Преглед на водещите новини в спортните медии

1

София. Преглед на водещите новини в спортните медии:

Лудогорец спечели мача преди старта, пише на стр. 1 „7 дни спорт“

Час и половина преди началото на мача Лудогорец – Реал Мадрид трите национални телевизии плюс още две-три показваха директно случващото се пред Националния стадион “Васил Левски”. Закономерно повечето от анкетираните показа “модерен” уклон към Роналдо. Големият удар на Лудогорец обаче бяха онези малки момчета на по 6, на 7, на 8, на 10 години. Те знаеха по няколко футболисти на Георги Дерменджиев, обясняваха как те ще вкарат гол, показаха, че са от Лудогорец. Хлапетата бяха от Видин, от Бяла, от Пловдив, от Русе, от Шумен, от София, от Варна, отвсякъде. Което показва само едно -Лудогорец върви по правилния път.

40 000 зрители изумиха Реал

Препълнен стадион посрещна Лудогорец и Реал Мадрид за първото домакинство на наш отбор в Шампионската лига. Час преди началото на мача “Васил Левски” се напълни до откат освен затворения блок в сектор “В”. 40 000 души гледаха сблъсъка на годината за българския футбол. Гледката бе впечатляваща, а не по-малко изумени бяха гостите. Голяма част от официалната делегация на Реал си направи множество селфита на фона на препълнените трибуни. Политици, лекари, актьори и певци, всички гледаха мача. Дойдоха още футболисти, почти всички треньори в “А” група и популярни спортни личности от близкото минало. Единствено липсваше босът на Реал Мадрид Флорентино Перес. Президентът на европейския клубен шампион в последния момент отмени визитата си в София заради спешни бизнес дела.

Вдигнаха забраната за трансфери в ЦСКА

ЦСКА пое глътка свеж въздух. Преди два дни от БФС разкриха, че шансовете на 31-кратните шампиони на България да останат без лиценз са изключително големи. Въпреки това поне за няколко часа подсъдимият Александър Томов и компания имат поводи да празнуват. Причината е, че юридическият екип на „армейците“ успя временно да вдигне забраната за входящи трансфери и картотекиране на свободни агенти. Припомняме, че заради дълг към бившите футболисти на клуба Нилсон и Тенгариня, както и към агентите Морено и Коща, на ЦСКА бе възложена забрана да извършва входящи трансфери. Първите двама бяха докарани по времето на “Титан” и само след 5 изиграни мача бяха освободени. Бившите шефове на „червените“ не сметнаха за нужно да им изплатят някакви компенсации въпреки железните им договори. Според информация на „7 дни спорт” забраната за картотекиране на нови футболисти на „Армията“ е вдигната за 2 месеца.

“Забраната за извършване на входящи трансфери е временно вдигната. Заради делото по обжалване, което заведохме в Лозана, ЦСКА може да привлича и картотекира футболисти през следващия трансферен прозорец. А именно зимният. Това решение обаче не е окончателно. То е, докато трае делото в Лозана. А най-вероятно периодът му ще е между 4,5 и 6 месеца. През това време клубът ни може да прави трансфери. Що се отнася до това, дали имаме шансове окончателно да спечелим в съда, всички в екипа смятаме, че има немалка вероятност това да се случи и забраната да падне изцяло. Засега обаче не мога да правя прогнози”, заяви адвокатът на „армейците“ Борис Колев.

Заключиха Реал в хотела, пише на стр. 1 „Меридиан мач“

Звездите на Реал (Мадрид) останаха заключени в столичния хотел „Хиптън” преди снощния мач с Лудогорец от Група „В“ на Шампионската лига на „Васил Левски”. Невиждан досега страх от тълпите фенове накара Кристиано Роналдо и компания да не си подадат носа навън през цялото време. Може някои футболисти да са излезли през таен вход, но това е малко вероятно, защото десетки почитатели бяха обградили хотела от всички възможни страни. Фенове бяха дошли от Румъния и Македония. Те нямаха билети за мача, но признаха, че искат да видят на живо за първи път в живота си мегазвездата Кристиано Роналдо.

Лудогорец ухажва Божидар Краев

Лудогорец проявява интерес към талант номер 1 в Левски Божидар

Краев, научи „Меридиан Мач”. Младокът блесна в мача за Купата на

България срещу Спартак (Вн), където вкара хеттрик. Явно това е привлякло интереса на разградчани, които са предложили по-добри условия на крилото. За целта главният селекционер на школата в Лудогорец и бивш нападател на ЦСКА Валентин Станчев е разговарял лично с бащата на Краев – Бойко, който е легенда на Ботев (Враца). Той е убеждавал бившия футболист да пусне сина си в Разград.

