Даниел Никулае, както и унгарецът Кристиян Немет. В момента „сините“ тестват чилиеца Маурисио Гомес. Очаква се до края на седмицата да пристигнат още играчи на проби.
„Ботев (Пд) пробва нов португалец“, пише още вестник  „Тема спорт“
Нов португалски футболист пристигна на проби в Ботев (Пд). Вчера сутринта на базата в Коматево се появи Карлос Мануел да Силва Франсиско, известен като Ито. 27-годишният футболист се подвизава като вътрешен халф, но може да играе и като ляв бек. Ито е роден в Арганил, юноша е на Академика Коимбра, но твърди, че е бил и в академията на гранда Спортинг (Лисабон). След като записва дебюта си в професионалния футбол с екипа на Академика, последователно преминава през Туризензе, испанския Аямонте, Лузитано и Трофензе. За последно се е подвизавал в анголския Рекреативо да Каала, където акостира през 2011 година. Португалецът ще бъде тестван в петъчната контрола срещу втородивизионния Раковски. През миналата седмица с трансфер в Ботев се размина сънародникът му Васко Фернандес, който играеше като ляв бек. Той обаче не успя да убеди треньора Велислав Вуцов, че заслужава договор.
„Тема Спорт” разбра, че Ботев е уведомил с официално писмо полския вратар Адам Стаховяк, че желае да предоговори параметрите на заплатата му. Причината е, че клубът не може повече да си позволи да му плаща голяма сума. Ако Стаховяк не е съгласен, то Ботев има желание да разтрогне договора между двете страни. Това обаче много трудно ще се случи, защото трансферният пазар за западноевропейските клубове затвори.