Преглед на водещите новини в спортните медии

1

София. Преглед на водещите новини в спортните медии:

Трети Тройчо за Левски, пише на стр. 2 „Меридиан мач“

ЦСКА продължава да пише история на гърба на Левски. „Червените” шамаросаха вчера „сините” с трети Тройчо и записаха рекордна шеста поредна победа във Вечното дерби. Това 3:0 не отразява реално събитията на терена, но показа ясно, че ЦСКА има много повече класа от Левски.

Играчите на Георги Иванов доминираха почти през целия мач, но пропуснаха куп положения. В същото време „червените” заложиха на контраатака и наказаха всяка грешка на „синята” защита. „Армейците” действаха концентрирано, бяха наредени стабилно пред вратата си и спокойно изчакваха съперникът да сгреши.

Това беше и седмата поредна победа на Стойчо Младенов над Левски, като три от тях са завършвали 3:0. Головата разлика на Екзекутора във въпросната „седмица” е 14:1.

Успехът изстреля ЦСКА на цели 11 точки пред вечния съперник.

Задържаха 55 фенове преди мача

Полицията е задържала 55 фенове на Левски и ЦСКА преди дербито. Всички те са били отведени в столични полицейски управления, след като униформените са открили в тях арсенал от хладни оръжия. Те са направо шокиращи – мачете, точилка, самурайски меч.

Полицията не уточни на кой отбор са били задържаните фенове.

„Около 11.15 ч. днес служители на СДВР са задържали на спирка в жк „Младост” 47 мъже. Установено е, че те са тръгвали към Националния стадион „Васил Левски”, където днес ще се състои футболната среща между отборите на Левски и ЦСКА. Малко по-късно в района на Орлов мост са задържани още трима души. И двете групи носили в себе си забранени предмети и вещи (самодейни бомбички, факли, спрейове, дървени точилки, ножове, меч и мачете). Около 13.00 ч. в района на метростанция „Сердика” са задържани още петима мъже, носещи множество самоделни пиротехнически изделия. Всичките 55 души са отведени в столични полицейски управления”, съобщи сайтът на МВР.

Дженоа следи дуо от Ботев

Италиански скаути са набелязали трима таланти от родното първенство. Двама от тях са от пловдивския Ботев, като това са младежките национали Цветелин Чунчуков и Милен Гамаков. Третият харесан футболист на Апенините е голмайсторът на Берое Венцислав Христов. Заради тях в ложата на стадиона в Коматево в петък седнаха няколко италиански мениджъри.

„Мои приятели, главният скаут на Дженуа и агентът на лидера от Серия Б Фрозиноне, са с мен на трибуните в Коматево. Следят Милен Гамаков, Цветелин Чунчуков и Венцислав Христов. Ще идват и други път, като гледат футболисти и от останалите отбори”, каза пред „Меридиан Мач” мениджърът Милен Георгиев. Импресариото допълни, че вече негов клиент е нападателят на Ботев Цветелин Чунчуков. „Вече представлявам и Цецо, тъй като той вече разгръща потенциала си”, завърши Георгиев.

Стойчо метна въжето на Гонзо, пише на стр. 1 „7 дни спорт“

ЦСКА разби Левски с 3:0 и затвърди неоспоримата си доминация в дербито. Тони Силва, Серджиу Буш и Борис Галчев бяха точни за шестата поредна победа на „червените“ в двубоите със „сините“.

Стойчо Младенов пък записа седмия си пореден успех над Левски, с което метна въжето на врата на колегата си Георги Иванов. Загубата остави „сините“ с пръст в уста и охлади мераците им да мечтаят за призово класиране. ЦСКА реши всичко до почивката, след като поведе с два гола. Силва откри в 22-ата минута на празна врата, а в 45-ата Буш направи 2:0. Крайното 3:0 оформи резервата Борис Галчев в края.

Победата отново доказа, че на „Герена“ говорят главно празни приказки и Левски дори белот да играе с „червените“, трудно ще запише победа.

Лудогорец тресна Черно море с 2:0

Лудогорец записа втора поредна победа в първенството, след като надигра с 2:0 Черно море на собствения си стадион.Точни за шампионите бяха Вандерсон в 52-ата минута и Върджил Мисиджан 15 минути преди края.

Успехът затвърди Лудогорец на втора позиция и запази разликата с лидера ЦСКА. Шампионите изостават на 7 точки от „червените“.

Ултрас на „сините“ удари Младенов със снежна топка

137-то дерби между Левски и ЦСКА ще бъде запомнено с огромния скандал, който направиха феновете на Левски. Още в 5-ата минута на мача ултрас на „сините“ уцели със снежна топка треньора на „армейците“ Стойчо Младенов. Наставникът на ЦСКА се строполи като покосен до тъчлинията. Това отприщи гнева на помощниците му, които за малко не стигнаха до бой с колегите си от „синята“ скамейка. В крайна сметка обаче страстите бяха туширани от главния рефер Ивайло Стоянов.

След края на мача Стойчо Младенов поиска от БФС да изхвърли Левски от “А” група заради поредната гаменска проява на публиката на „сините“.

