Шеф на ЦСКА се заяде с “Левски”

823Изпълнителният директор на ЦСКА Александър Тодоров се заяде с “Левски”. Босът направи това в изказване пред Канал 3, когато беше попитан относно финансовите проблеми на клуба.блиц

“ЦСКА е може би най-прозрачният клуб в България. До този момент не съм видял друг клуб, който да излезе и да каже всичко. а всички наши противници повтарят едно и също – че няма прозрачност, от което си правя извод, че са злонамерени. Задълженията са около 19 млн. Няма да се учудя ако задълженията на “Левски” са над 30 милиона., защото през последната година в ЦСКА изчистихме много от задълженията. Идват обаче и текущи разходи, които трябва да се покриват. Много лесно беше са нас да не даваме никакви заплати и само с ДЮШ да работим, или клуба да отиде във в група, или да загине. Но тръгнахме по най-трудния път, заяви Тодоров.

– Отсрочка от УЕФА няма. ЦСКА е от 3 години под мониторинг. Миналата година нямаше, защото знаете какво стана. В момента тече третата година. На 3 месеца ни правят проверки и сме длъжни да предаваме балансите към УЕФА. Преди 2-3 дни получихме писмо, с което ни благодарят за съдействието. Това за нас е успех, защото имиджа на ЦСКА е под нулата. За тях ЦСКА е един проблем, повечето жалби не ги разглеждат сериозно, защото клубът е бил към неизправната страна. Постепенно авторитета на ЦСКА ще нараства.

Препоръките са евентуално в края на годината да влезем в едни параметри, в които трябва да влезем. Въпреки завещаното ни наследство, се надяваме, че ще успее да влезем в тези параметри. Трудно се справяме с положението. Критиките към нас са от хора, които са платени и гонят своите цели, но реално трудно се справяме. Работим на предела на възможностите си. Всевъзможни специалисти излизаха, цесекари, които предричаха апокалипсис, но ние продължаваме. Затова организираме този празник, за да покажем на всички останали, че този отбора продължава и напук на всички ще оцелее.”

Тодоров говори и относно утрешния празник на “Армията” и предстоящия мач срещу Металург (Донецк). “Подготовката върви нормално. Гостите пристигнаха. Дано утре наистина стане един хубав празник, да дойдат голям брой почитатели, да се повеселим и в крайна сметка всички да изкажат своята признателност. В момента не мога да кажа дали Моареш е в групата, още не съм се видял с ръководството на тима. Ще имаме вечеря с тях и ще се разберем. Мога да кажа, че ще бъдат обявени две легенди за алеята. Ще представим детско-юношеските отбори, ще има много забавни игри – Джони Велинов ще пази дузпи, които привържениците ще му бият. В общи линии искаме да стане приятен празник”, заяви Тодоров.

„Надявам се и феновете от провинцията да дойдат. От 10:00 ч. започва всичко, ще продължи през целия ден, кулминацията е в 18:00 ч, когато е приятелската среща. Засега върви добре продажбата на билети в сравнение с други мачове. Вървят и добре и тези „благородни” билети, които са за подпомагане на клуба. Искаме всички привърженици да застанат зад отбора и да не се смята, че на върха има 1 или 2 човека, които помагат на този клуб, а всички да си споделят както радостите и отговорностите”, каза още той.