Преглед на водещите новини в спортните медии (България)

София. Преглед на водещите новини в спортните медии:

София. Преглед на водещите новини в спортните медии:  focus=sport.net
ЦСКА и Левски под ключ, пише на първа страница вестник “7 дни спорт”. ЦСКА и Левски напълниха гащите от страх преди дербито в неделя. И за двата отбора темата за предстоящия мач е табу извън съблекалнята. Няма закани, няма словесни атаки, всички мълчат като риби.
Стойчо Младенов издаде своя директива – нито дума от играчите пред медиите, нито минутка открита тренировка. Треньорът реши да скрие отбора, за да не излезе нещо от кухнята.
На Герена също забраниха да се говори за мача с ЦСКА. В последно време винаги когато сините се помислят за фаворити в дербито, ядат дървото. Вчера феновете на Левски опитаха да настървят отбора за предстоящия мач. Вместо това обаче играчите наляха гипса. От трибуните на Герена се чуваше: „Изяжте ги!”, Убийте ги!”, а смаяните футболисти се чудеха да тичат ли, да пляскат ли. До мача и двата отбора ще бъдат под ключ на лагер, където ще се готвят здраво за мача в неделя.
10 бона гърмят на националния, продължава вестникът. Близо 10 хил. лв. ще хвърлят общо агитките на Левски и ЦСКА за бомби, димки и факли. Тези от Сектор “Б” събират 7 200 лв., които ще отидат за хореографията за неделния сблъсък на “Васил Левски”. До вчера бяха събрани почти 6 хиляди. Вчера на Герена ултрасите показаха едно от новите знамена, които ще се веят в неделя. То е с лика на Георги Иванов-Гонзо с маска на лицето. Феновете на ЦСКА също готвят здрава хореография, която ще има закачлив привкус към вечния враг. Наши източници разбраха, че по сметките на “Офанзива” са постъпили значителни средства, които ще отидат за подготовката на фракциите на Левски и ЦСКА, обаче ще пазят в тайна до последно каква точно ще е хореографията им за дербито.
Дилема пред Кушев за Берое Треньорът на Славия Мартин Кушев все още не знае как да подреди състава си за домакинството на Берое в събота. Наставникът на белите не може да разчита на един от основните си футболисти Радослав Димитров-Меси. Десният бек е наказан за 2 мача, след като има натрупани жълти картони.
Вместо него в титулярния състав могат да играят още трима футболисти. Младите Георги Пашов и Михаил Милчев, които дойдоха през зимата, съответно от Чавдар Етрополе и Спартак Плевен все още чакат своя дебют. На десния бек могат да играят още капитанът Богомил Дяков, както и Филип Филипов, който беше резерва срещу Локомотив Пд.
Добрата новина за белите обаче е завръщането на Петър Димитров, който изтърпя 1 мач наказание.

Братя Бекали отсякоха: Мораеш и Бандата струват 4 млн. евро, пише вестник “Меридиан мач”. С приближаването на края на сезона в Румъния се активизираха на трансферния пазар. Вестник „Проспорт” твърди, че собственикът на Стяуа Джиджи Бекали ще направи и невъзможното да привлече в отбора си асовете на ЦСКА Жуни-ор Мораеш и Иван Бандаловски. Бразилецът е искан от румънския гранд от една година насам, но „стелистите” непрекъснато удрят на камък в опитите да го вербуват. Сега клубът от Букурещ е хвърлил око и на втория капитан на „армейците” Иван Бандаловски. През зимата националът бе желан и от Динамо Букурещ, но от ЦСКА не бяха готови да се разделят с него.
Сега обаче Стяуа ще предприеме поредна офанзива за Мораеш в комплект с Бандаловски, като за сделката разчита на братята Джовани и Виктор Бекали, през които минават всички големи трансфери в Румъния. Те обаче вече отсякоха: Мораеш струва 3 млн. евро, а цената на Бандаловски е още 1 милион от европейската валута. Огромната сума може да откаже Стяуа от идеята за сериозна селекция. Ръководството на ЦСКА продължава да се кълне, че ако отборът стане шампион, Жуниор Мораеш ще води „червените” в атаката на групите на Шампионската лига.
Литекс изрита Христо Янев заради договор с „армейците”, продължанва на втора страница футболният ежедневник. Христо Янев е отстранен официално от тренировките на Литекс, като вчера халфът не бе на заниманието на ловчанлии. До шефовете на клуба е достигнала информация, че Янев е подписал предварителен договор с ЦСКА и те не виждат смисъл да използват футболиста до края на сезона. Един от най-опитните играчи на Литекс вече бе изгонен от треньора Христо Стоичков при юношите след загубата от Монтана. Янев е искан и от Лудогорец, но в крайна сметка той ще предпочете да се завърне на „Българска армия”. Халфът бе искан от ЦСКА и през зимата, но тогава от Литекс му определиха цена от 50 000 евро, а „червените” предпочетоха да го привлекат като свободен агент.
Президентът вечеря с тима Почетният президент на ЦСКА Димитър Пенев ще вечеря с отбора в събота, непосредствено преди дербито с Левски. Целта е легендата, който в момента е председател на Надзорния съвет на клуба, да повдигне духа на играчите, като едновременно с това ги разведри от напрежението преди вечното дерби.
Междувременно други „червени” легенди – Аспарух Никодимов и Стоян Йорданов, обядваха заедно с футболистите от представителния отбор, а след това държаха и кратка мотивационна реч. Преди около седмица и други знакови футболисти на „армейците” от миналото Димитър Якимов и Петър Жеков се запознаха с играчите и им дадоха ценни наставления. Треньорът Стойчо Младенов държи да осигури приемственост между различните поколения.