БФС и националите в спор за пари

812Футболистите на националния отбор по футбол на България са поискали премия в размер на 2,2 милиона евро при класиране на Евро 2016. Те обаче са получили отказ от страна на БФС, тъй като това са 40% от приходите на централата, които всяка федерация получава, ако класира отбора си на финалите. Новината бе разкрита първо от вестник “ШОУ” в броя си от вторник, а днес разпространена и от други медии. блиц

Срещата между тарторите на отбора и шефовете на футболната централа се е състояли във вторник. Двете страни обаче не са постигнали съгласие и се очаква да говорят отново след мача с Азербайджан.

По принцип всеки от 24-те участника на Евро 2016 ще получи от УЕФА по 5,5 милиона евро. Логично е обаче от БФС да не се съгласят с исканията на фуболистите, тъй като разходите на централата по организирането на лагерите и мачовете на тима не са никак малки, а освен това вече класирането на финалите не е чак толкова трудно при новата схема на квалификациите и увеличаване бройката на участниците в турнира.

Първите мачове в група “Н”:
9 септември, Азербайджан – България
9 септември, Хърватия – Малта
9 септември, Норвегия – Италия

КЛАСИРАНЕ

ОТБОР М П Р З
ГР
ТОЧКИ
Италия
Хърватия
Норвегия
България
Азербайджан
.Малта