Преглед на водещите новини в спортните медии

1

София. Преглед на водещите новини в спортните медии:

Стойчо маха глави в ЦСКА след унизително отпадане от Монтана, пише на стр. 1 „Меридиан мач“

Треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов нападна футболистите си след сензационното отпадане от Монтана за Купата на България. Водачът в „Б” група направи пълен обрат срещу „армейците” и ги изхвърли с 2:1 след продължения. Тони Силва откри резултата, но Мирослав Антонов изравни в края. а Сергей Георгиев донесе победата с попадение в 105-ата минута. Монтана изигра страхотен мач и напълно заслужи големия успех.

„Трябва да искаме прошка от феновете. Нямаме характер. Правих евала на играчите, но сега ще има жестоки глоби”, каза след мача съкрушеният Стойчо.

Себастиан Фетел подписа с Ферари

Четирикратният световен шампион във Формула 1 Себастиан Фетел е подписал предварителен договор с Ферари, твърди торинският спортен всекидневник „Тутоспорт”. Интригата около бъдещето на германеца продължава да бъде актуална, а последните събития в италианския отбор говорят за изчерпване на търпението към Фернандо Алонсо. Отношенията на испанеца и „скудерията” са обтегнати заради липсата на резултати и прогрес в болидите. Според „Тутоспорт” обаче вече има промяна в позицията и на двете страни. Във Ферари са раздразнени заради постоянните критики на испанеца и са склонни да се разделят с него преди изтичането на договора му в края на 2015 г. Доскоро политиката е била да бъде задържан на всяка цена, но сега се готвят за вариант с ранна раздяла. Това е отвело Ферари при Фетел, с когото са се разбрали да пристигне в Маранело, ако Алонсо напусне. Като естествен кандидат за испанеца се смята Макларън, който от следващата година ще има подкрепата, включително и финансова, на завръщащия се като доставчик на двигатели японски производител Хонда. Преди дни Фетел се изказа неопределено за евентуално преминаване във Ферари. Той има договор с Ред Бул до края на следващия сезон, но обяви, че не е известно къде ще кара в бъдеще.

Белаид се разболя и увисна за Лудогорец

Сериозен проблем надвисна над главата на треньора на Левски Георги Иванов преди дербито с Лудогорец в събота. Основният защитник на „сините” Аймен Белаид се разболя и пропусна вчерашната тренировка на тима. Надеждите са, че лекарите ще успеят да вдигнат на крака тунизиеца. Той пропусна мача със Спартак (Варна) за Купата на България, но тогава причината бе различна – наказание заради директния червен картон срещу Хасково. В мача със „соколите” двойка централни защитници бяха Галин Ташев и Пламен Димов, но подобен вариант срещу Лудогорец е немислим. Идеята на Георги Иванов е в центъра на защитата да излезе титулярната двойка Борислав Стойчев – Аймен Белаид, но за целта ще трябва да бъде вдигнат на крака бившият играч на Локомотив (Пловдив).

Лудогорец разкости Ботев Bp с 5:1, пише на стр. 1 „7 дни спорт“

Лудогорец започна защитата на трофея си в турнира за Купата на България с разгром 5:1 над Ботев Bp. На собствения си стадион зелените разбиха втородивизионния тим след 2 гола на Себастиан Ернандес и Кишада и автогол на Дарко Савич. Треньорът на Лудогорец Георги Дерменджиев направи 10 промени в титулярния си състав, като единствено Върджил Мисиджан запази мястото си от мача с Литекс през уикенда. Лентата носеше Христо Златински, който заедно с Тейнур Марем бяха и единствените българи сред 11 -те. Нападението водеше Кишада, а зад него бяха още Ернандес и Вандерсон. Ботев Bp се затвори в собствената си половина, като единствено Румен Рангелов беше изнесен напред в схемата на Викторио Павлов.

