Преглед на водещите новини в спортните медии

3

Преглед на водещите новини в спортните медии:

Останаха само 10 хиляди билета за Лудогорец

Има места единствено в „Б” и „Г” сектор от пакетите за Шампионската лига, пише на първа страница вестник “7 дни спорт

Билетите за мачовете на Лудогорец в Шампионската лига са пред изчерпване. 3 дни след пускането на пропуските в продажба останаха само около 10 хиляди, които не са разграбени.

След бума в събота, когато бяха купени близо 18 хиляди пакетни билета за домакинските мачове с Реал Мадрид, Базел и Ливърпул, до вчера тяхната бройка стигна 29 хиляди. До няколко дни се очаква и останалите 10 хиляди да свършат. За момента свободни места има единствено на трибуните зад двете врати – сектор „Б” и сектор „Г”. “Билети още има, но все пак не може да се гарантира, че ако се чака последният момент, ще останат”, коментираха от клуба.

 

С Литекс се видя, че Лудогорец пренесе опита от ШЛ вкъщи

Разградчани само затвърдиха доминацията. В неделя вечер Лудогорец и Литекс затвориха 9-ия кръг на “А” група с мача помежду си. Очакванията за този сблъсък бяха огромни, след като на практика трябваше да видим един срещу друг два от основните претендента за титлата. Дерби обаче нямаше, след като превъзходството на Лудогорец беше огромно. Зелените биха с такава лекота Литекс, че съвсем ясно си пролича кой играе в Шампионската лига и кой отпадна от аноним-ници като Дьошгьор.

Лудогорец беше значително по-добър, като едва ли остана човек, който да не се увери в това. Да, Литекс се опита да играе футбол, не предложи като повечето отбори, които гостуват в Разград, бетон и опълчение, но се видя, че не може да се надиграва с Лудогорец на този етап. Показателни бяха и думите на Краси Балъков след мача, който направи доста верен анализ. В моментите, когато Лудогорец включваше на висока скорост, момчетата в оранжево на терена само гледаха отблизо и нямаше как да реагират. Нагледен пример за това е третият гол на Лудогорец. Той падна в период, когато изглеждаше, че Литекс е поизравнил играта и може да пробва някакъв натиск, оранжевите държаха топката, но буквално бяха приспани. Лудогорец я открадна в собствената си половина, с няколко двойни подавания на висока скорост Кайсара стигна почти до аутлинията и центрира, а там Хамза с едно докосване вкара за 3:0. Атаката се разви буквално за не повече от 15 секунди и остави оранжевите на място като замръзнали – ето такава беше разликата в този мач. Но това не бива да изненадва никого. Лудогорец само показа с победата си в неделя вечер, че всичко, което се случва в Разград, не е случайно. И от тима са си направили много верни изводи как трябва действа отборът в тези дербита. Просто Лудогорец пренесе опита си от Шампионската лига в “А” група и заради това има такъв голям успех във важните мачове в първенството. Това се доказва и от статистиката. От 26 мача срещу ЦСКА, Левски и Литекс зелените имат баланс от 16 победи, 6 равенства и едва 4 загуби. При това головата разлика в тези двубои е 38:16.

Разградчани хвърлиха ръкавицата към противниците си за титлата. Шампионите не оставиха ЦСКА да се откъсне на върха, и то точно преди тежките мачове, които чакат червените. Лудогорец доказа, че в дербитата играе далеч по-добре. Неслучайно разградчани вече почти година са без грешка в двубой от подобен род. Даже нещо повече, през миналия сезон зелените паднаха от Литекс и Левски у дома, но това бяха единствените им поражения от другите водещи отбори. Във всички останали случаи Лудогорец успява да вземе поне точка.

Спряха правата на Вили Вуцов

Дисциплинарната комисия спря правата на треньора на Ботев Пд Велислав Вуцов. Дисципът призова старшия на пловдивчани, делегата и съдийския наблюдател на срещата с Марек да се явят на заседанието в петък. Там ще се разгледа случаят и ще стане ясно дали Вуцов ще седне на пейката на Ботев в дербито с Локомотив Пд. Причината Вили да е със спрени права е скандалът, който той заформи в Дупница, като нарече члена на Дисциплинарната комисия Георги Камишев “цървул” и го обвини във влияние над съдиите.

 

Бербатов ще почива от тренировки на Монако , пише вестник “Меридиан мач“.

Звездата на Монако Димитър Бербатов ще може да си почива, докато съотборниците му се морят в ежедневните тренировки на Монако, разкри треньорът на френския тим Леонардо Жардим. Идеята на португалския специалист е българският нападател да бъде свеж за всеки един от мачовете на „монегаските” в Лига 1 и Шампионската лига, тъй като е показал следи от умора в последните дни.

Стойчо с нова атака: Вадим видеоматериали

Треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов атакува отново словесно БФС вчера. „Удрят ни, за да ни кажат да мълчим. Но ние ще започнем да вадим видеоматериали, за да види цяла България как се свири на нас и на другите отбори. Искам феърплей до края на първенството. Нека най-успешният клуб Лудогорец даде инициативата за честна игра”, каза Младенов пред TV7.

Бенфика вади 3 млн. евро за Кейшара

Локо (Москва) предложил по-добри условия на бразилеца, Домусчиев го навил за „Луш”.

Една от големите звезди на Лудогорец – Жуниор Кейшара. е много близо до трансфер в гранда Бенфика през зимата, научи „Меридиан Мач”. Хора на „орлите” са наблюдавали на живо Кейшара цели три пъти през този сезон – в двата мача със Стяуа, както и на стадион „Анфийлд” в Ливърпул.

