Емил Велев се завръща в “А” група

916Емил Велев е пред завръщане в “А” група. Кокала е поканен да поеме Хасково, а от клуба съобщиха пред БЛИЦ, че се очаква още днес двете страни да се споразумеят.

Както е известно, новакът в елита остана без треньор след домакинската загуба с 1:4 от “Левски”, когато Димчо Ненов напусна. Временно начело на отбора застана Левент Аврамов, който обаче няма нужния лиценз ПРО.

Ръководството на Хасково е влязло в контакт с Емил Велев и се надява да го убеди да застане начело на отбора. 52-годишният специалист се очаква днес да даде своя отговор, а от утре вече да води “червено-белите”, които имат едва 4 точки и са твърдо на последното място в “А” група.

“В напреднали преговори сме и очакваме да се разберем още днес. Всички знаем кой е Емил Велев. Точно от такъв треньор имаме нужда в този тежък за отбора момент. Всички в Хасково сме убедени, че той може да спаси Хасково от изпадане”, заяви изпълнителният директор на Хасково Тихомир Петков пред БЛИЦ.

Припомняме, че Емил Велев е човекът, извел “Левски” до последната шампионска титла на “сините” – през 2009 година. За последно Кокала беше начело на Локомотив (Пловдив), но напусна “Лаута” след оттеглянето на Константин Динев. Преди това Велев води още Славия и Локомотив (София)