5 години зад решетките грозят Дуци Симонович

Бившият треньор на ЦСКА взел 10 хиляди евро назаем от Димитър Борисов, после изчезнал

Сянката на Драголюб Симонович продължава да преследва президенти на клубове, треньори и футболисти. Скандалният Дуци върти далавера след далавера и започва да намирисва на затвор. Достоверни източници издадоха, че доскорошният треньор и спортен директор на ЦСКА е пред угрозата за попадне за 5 години зад решетките,БЛИЦ

Става въпрос за стара измама, която Симонович е направил в родната си Сърбия и сега ще сърба попарата. Хитрецът виси и с десетки хиляди евро, които е взел назаем, но след това уж забравил да върне. Наши агенти разкриха само част от хората, които Драголюб е закачил на въдицата си.
На първо място е един от собствениците на ЦСКА Димитър Борисов. Малко преди да си тръгне от “Армията”, в началото на март, Симонович успял да врътне Гърнето. Двамата прекарвали поредната вечер, запивайки в компанията на мадами и гъст дим от цигари и пура, когато Дуци подхванал основната тема. Поискал на шефа си 10 хиляди евро заем, които обещал да възстанови до месец. Парите му трябвали, за да погаси два кредита, които бил изтеглил преди време, но вече няколко месеца не внасял и пукната пара. “Моля ти се,
брате,
спасявай ме,
иначе ще ми вземат и малкото, което имам. Трябват ми спешно парите, ще ги върна, след като продам един имот в Сърбия”, разправял с чиста душа Симонович, надявайки се на щедростта на “червения” бос.
Борисов се смилил. Извадил дебелата пачка, но си имал едно наум заради носещата слава на сръбското менте.
“Дуци е цар на лъжите и откровените молби, ама, какво да го правя, тъй взе да ми се моли, че по едно време ми заприлича на млада монахиня”, разправял Борисов за сърбина.
Една-две седмици по-късно станаха данданиите на “Армията”. Симонович беше уволнен, а на негово място пристигна Стойчо Младенов. От тогава ни вест, ни кост от сърбина. С изчезването му се изпариха и надеждите на всички, на които дължи пари. Източници споделиха, че трима футболисти на “червените” също попаднали в капана на сърбина. Един от тях е най-големият му приятел в ЦСКА – Костадин Стоянов. Двамата се имат още от времето, в което работиха заедно в Сливен при Данчо Лечков. Не веднъж и два пъти играчът е услужвал с пари на треньора си. Сумата набъбвала с всеки изминал ден и към момента е към 10 хиляди евро. Последният заем бил около 3-4 хиляди евро, които Коце му дал след поредната молба. Безсрамието на бившия наставник на “армейците” било безгранично, уверяват ни хора, свидетели на ежедневието му, докато беше тартор в Борисовата градина. Тартор, докаран от Димитър Борисов и Иво Иванов уж да превърне ЦСКА в участник в Шампионската лига. Дуци лъжеше феновете, че още през есента отборът ще играе мачове във вторник и сряда от 21:45 часа (началният час на срещите в Шампионската лига). Като че ли самият той си вярваше, или го правеше, за да си гарантира милостта на агитката. За пореден път обаче сърбинът се издъни и доказа, че не става за нищо. Дните му при “червените” минаваха в киснене в новооткрития ресторант на стадиона,
пушене и
пиене до
несвяст
Всичко това гарнирано със задължителния лаптоп, на който Дуцката следеше всички мачове по света и играеше онлайн покер игрички. Пиеше и ядеше на корем, повечето пъти не плащаше сметките, тъй като се водеше шеф в ЦСКА. Да, ама и босовете не погасяваха дълговете му и така те останаха да висят. Кой ще ги плаща? Не е ясно, защото Симонович няма никакво намерение да минава дори и на километри разстояние покрай “Армията”.
“Хората в ЦСКА не са единствените, на които дължи пари. Има футболисти от “Литекс” и “Славия”, от които е взимал заеми, но не ги е връщал”, споделя добре осведомен източник.
По наша информация няколко пъти сърбинът опитал да пробие при стари приятели в Ловеч. Става въпрос за сънародника и бивш негов съотборник при “оранжевите” Небойша Йеленкович. Дуци бил толкова добър и омайвал дружките си, че нямало случай, в който да му бъде отказано. Босът на ловчанлии Гриша Ганчев вече се опарил няколко пъти, но успявал да прибере поне част от заемите си. Симонович все пак не бил толкова луд да дължи пари на един от най-големите бизнесмени у нас, знаейки с кого си има работа.
“Дуци взима пари на дребно, той е кокошкар. От този вземе 100 евро, от оня – 500. Така дължи пари на десетки хора, които казват: “Ясно, няма да ни ги върне, жив и здрав да е”, казва футболист, който също е имал вземане-даване с треньора без лиценз.
Напоследък обаче Дуци загазил много здраво в родната си Сърбия. Градски съд в западната ни съседка вече гледа дело срещу измамника. Става въпрос за далавера, която той направил преди повече от една година. Симонович дължал сериозна сума пари на известен футболен мениджър, който от години работи в България. Сърбинът предложил да продаде къщата си в село Ратково (близо до Нови Сад) като гаранция. След като се издължи, имотът отново щял да се върне в негово притежание. Няколко часа след сделката Дуци светкавично
ипотекирал
къщата
в банка,
която има клон и у нас. Причината е да получи поредния кредит, с който да погасява други заеми и да играе комар. Сърбинът обаче отново забравил да погасява ипотеката на имота си и банката логично потърсила собственика. Той обаче не бил Симонович, а новият собственик, футболният импресарио, който попаднал в жесток капан.
“Започнаха да ме търсят да правя вноски по кредит, с който нямам нищо общо. Този човек направи поредната измама, ипотекира къщата малко след като ми я продаде”, заяви агентът, пожелал да запази анонимност.
Според закона в Сърбия за подобен вид далавери се присъждат минимум 5 години затвор. Делата срещу бившия треньор на ЦСКА вече са в ход, няколко пъти са му пращани призовки да се яви, но на нито една от тях виновникът не отговорил. Драголюб няма как да се прибере в родината си, при влизане на границата веднага ще бъде призован да кацне в сръбската съдебна палата. Затова не е стъпвал в родината си, страх го е, че ще му щракнат белезниците.
Преди време бившият футболист се изпокара и с всички колеги и ръководители в треньорската школа в Белград. Искал да му бъде издаден директно лиценз Про, за да стане треньор. Отказали му и от тогава Дуци ходи немил-недраг без тапия. И не може да бъде треньор никъде, защото и в България не го броят за жив.
“Навремето имаше скандал с Люпко Петрович в “Литекс” и затова в Сърбия го режат и не му дават треньорски лиценз. Разбирате ли, че този човек отвсякъде е гонен, преследван е от закона”, споделя запознат с делата на Дуци.
Преди няколко дни името му беше замесено в пореден скандал и отново става дума за дългове и лъжи. Симонович взел на лизинг автомобил “Шевролет” от столична фирма. Трябвало да го върне десетина дни след това и да плати сума за ползването. Дуци, естествено, изчезнал и продължава да виси с 250 евро на компанията. Шефовете
съобщили на
полицията,
 