Сумата, която Бенфика е предложила на Лудого-рец. е внушителните 3 млн. евро. Приблизително толкова дава и руският Локо (Москва), като там дори личните условия са били по-добри, но босът на разградчани Кирил Домусчиев е посъветвал Кейшара да избере “Луш”.

 

Спряха правата на Вили Вуцов

Треньорът на Ботев се надява на помилване в петък, пише на първа страница вестник “Тема спорт”.

Ботев може да понесе сериозен удар u да остане без треньора си Велислав Вуцов в Битката за Пловдив. Дербито е в събота от 17:00 часа в Коматево . Вчера Дисциплинарната комисия към БФС спря правата на наставника на жълто-черните заради поведението му по време на и след мача с Марек (1:1) в Дупница. Вуцов първо си изпусна нервите и хвърли бутилка към публиката на домакините, а след двубоя нападна словесно делегата Георги Камишев. Членът на ДК е описал ситуацията, като се очаква в петък комисията да вземе решение какво наказание да наложи на Вуцов. Преди това наставникът ще получи възможност да изложи своята версия за случилото се на “Бончук” и да се надява на прошка. Вуцов няма да води тима в днешното гостуване на Локомотив Мездра от 1/16-финалите за Купата на България. Дисциплинарната комисия към БфС спря правата на треньора на Ботев Пловдив Велислав Вуцов. Така наставникът няма да води тима си в днешното гостуване на Локомотив Мездра за Купата на България, а може да пропусне и пловдивското дерби срещу Локо в събота. Причината е, че той хвърли бутилка в публиката на дупничани по време на гостуването на Ботев Пд на Марек. А след двубоя атакува словесно члена на ДК на БфС Георги Камишев, който бе и делегат на мача. В петък ще стане ясно колко голяма ще е санкцията на Вуцов. Тогава той ще има възможност да изложи своята гледна точка пред дисципа.

Херо маха и испанците

 

Димитър Димитров-Херо, който ще поеме Левски от пролетния полусезон, няма да разчита на испанските играчи Аниете и Бедоя. Това е решил бургазлията след мача в Хасково. Димитров е вкарал испанците в списъка, в който фигурират няколко български играчи, както и Аймен Белаид. Поради тази причина спортно-техническият директор Георги Иванов е преустановил опитите да предоговаря нови заплати с чужденците. Аниете дойде като голмайстор във втора лига на Гърция и получи месечна заплата от 8 хиляди евро на “Герена”, а Гонзо бе решил да я намали с поне 30 процента от пролетта. След като Пепе Мурсия бе освободен от треньорския пост, сънародниците му не се радват на особено доверие от страна на настоящия щаб. Аниете често е овикван от временния наставник Георги Иванов, а в последните два мача вече бе резерва. Испанецът вкара и на Славия, и на Хасково, след като се появяваше през второто полувреме, но с това няма да спечели титулярно място за дербито с Лудогорец. Положението с Бедоя пък е по-зле. Димитър Димитров е категоричен, че играч с подобни физически данни не се вписва в концепцията му, а и спортно-техническите му качества не се харесват на следващия треньор. Бедоя губи почти всяко единоборство поради крехката си физика. Херо гледа всички мачове на сините, като повечето от тях на живо, а за представянето на испанците в тренировъчния процес се информира от пратеника си в Левски Петър Колев, който влезе в щаба на Гонзо преди около месец. Аниете подписа договор за една плюс една година с Левски и ще стане част от дългия списък с освободени играчи, на които клубът плаща неустойка. Бедоя пък се обвърза със сините за 2 години и преговорите с неговите агенти за прекратяване на контракта ще бъдат по-тежки.

ЦСКА без капитана си в Монтана утре

Контузия извади Илиев от групата за мача на „Огоста”, той обаче ще бъде на линия за гостуването на Берое ЦСКА ще е без капитана си Валентин Илиев за предстоящото утре гостуване на Монтана за Купата на България. Централният бранител бе сменен заради травма по време на мача с Локомотив София в събота. Треньорският щаб е взел решение да не рискува и да запази Илиев за визитата в Стара Загора в края на седмицата. Негов заместник за срещата 8 Монтана ще бъде Денис Причиненко. Младенов ще направи и други промени в стартовия състав. Не е изключено почивка да получи Маркос Маркиньос. На върха на атаката пък шанс за изява може да има за Йоахим, който влезе като резерва срещу Локо София и вкара за крайното 3:0 8 последната минута. Много Вероятно е двойката вътрешни полузащитници на ЦСКА в Монтана да е в състав Еденилсон Бергонси и Борис Галчев. В игра ще се завърне възстановеният от травмата си Апостол Попов. Не е ясно обаче дали той ще действа като десен краен бранител, или ще бъде използван в центъра на ариергарда до Причиненко, позиция за която напират още хърватинът Марин Оршулич и Пламен Крачунов. И двамата ще пътуват за Монтана. От групата освен Валентин Илиев твърдо отпадат още Иван Стоянов (контузен), Иван Маркович (контузен) и Стивън Сънди (наказан). Днес на обяд Стойчо Младенов ще реши дали да включи Александър Тунчев в групата, или да му даде почивка. Треньорът разполага с предостатъчно опции за центъра на защитата и е по-вероятно Тунчев да бъде съхранен за ключовото гостуване на Берое в неделя. Иван Стоянов ще започне пълноценни тренировки в четвъртък и не е изключено да пътува за Стара Загора.