Преглед на водещите новини в спортните медии

1

София. Преглед на водещите новини в спортните медии:

Глоба 3 премии в ЦСКА от 10, които Томов не е платил, пише на стр. 1 „7 дни спорт“

Звучният шамар от Монтана нажежи до червено обстановката в ЦСКА. Заради резила на стадион „Огоста” футболистите и треньорският щаб са глобени с 3 премии от ръководството на клуба. Любопитното обаче е, че Александър Томов дължи на играчите по 10 премии за успехите от пролетта на тази година до сега. От които до момента не е платил нито една. Според Лупи наказанието идвало не от него, а от хилядите фенове, които са разочаровани от поредната издънка на техния любим клуб.

„7 дни спорт” пък научи, че заради загубата от Монтана сутрешната тренировка на тима е отменена. Причината е, че треньорът Стойчо Младенов трябва да дава отчет пред шефовете за „геройския” мач в Монтана. На сбирката е бил обсъден и вариантът играчите да бъдат глобени и с 30% от заплатите си заради отпадането от купата.

Литекс се промъкна до 1/8-финалите за купата

Литекс е последният участник на 1/8-финалите в турнира за Купата на България. „Оранжевите“ успяха с голяма доза късмет да победят Пирин в Благоевград с 2:1 след продължения. Албанецът Армандо Ваюши откри резултата в 74-ата мин от доста дискусионна дузпа. В добавеното време на мача пък Владислав Златинов изравни, след като също се разписа от бялата точка. В 93-ата минута Уилмар Джордан вкара втори гол, с който подпечата класирането на своя тим за следващата фаза на надпреварата.

Гамаков и Балтанов оздравяха

Двама от основните футболисти на Ботев (Пловдив) ще са на линия за битката за Пловдив в събота. Става въпрос за халфовете Лъчезар Балтанов и Милен Гамаков. Двамата се оплакваха от травми и пропуснаха мача за купата с Локомотив (Мездра). Вчера обаче двамата тренираха на пълни обороти, като треньорът Велислав Вуцов ще прецени дали да пусне поне единия от тях като титуляр срещу „смърфовете“. Извън

сметките е защитникът Росен Колев, който вече около месец се възстановява от травма в коляното. Още е рано пък на терена да се завърне и новото попълнение Даниел Златков.

Марселиньо иска да играе за България, пише на стр. 1 „Меридиан мач“

Голямата звезда на шампиона Лудогорец Марселиньо е готов да играе за националния отбор на България. Това призна самият бразилец пред „Меридиан Мач”. Той е у нас от май 2011 година и след около 1,5 г. ще може да представлява нашия държавен тим. „Разбира се, че съм готов да играя за България, стига да бъда поканен. Но това са хипотетични неща и докато няма нищо черно на бяло, е твърде рано да говорим”, каза Марселиньо, който има наш паспорт. Както е известно, ФИФА въведе закон, според който един футболист може да играе за друг национален отбор, извън този на своята родина, ако има 5-годишен престой във въпросната страна.

Костов отвя БГ Амкар за Купата

Треньорът ни Николай Костов изхвърли със своя Тосно „българския” Амкар от турнира за Купата на Русия. Лидерите във втория ешелон удариха с дузпи – 4:2 (0:0 в редовното време и продълженията) своя съперник. За гостите 11 -метрови удари вкараха Георги Пеев и Петър Занев, но това не стигна. На 1/16-финалите отпадна и Динамо Москва със Станислав Манолев, понесъл поражение с 0:2 от друг втородивизионен тим – Шинник. Шампионът с Левски Жоазиньо пък вкара 2 гола при 5:0 за ФК Краснодар над Сокол в Саратов.

Кейлор Навас ще пази в София

Вратар ще дебютира в Шампионската лига за Реал (Мадрид) срещу Лудогорец на 1 октомври. Под рамката на „белия балет” ще застане костариканският национал Кейлор Навас. Той вече дебютира за тима в Примера дивисион срещу Елче. Той обаче все още не е играл в Шампионската лига. Решението на треньора Карло Анчелоти да заложи на Навас е на път да предизвика сериозно напрежение. Потърпевш от това ще бъде испанският национал Икер Касияс, който през миналия сезон беше резерва на Диего Лопес. През настоящия сезон Касияс започна като титуляр, но направи някои грешки, които ще го направят отново втори избор.

Пускат последните билети за Реал днес, пише на стр. 1 „Тема спорт“

Лудогорец пуска днес в продажба последните билети за мача с Реал (Мадрид) на 1 октомври. На касите на стадион “Васил Левски” ще има около 5 хиляди пропуска за първото  домакинство на разградчани в Шампионската лига. Гишетата отварят в 10:00 часа. Талони има само за секторите зад вратите, цената им е 50 лева. Останалите места бяха изкупени още в събота, а част от сектор „В“ ще бъде затворен заради наказание от УЕФА. От клуба обявиха, че са продали около 35 хиляди пакетни билети – за трите домакинства в ШЛ.

Заради огромния интерес към срещата вече се завъртя и черна борса. Затова и от икономическа полиция започват хайки срещу спекуланти. В интернет има доста обяви, с които се предлагат билети на цени, многократно надвишаващи номиналната им стойност.

Парма и Сампдория следят Венци Христов

Нападателят на Берое Венцислав Христов може да заиграе в Серия А от следващия полусезон, твърдят медиите на Апенините. Той е следен от елитните Парма и Сампдория. Скаути на двата тима на няколко пъти са наблюдавали на живо играта на Христов. Те са посетили и старта на евроквалификациите на националния отбор срещу Азербайджан (2:1) (в тях сме съперници с Италия). Тогава той се появи като резерва и отбеляза победното попадение за лъвовете. В Италия наблягат на факта, че договорът на Христов с Берое изтича през лятото и по време на зимния трансферен прозорец той може да бъде закупен срещу неголяма сума. В контракта на играча има клауза, според която той може да напусне, ако някой плати 200 хиляди евро за правата му. Парма и Сампдория ще продължат да следят изявите на Христов и нищо чудно двата тима да имат представители на неделния двубой срещу ЦСКА.

До момента нападателят на Берое прави отличен сезон. Той е взел участие във всичките 9 мача на тима в „А“ група. В тях е отбелязал 6 попадения – дели първо място в голмайсторската листа с румънския таран на ЦСКА Серджиу Буш. Освен това Венцислав Христов има и две асистенции на сметката си. Ако продължава по същия начин, то 25-годишният футболист ще привлече погледите и на други чужди клубове към себе си.

Дербито ще е мач №100 за Иван Цветков в елита

Предстоящото дерби между Ботев и Локомотив ще е по-особено за нападателя на    „канарчетата“ Иван Цветков. Този мач ще е под №100 за него в „А“ група. За 99 двубоя дотук той има на сметката си 44 гола. 56 от срещите са с екипа на Ботев. За „жълто-черните“; той е реализирал 24 попадения. Дебютира в „А“ група с Пирин Благоевград през пролетта на 2011 година. Изиграва 13 срещи, в които бележи 8 пъти. После бе за един сезон – 2011/12, в Левски (30 мача и 11 гола). Преди да заиграе в България, кариерата му преминава изцяло в Холандия и Турция