която ще трябва да издири длъжника. Сърбинът първо излъгал, че е в Китай и затова телефонът му бил изключен. След това чрез познати започнал да увърта и да твърди, че майка му в Сърбия е болна и трябва да бъде до нея.
“Той винаги така прави, все лъже, че има семейни проблеми. Какъв Китай, крие се, защото дължи пари на десетки хора”, твърди наш човек.
Преди време Симонович бил една партия с бившия собственик на известното столично заведение “Златна сръбска скара” Зоран Ристич. Двамата пиеха и пееха денонощно, въртяха залози на футболни мачове и какво ли още не. Докато не се стигна до фалита на заведението, което вече не съществува. Информатори разкриват, че основните виновници любимото място на Гриша Ганчев и играчите на “Литекс” да е в ръцете на други собственици са именно Дуци и кума на Миодраг Йешич – Зоран Ристич, когото наричат Зоки. “Двамата профукаха толкова много пари, че ви е бедна фантазията. Стигна се до там, че заложиха кръчмата и тя отиде на вятъра”, разказват запознати с приключенията на сърбите. По последна информация властите в Сърбия издирват Симонович, тъй като скоро трябва да се яви на дело за измамата с ипотекирания имот. Ако Дуци не се яви на поредната призовка, ще се наложи Европол да се включи в намирането и екстрадирането в родината му…

СТОИМЕН РАДОСЛАВОВ