Стойчо Стоев мъти главата на Георги Иванов

925Треньорският въпрос в “Левски” продължава да е широко отворен. На “Герена” има нова вълна и тя се казва Стойчо Стоев, информира “Меридиан Мач”. “Сините” се плашат от увъртането на анонсирания като наставник на отбора от Нова година Димитър Димитров. БЛИЦ

Основното притеснение за Георги Иванов е да не се повтори казусът от лятото със Станимир Стоилов. Както е известно, Гонзо се бе разбрал с Мъри, но заради поредицa от събития, за които те нямат вина, Стоилов отказа.

Това наложи Иванов бързо да търси наставник, тъй като резервен вариант нямаше. След провал в преговори с Ивайло Петев и Димитър Димитров дойде назначаването на Пепе Мурсия. Наскоро се появи пък информация, че мениджърът Мирчо Димитров се опитва да уреди Херо зад граница.

Стоев е готов да застане начело на отбора. Поне това е заявил той в неофициални разговори. Георги Иванов обаче не иска да бърза, тъй като вече има уговорка с Херо. А самият той няма желание да води повече отбора, тъй като позицията му на спортен директор го задоволява напълно. Едно е сигурно – януари месец “Левски” трябва да има нов треньор. Към момента шансовете на Стоев и Димитров са равни.

Както е известно, Стоев нашумя през последната година начело на Лудогорец. Под негово ръководство отборът влезе групите на Лига Европа и достигна до 1/8-финал при първото си участие. В края на юли т.г. обаче той бе освободен заради незадоволителни резултати.