Преглед на водещите новини в спортните медии

1

София. Преглед на водещите новини в спортните медии:

Кличко: Не искам да се бия с Пулев, но се налага, пише на стр. 1 „7 дни спорт“блиц

Владимир Кличко си призна, че въобще не иска да излезе срещу Кубрат Пулев, но няма как да избяга от мача. Шампионът отложи срещата с Кобрата за 15 ноември с обяснение за контузия.

„Не съм избирал да изляза срещу него. Аз не исках този мач, но той е официален претендент и съм задължен да защитавам титлите срещу него. Той сам си извоюва това право с победите, които постигна“, каза Кличко на пресконференция в Полша.

Лудогорец разпиля Литекс

Лудогорец с лекота победи Литекс с 4:1 в дербито на 9-ия кръг в „А” група. Шампионът на България бе по-добрият отбор през всичките 90 минути и заслужено се поздрави с трите точки. Победата на разградчани ще донесе допълнително самочувствие на тима преди предстоящото гостуване на Левски и домакинството на Реал (Мадрид) в Шампионската лига.

Марселиньо откри резултата още в 12-ата минута след хубав пас на Абало. В самия край на първото полувреме многоходова атака на Лудогорец завърши с изключително красив гол на Михаил Александров.

През втората част тимът на Георги Дерменджиев продължи да диктува събитията и логично стигна до трети гол, дело на Юнес Хамза. В края на мача пък паднаха още два гола. Вандерсон направи 4:0, а секунди по-късно Асприля оформи крайния резултат в мача.

Лудогорец продаде 25 000 пакета за 2 дни

Истинска истерия се създаде в цяла България буквално минути след пускането на билетите за домакинските мачове на Лудогорец в Шампионската лига. Пропуските започнаха да се продават от събота сутринта в цялата страна, а интересът към тях расте главоломно. Само в съботния ден бяха продадени близо 15 000 пакетни билета за двубоите на разградчани с Реал (Мадрид), Базел и Ливърпул. Както е известно, до 25 септември ще се продават единствено пакетни пропуски за трите мача, а ако останат свободни такива, ще бъде пусната специална продажба и за двубоя с Реал (Мадрид), който е на 1 октомври и на практика е първият мач на Лудогорец в Шампионската лига на българска земя. По информация на „7 дни спорт” до 19 ч. вчера броят на продадените билети нарасна на 25 000. Интересът не секна и вчера, въпреки че беше неделя и голяма част от хората бяха заминали по почивки. Според предварителните очаквания стадионът ще бъде пълен до краен предел и за 3-те мача в Шампионската лига. Както е известно, на „Васил Левски” ще има само около 2000 свободни места, които са в блок 32 на сектор “В”, който беше затворен от УЕФА поради наказание за расизъм на шампионите. От клуба заявиха за „7 дни спорт”, че най-вероятно билетите ще бъдат изчерпани до 2 или най-късно 3 дни. Във вторник и сряда се чака бум на интереса, тъй като поради останалите по-малко места и ограничения брой пропуски хората ще започнат още по-усилено да питат за билети за мачовете на Лудогорец в Шампионската лига. За момента пропуски са останали единствено за секторите “Б” и „Г”. От клуба също така съобщиха, че ще раздават запазените билети едва след сряда, тъй като интересът в момента е огромен.

Гонзо се закани на шампионите, пише на стр. 1 „Меридиан мач“

Треньорът на Левски Георги Иванов се закани на следващия съперник на тима Лудогорец. „Сините” биха с 4:1 Хасково, а в следващия кръг посрещат шампионите. „Уверен съм от първия ден в Левски. Знам, че работим правилно. Няма какво да говорим за Лудогорец. Представят се отлично. Ние обаче ги чакаме с нетърпение”, коментира Гонзо.

Астън Вила къса договора на Тонев

Проблемите за Александър Тонев на Острова продължават, след като според в. „Мирър” Астън Вила може да прекрати договора на българския национал. Халфът ни има още две години до изтичането на контракта му с английския клуб, но ако бъде признат за виновен в расистки обиди срещу играча на Абърдийн Шей Логан, той ще бъде прекратен предсрочно. Тонев бе обвинен от шотландската футболна асоциация, след като защитникът на Абърдийн заяви, че е бил обиждан на расистка основа от българина, който играе под наем в Селтик. 24-годишният Тонев отрече твърденията на Логан, като има време до 9 октомври, за да отговори на обвиненията. Астън Вила привлече българския национал от Лех Познан преди година срещу 2,5 млн. паунда, подписвайки с него 4-годишен договор, но го изпрати в Селтик, след като той не успя да се наложи на „Вила Парк”. „Расизмът и всяка друга форма на дискриминация нямат място във футбола”, заяви говорител на бирмингамци. Самият Тонев преди дни призна, че няма желание да се завръща в тима, след като оттам не са му дали шанс да се докаже. От Селтик до момента оказват пълна подкрепа на футболиста,като мениджърът Рони Делиа го пусна титуляр вчера срещу Мъдъруел.Тонев бе заменен на почивката от Комънс, които вкара от дузпа изравнителния гол за .детелините” за равенството 1:1.

