Всичко или нищо в Осло! Битката по БНТ предстои

Ôóòáîë - Áúëãàðèÿ - Áåëàðóñ

Норвегия и България излизат в директен спор за третото място по пътя към Евро 2016. Днешните съперници заемат трета и четвърта позиция в група “Н” с актив от по три точки след два изиграни мача. До този момент “лъвовете” спечелиха срещу Азербайджан с 1:2 като гост и допуснаха поражение от Хърватия на стадион “Васил Левски” с 0:1. Скандинавците пък разбиха Малта с 3:0 и загубиха у дома от Италия с 0:2. До голяма степен изходът от този двубой ще предопредели баражното място в нашия поток.sport.bnt.bg

Наставникът на “трикольорите” Любослав Пенев най-вероятно ще върне в отбрана Станислав Манолев, а на резервната скамейка ще седне Петър Занев. Фаворит за дясното крило е Александър Тонев, който влезе като резерва срещу “шахматистите”, а с изявите си доказа, че има място в титулярната единайсеторка. Последната въпросителна пред специалиста е атакуващата позиция, където до последно ще се избира между Андрей Гълъбинов и Илиян Мицански.

Битката започва точно в 21:45 часа, а всички зрители може да станат нейни преки свидетели по Българската национална телевизия и Sport.bnt.bg. Шоуто е гарантирано! Напред, “лъвове”!

Вероятни състави:

Норвегия: Ниланд, Елабделауи, Форен, Нордвайт, Линес, Йохансен, Шелбред, Елионуси, Дели, Тетей, Кинг

Селекционер: Пер-Матиас Хьогмо

България: Стоянов, Й. Минев, Бодуров, А. Попов, Манолев, Дяков, Ив. Попов, Г. Миланов, Гаджев, Тонев, Гълъбинов

Селекционер: Любослав Пенев

Стадион: “Улевал”

Град: Осло

Главен съдия: Олегарио Бенкуеренса.