Не е ясно дали заради интереса от Лудогорец или моментната форма, но на „Герена” гласят Божидар Краев за титуляр в Дупница. Очаква се младокът да заслужи доверието на Георги Иванов, особено и при кадровите проблеми пред Гонзо. Той няма да може да разчита на Наджиб Амари и Георги Сърмов поради контузии, а под въпрос е и Валери Домовчийски. Това почти сигурно ще направи Краев титуляр в гостуването на Марек.

Кличко отново увърта за мача

Владимир Кличко за пореден път постави под съмнение провеждането на мача за защита на четирите му титли в свръхтежка категория срещу Кубрат Пулев. Както е известно, мачът трябваше да се състои на 6 септември в Хамбург, но украинецът го отложи за 15 ноември, като причината, която изтъкна е разкъсване на бицепс на дясната ръка.

До преди няколко дни Кличко твърдеше, че е възстановен и вече тренира за срещата, но вчера запя старата песен с нов аранжимент. Владимир заяви пред германските медии, че все още не се чувства на 100% готов, но се надява до началото на ноември да влезе във форма.

„Знам, че ще бъде трудно, но ще опитам”, каза с половин уста Кличко.

Това веднага накара боксовата общественост да си зададе въпроса дали мачът ще се проведе, или Владимир отново ще се покрие.

В същото време полякът Мариуш Вах, който има загуба от Кличко, сподели своите впечатления от спарингите си с Кубрат Пулев. През август той помага на Кобрата в подготовката му за битката със световния шампион. „През последните няколко месеца бях спаринг-партньор на много лидери в супертежка категория, но трябва да кажа, че Пулев ме порази най-много от всички. Той беше добре подготвен, бърз, постоянно атакуваше и ме пресираше”, заяви Вах.

Мениджъри от над шест държави гледаха мача, пише на стр. 1 „Тема спорт‘

Редица чуждестранни мениджъри наблюдаваха Лудогорец- Реал Мадрид вчера на “Васил Левски”. “Тема Спорт” научи, че на стадиона са присъствали агенти от над шест държави – Испания, Турция, Англия, Италия, Сърбия и Румъния. Обект на интерес от тяхна страна са станали петима футболисти на българския шампион. Това са Светослав Дяков, Марселиньо, Жуниор Кайсара, Върджил Мисиджан и Роман Безяк. За последния дойдоха хора от испанския Хетафе. Най-високо сред набелязаните се котира Жуниор Кайсара. Към него има интерес от няколко европейски клуба. 25-годишният бранител направи впечатляващ мач срещу Ливърпул (1:2) на “Анфилд”. В момента бившият футболист на Жил Висенте е най-постоянният в редиците на Лудогорец. Със сигурност през зимната пауза разградчани ще продадат някоя от големите си звезди зад граница.

Ангел Грънчов на линия за Литекс

Ангел Грънчов е напълно Възстановен от контузията, която лекуваше от две седмици и се включи на пълни обороти в тренировките на Локомотив Пловдив. Централният защитник скъса мускулни влакна след мача с Локомотив София и поради тази причина не игра в двубоите срещу Берое и Ботев Пд. Очаква се Грънчов да попадне в групата за домакинството на Литекс в събота. От леки болки се оплаква нападателят Георги Стефанов, който тренира на облекчен режим, отделно от основната група.

Затварят сектор „Б“ за дербито?

Дисциплинарната комисия към БфС може да прибегне и до изненадваща санкция срещу Левски за плаката, издигнат от фенове в сектор „Б“ на двубоя с Лудогорец. Дисципът отложи случая за следващото си заседание, като изиска повече информация, за да вземе решение. Възможно е комисията да наложи не само финансова санкция на клуба (максималната е 37 500 лева според дисциплинарния правилник), но и да затвори даден сектор за следващия домакински двубой на Левски. Той е на 25 октомври, събота, срещу ЦСКА. Именно такава практика е ползвана от УЕФА, а на гърба си я изпита и Лудогорец. За снощния двубой с Реал Мадрид от Шампионската’ лига част от сектор „В“ бе затворена. ДК към БфС пък умува да не разреши „сини“ фенове да влизат в „Б“ по време на вечното дерби. От Левски държат полицията да идентифицира лицата, издигнали плаката, и те да носят наказателна отговорност.