Гибона напуска Губерния, ще води салдо България

Треньорът на националния отбор по волейбол Пламен Константинов няма да продължи договора си с руския тим Губерния Нижний Новгород. Според известния волейболен портал worldofvolley.com Константинов е дал съгласието си за нов договор с Българската федерация по волейбол (БФВ) да продължи да води националния тим и ще се съсредоточи само върху него след края на сезон 2014/15, когато ще приключи с работата си в Губерния.

Литекс падна тежко в Разград, пише на стр. 1 „Тема спорт“

Лудогорец разби с 4:1 Литекс. Разградчани взеха инициативата отначалото и през целия мач диктуваха събитията на терена. В 12-ата минута шампионите поведоха след отлична атака – Михаил Александров намери Абало отляво в пеналта. Испанецът прехвърли топката към нахлуващия на задната греда Марселиньо. Бразилецът стреля от въздуха под плонжа на Винисиус и опъна мрежата. До почивката много активният Абало уцели лявата греда с техничен фалцов удар, а Марселиньо пропусна от чиста позиция. В 45-ата минута Хамза намери Абало, той чукна към Михаил Александров. Последният се обърна на границата на наказателното поле и с безпощаден удар прати топката в горния ляв ъгъл за 2:0.

През второто полувреме нещата не се промениха и домакините имаха изцяло инициативата. В 63-ата минута Хамза направи резултата класически. В добавеното време отборите си размениха по един гол за крайното 4:1 чрез Вандерсон и Асприя.

С успеха разградчани са на две точки от лидера ЦСКА и изпревариха Литекс в класирането.

Нов кандидат за слава пристигна на „Герана

Нападателят Бавон Чибуабуа пристигна вчера на „Герена”. Той направи лека тренировка със “сините“, които имаха възстановяване след победата с 4:1 над Хасково. Конгоанецът ще остане тази седмица в София и ще се опита да си спечели договор с Левски. Треньорът Георги Иванов ще пробва качествата му от сряда нататък, докато прецени дали ще има сделка. Причината е, че във вторник столичани гостуват на втородивизионния Спартак Варна в мач от 1/16-финалите за Купата на България.

Бавон Чибуабуа е роден на 17 юли 1991 година в белгийския град Антверп. Той е висок 178 сантиметра и тежи 71 килограма. Корените му обаче са от ДР Конго и дори има един мач за националния отбор на тази страна. Той е юноша на Стандард Лиеж, но не успява да пробие в първия тим. Преминава в друг белгийски клуб -Беершот, с който подписва за три години. В 37 двубоя обаче успява да отбележи само един гол. Следва престой в унгарския Уйпещ. В 26 двубоя миналата кампания (в 19 е титуляр, а в 7 влиза като резерва), отбелязва 5 попадения. Помага на тима си да спечели Купата на Унгария и Суперкупата на страната.

Чибуабуа е поредният нападател, който ще се опита да впечатли Георги Иванов и да си осигури подпис с Левски. Досега през “Георги Аспарухов” минаха петима тарани, но не хванаха окото на спортно-техническия щаб. Това са Маурисио Гомес, Дани Нгесан, Алексис Алар, Фредерик Слимани и Ахил Анани, като те бяха препоръчани от Димитър Димитров-Херо. Последният продължава да тренира със „сините‘, но е малко вероятно да получи предложение за договор.

За тестове на “Герена” се спряга и 28-годишният чилийски нападател Себастиан Пинто.

Хвалят Бербо след победа на Монако

След като направи най-слабия си старт от близо 10 години, Монако вдигна глава и записа първа домакинска победа в Лига 1 от началото на сезона. Успехът изкара монегаските от зоната на изпадащите, като ги изкачи до 15-ото място в Лига 1. Димитър Бербатов отново имаше важна роля за успеха. Той започна като титуляр, а в третата минута от добавеното време бе заменен от Валер Жермен. Не успя да се разпише, но бе похвален от местните медии за играта си. “Въпреки че по думите на треньора Леонардо Жардим е уморен, Димитър отново бе лидерът на Монако в предни позиции”, коментира в. “Екип”.

Единственото попадение отбеляза резервата Набил Дирар в 38-ата минута, който се появи на мястото на контузения Мартиал. Той се разписа при добавка, след като удар от фаул на Моутиньо бе избит от вратаря Льосл.

Във всички турнири Монако има само едно поражение в последните си 5 мача, което е знак за подобрение. Срещу Гинган монегаските можеха да победят по-изразително, но пропуски направиха Тулалан, Раджи и Курзава