Гълъбово изхвърли Марек

Марек отпадна безславно от турнира за Купата на България. Воденият от Антон Велков тим падна с 0:1 при гостуването си на втородивизионния Ботев Гълъбово. Единственият гол в мача бе дело на нападателя на Ботев Иван Винков. В 44-ата минута той напредна по дясното крило, елиминира съперников футболист и с техничен удар прехвърли стража на дупничани. Гостите, които бяха без част от титулярите си, опитаха да реагират, но нямаха късмет да стигнат поне до равенството. След края на мача пък близо 300-те зрители на стадиона в Гълъбово и футболистите празнуваха класирането на тима за 1/8-финалите в надпреварата. Загубата на Марек пък ще засили още повече напрежението върху Тони Велков, който наскоро влезе в конфликт с феновете на тима.

Възобновиха частично строежа на Колежа

От вчера строежът на стадион „Христо Ботев” е възобновен частично. Една от фирмите подизпълнителки започна работа по съоръжението. „Идеята на ръководството в момента е до края на годината да бъде приключен сектор “А” до кота “0”, както и грубият строеж на сектор “Б” и сектор “В”. За извършването на тази дейност са осигурени средства. През следващата година при постъпване на свежи пари в клуба смятаме да ги реинвестираме в строежа на стадиона. Обмисляме и вариант стадионът да бъде частично отворен, като се използват само някои от секторите, които са готови”, обясни пред „7 дни спорт“ членът на Управителният съвет на Ботев Пд Ангел Палийски, който отговаря за строежа на съоръжението.

Резил за ЦСКА в Монтана, пише на стр. 1 „Тема спорт“

ЦСКА сензационно отпадна от турнира за Купата на България. Лидерът в „Б“ група Монтана хвърли бомбата на 1/16-финалите, като стигна до пълен обрат в резултата – 2:1 след продължения. След фиаското за ЦСКА треньорът Младенов се изказа остро за чужденците и заяви, че ще наложи глоби на отбора.

“Да, ние имаме много чужденци, но те трябва да знаят, че това е ЦСКА и всеки мач трябва да се играе на максимума. До този момент им правих евала на момчетата, но тези грешки няма да бъдат подминати. Ще има жестоки глоби за отбора”, каза Стойчо. Под негово ръководство ЦСКА записа поредния си провал в турнирните битки, като за втори път отпада от втородивизионен съперник за купата, след като през пролетта на 2012 година бе елиминиран от Симитли. Монтана победи ЦСКА с 2:1 след продължения и се класира за осминафиналите за Купата на България. Първият в Б група по нищо не отстъпваше на лидера в А и напълно заслужено го победи, като стигна до успеха след продължения и пълен обрат в резултата.

Заралии поканиха на проби Радослав Димитров

Освободеният от Левски Радослав Димитров е получил оферта за проби в Берое. Треньорът Петър Хубчев е готов да даде шанс на 26-годишния защитник, който остана без отбор, след като разтрогна договора си със „сините“. Радослав Димитров обаче помолил старозагорци да почакат, тъй като се надявал да си уреди клуб в чужбина. Меси, както е известен десният бек, имал оферта от полски клуб. Ако обаче Димитров не успее да си намери отбор зад граница, ще склони за проби в Берое.

През лятото бившият играч на Славия премина в Левски като свободен агент. Той изигра два официални мача за „сините“, но след това Георги Иванов сметна, че няма да разчита повече на него. Димитров все още има да получава 6 хиляди лева от Левски.

Клубът потвърди: Единични билети за Реал може да няма

Лудогорец може и да не пусне в продажба единични билети за сблъсъка с Реал Мадрид. Двубоят с кралския клуб е на 1 октомври от 21:45 часа на “Васил Левски”. До момента клубът е пласирал малко над 35 хиляди пакетни пропуска. По план утре на пазара трябваше да бъдат пуснати и талони само за двубоя с Реал, но това може да не се случи. Очаква се днес след приключване на последния ден от продажбата на пакетите от Лудогорец да обявят дали са останали някакви свободни места. В същото време все повече хора предлагат билети на черно за сблъсъка с европейския клубен шампион. Най-вероятно в деня на срещата и около “Васил Левски” ще се намират талони на цени, в пъти по-високи отколкото тези на касите