Преглед на водещите новини в спортните медии

3

София. Преглед на водещите новини в спортните медии:

Червените бият 1:0 и водят, пише на стр. 1 „7 дни спорт“

Тони Силва вкара единствения гол в мача, тимът на Стойчо Младенов завърши полусезона на първо място, продължава изданието

Армейците бият 1:0 с гол на Тони Силва, Буш се отчете с пореден невероятен пропуск

ЦСКА продължава да ниже победа след победа в „А” група. Армейците се наложиха с 1:0 над Ботев Пд в дербито на 11 -ия кръг в „А” група и завършиха полусезона като еднолични лидери в класирането. Това стана, след като любимият за феновете на ЦСКА сектор „Г” отново отвори врати и през целия мач подкрепяше своите.

Национален треньор поема Локо Пд

Александър Димитров гласен за мястото на Матушев

Съвсем скоро Локомотив Пд ще има нов треньор. Това няма да е легендата на черно-бели-е Христо Колев, който ще води тима днес срещу Литекс. „7 дни спорт” разбра от сигурен източник, че новият наставник на Локомотив ще е Александър Димитров. Той в момента изпълнява длъжността селекционер на националния на България до 19 години. Неговите момчета извоюваха участие на европейското в Дьор (Унг), но за нещастие записаха три загуби и отпаднаха рано от надпреварата. По наша информация Димитров е бил предложен на Сдружение „Бъдеще за Локомотив”, което управлява черно-белия клуб. Те са приели с отворени обятия идеята националния селекционер до 19 години да застане начело на тима. Интересното е, че Александър Димитров преди две години бе част от градския съперник Ботев. След влизането на жълто-черните в „А” група треньор на тима стана Ферарио Спасов. В щаба на Феро пък бе Сашо Димитров. По-късно Спасов бе освободен, а с него си тръгна и помощникът му. Малко след това Александър Димитров бе посочен като селекционер на юношите до 19 години. Сашо е от младото поколение треньори, но все още няма стаж като клубен треньор. Ежедневната работа му бе позната само в Ботев. Интересно е как черно-бялата публика ще приеме назначаването на Димитров, който бе част от съперника. По наша информация, ако няма пречки, той ще се появи на Лаута по време на паузата за националите следващата седмица. Дотогава треньор ще е Бащата, който със сигурност ще остане в щаба на новия наставник. Задачата пред националния селекционер е много тежка, тъй като Локомотив се намира на дъното. Черно-белите нямат победа вече седем двубоя и се намират на предпоследно място само с 6 точки. Точно това бе и причината да хвръкне главата на старшията Неделчо Матушев. Шефовете ще опитат да вдигнат настроението в съблекалнята, а като жертвено агне бе ползван бургазлията. Управниците на Лаута ще направят всичко възможно да спасят тима от изпадане, но шансовете вече изглеждат илюзорни.

Херо намери халф във Франция

Сенегалски футболист, подвизаващ се на поста дефанзивен халф, е в плановете на Левски за зимата.

Според тиражирани информации той играе във втородивизионен френски клуб и вече е бил наблюдаван от Димитър Димитров-Херо. Както е известно, бургазлията вече работи по януарската селекция, когато ще застане официално начело на сините. От „Герена“ потвърдиха новината и уточниха, че Херо следи още трима футболисти, но не пожелаха да съобщят повече подробности. Дестинациите, през които премина Херо, са Франция и Холандия. Точно там Димитров има най-силни контакти и може да намери добър играч. Докато беше треньор на Черноморец в Бургас, акостираха Аатиф Шаешу, Рикардо Асис и Жагурта Хамрун, които след това бяха продадени за милиони в Турция.

Фенски рекет срещу Левски, пише „Меридиан мач“

Клубът може да се размине с наказание за расизъм заради съмнения за целенасочена атака

Полицията подозира, че фенове на Левски са рекетирали клуба с расисткия плакат, издигнат в сектор „Б“ по време на дербито с Лудогорец. „Меридиан Мач” научи, че на организирана от БФС тристранна среща между представители на централата фенклубовете на всички отбори от „А” група и полицията шефът на НКП на „сините” Владимир Владимиров е бил обвинен директно, че отделни „сини” фенове целенасочено и напълно организирано са издигнали плаката „Кажи да на расизма, УЕФА е мафия”, заради, който Левски е заплашен от жестока глоба. До този извод е стигнал един от полицаите, присъствали на срещата, който е казал в очите на Гугутката, че част от „сините” фенове са „рекетирали” Левски с онзи расистки транспарант. Повод за това му твърдение е станал фактът, че привържениците, издигнали плаката, са се постарали всички да разберат за него. Те са снимали с камера транспортирането му до стадиона и самото му издигане на него. Освен това на кадрите ясно се виждало, че човекът, който разпява агитката, е слязъл доброволно от специално изградената стълба за това, за да може там спокойно да се качи ултрасът, който държи в ръцете си „Кажи да на расизма, УЕФА е мафия”.

Възможно е заради съмненията за целенасочена атака Левски да се размине с тежка глоба за расизъм. Според правилника, ако БФС приеме „синия” клуб за виновен, санкцията ще бъде 25 000 лева. Това ще е сериозен удар по и без това разклатения финансово клуб.

Левски вече беше глобен с 4 бона заради действията на феновете в дербито с Лудогорец. Припомняме, че от началото на сезона „сините” са били лишавани от домакинство за цели три мача. Друг интересен факт е, че от НКП признаха, че не са получавали договорените с Тодор Батков пари за охрана в сектор „Б” вече доста месеци.

Ботев взе дербито след масов бой

Ботев (Bp) победи Локо (Мз) на собствения му стадион с 1:0 в дербито на Северозапада. Мачът завърши бурно, след като в даденото от съдията 4-минутно продължение вратарят на символичните домакини Сайков се сби с халфа на врачани Павел Петков. В мелето се включиха всички футболисти, като треньорите и полицията потушиха скандала.

Двубоят ще се запомни с неубедителното съдийство на Ал. Костадинов, срещу когото домакини и гости имаха претенции.

Символичните домакини започнаха мача по-уверено и в 10-ата минута откриха резултата. Бърза акция между Петков и Попадиин позволи на последния да центрира от аутлинията и от 3 метра Румен Рангелов с глава вкара. В 34-тата минута реферът Костадинов даде втори жълт картон на юношата Любослав Петров и остави врачани с 10 души на терена. Най-чистото попадение за Локо преди почивката беше в 43-тата минута, когато Цветков с глава не успя да уцели вратата.

След почивката Локо (Мз) натисна здраво и удари две гради, но така и не успя да вкара изравнителен гол.

Каут се отказа от националния тим

Дирк Каут сложи край на кариерата си в националния отбор на Холандия. 34-годишният нападател на фенербахче изтъкна като основна причина назначението на новия селекционер на „лалетата” Гуус Хидинк. Каут смята, че специалистът няма да му даде много шансове за изява. „Когато се обърна назад, изпитвам огромна гордост от десетте ми прекрасни години в холандския национален отбор. За съжаление не мисля, че ще получавам много шансове да играя занапред”, коментира нападателят. Каут има 104 двубоя за Холандия, в които е реализирал 24 гола.

Емил Гъргоров аут за Хърватска и Норвегия, пише „Тема спорт“

Емил Гъргоров отпадна от националния тим за мачовете с Хърватска в София (10 октомври) и Норвегия в Осло (13 октомври). Халфът на китайския Шъдзяджуан не успя да се възстанови от контузията, заради която пропусна и победата над Азербайджан 2:1 на старта на евроквалификациите. Селекционерът Любо Пенев първоначално обяви Гъргоров сред националите за двете предстоящи квалификации. Все още не е ясно дали той ще повика заместник на Гъргоров. Ако такъв не бъде взет, то групата ще остане от 25 човека. Двубоят с Хърватска е от 21:45 в петък. Билетите за него се продават на касите на Националния стадион “Васил Левски”, както и онлайн на eventim.bg. Пропускът за сектор А е с цена 50 лева. Талоните за сектор В струват по 30 лева, а в Б и Г ще се влиза срещу 15 лева. Място във ВИП-а е 200 лева. От БФС обявиха, че вече са продали над 3000 билета.

Словения пак не викна Роман Безяк

Роман Безяк отново остана извън сметките на Словения. Нападателят на Лудогорец, както и преди месец, не получи повиквателна. Селекционерът Сречко Катанец реши, че 25-годишният футболист няма да му е полезен за срещите с Швейцария и Литва съответно на 9 и 13 октомври. Той предпочете да гласува доверие на Златан Любиянкич (Омия), Тим Матавш (Аусбург) и бившия нападател на Литекс Миливое Новакович (Шимицу С-Пулс).

Досега Роман Безяк е изиграл 4 мача за Словения. Всички те обаче са били приятелски. Нападателят е престоял общо 170 минути, като не е успял да се разпише. След фурора в Лига Европа шаранът бе посочен от медиите в Словения за идеален заместник на Новакович, но поне на този етап той не попада в плановете на Катанец.

Анчелоти вдигна мерника на Бейл заради мача в София

Уелсецът вбесил Карлето с играта си срещу Лудогорец

Гарет Бейл бе привлечен в Реал М за умопомрачителната сума от 94 милиона евро миналата година, но изявите му напоследък са повече от разочароващи. Заради мача в София, в който на практика бе незабележим, треньорът на Белия балет Карло Анчелоти е вдигнал мерника на уелсеца. Срещу Лудогорец Гарет записа трагични показатели – загуби 10 топки и стреля само 3 пъти към вратата на българския шампион. Мачът с разградчани не е първият, в който Бейл не бе полезен с нищо на тима си. Той разочарова и срещу Виляреал при успеха с 2:0 на „Ел Мадригал” миналата събота. В Мадрид всички се чудят каква е причината за големия спад във формата му. До момента Карло Анчелоти гласуваше пълно доверие на Бейл, пускаше го титуляр във всички мачове. Все повече фенове на Реал обаче смятат, че Гарет с нищо не е заслужил да бъде в стартовия състав.