Безмилостен ЦСКА пак закова Левски, пише на стр. 1 „Тема спорт“

ЦСКА победи с 3:0 Левски и удължи агонията на „сините“ в мач №1 на България. Успехът бе шести пореден за червените над Левски в шампионатен мач. Така ЦСКА постепенно превърна своя опонент в абонат. Серията от 6 поредни успеха е рекордна за „армейците“ в дербито.

ЦСКА стигна да класическия успех, без да се напряга особено, и показа по-голямо самочувствие. Тимът на Стойчо Младенов (7 поредна победа за него в дербито) наказа съперника през първото полувреме с голове на Силва и Буш. А в края на мача „червените“ си направиха гаргара и след като видяха безпомощността на четата на Гонзо, им вкараха трети гол.

Литекс продава Джордан в Турция

Литекс е напът да продаде свой играч в Турция през зимата, разбра „Тема Спорт”. Става въпрос за централния нападател Вилмар Джордан Хил. Той е желан от Истанбул ББ, където преди време ловчанлии пласираха Дока и Том и поддържат добри отношения с ръководството.

По време на паузата в шампионата заради националните отбори преди десетина дни колумбиецът е посетил тима с мениджъра Несим Нешадов. Двата клуба вече са влезли в контакт. Джордан подписа с Литекс през лятото на 2013 година.

В същото време наставникът на ловчанлии Красимир Балъков обеща, че тимът ще е в първата шестица. Ето какво каза още той след успеха над Локомотив София с 4:2.

“Доволен съм от добрата игра в средата на терена. Направихме хубави атаки, играхме със самочувствие, без да се притесняваме от това, че трябваше да спечелим задължително. Момчетата се каляват в такива мачове. Те трябва да минат през огъня, за да вървят напред”, заяви наставникът.

“Важно е за самочувствието да се побеждава, оставаме в играта с тези 3 точки. Можеше да си спечелим мача без големи проблеми, но предвид младостта на играчите те се дръпнаха назад, след като поведохме с 3:1, без да съм ги карал. Имахме малко и късмет, но той е с победителите. Трябва ни един успех на чужд терен, за да имаме още по-голямо самочувствие”, допълни Балъков.

“Литекс ще бъде в първата шестица, играем само за победа и за нищо друго”, завърши Балъков.

Неудържим Реал помете Барселона

Триумф за Реал Мадрид в голямото дерби с Барселона! „Белия балет“ показа характер и обърна вечния съперник от 0:1 до 3:1 на “Сантяго Бернабеу”. След като изоставаха в резултата още в 4-ата минута, Роналдо и компания се съвзеха бързо от шока и показаха на какво са способни. Те се намират в блестяща форма (9 поредни победи във всички турнири) и се приближиха само на 1 точка от първото място в класирането. Двата отбора не изневериха на стила си и за пореден път предложиха страхотен спектакъл. Милионите фенове по цял свят видяха много голови положения и спиращ дъха футбол.

Единствената дилема в състава на Барселона бе свързана с участието на Луис Суарес. След като изтърпя 4-месечно наказание за ухапването на Джорджо Киелини, уругваецът започна като титуляр в „Ел Класико“. Личеше си обаче, че му липсва игрова практика за толкова отговорен сблъсък. В средата на терена Шави започна вместо Ракитич, а Жереми Матийо бе ляв бек за сметка на Жорди Алба. Анчелоти пък избра схема 4-4-2, на мястото на контузения Гарет Бейл започна Иско.

Дербито започна кошмарно за Реал. Още в четвъртата минута гостите от Каталуня откриха резултата с гол на Неймар. След като получи пас от Луис Суарес около границата на наказателното поле, бразилската звезда мина покрай двама защитници и насочи топката прецизно в ъгъла на Касияс.

„Кралския“ клуб отговори светкавично на предизвикателството. Домакините незабавно упражниха натиск в половината на Барса и интересните ситуации пред вратата на Браво не закъсняха. Бензема удари греда с глава в 10- ата минута, след това стражът на гостите спаси добавката на французина. Към средата на първото полувреме мачът малко се успокои, а Барселона успя да задържи по-продължително топката в свое владение. В 23-ата минута Барселона пропусна златен шанс да удвои аванса си, след като Касияс спаси опасен удар на Меси.

В 34-ата минута съдията Хил Мансано даде дузпа за Реал Мадрид. Решението бе правилно, тъй като Жерар Пике спря с ръка центриране на Марсело. Кристиано Роналдо застана зад бялата точка и с лекота отбеляза отсъдената дузпа – 1:1. Вратарят Браво се хвърли в обратния ъгъл, като това бе и първи допуснат гол за Барса от началото на сезона в Примера дивисион (754 минути).

Между двете попадения през първото полувреме имаше и две ситуации, в които реферът не посочи бялата точка за нарушения на Пике срещу Бензема и Марсело срещу Неймар.

Второто полувреме също започна впечатляващо. В 51-ата минута Реал Мадрид направи пълен обрат и поведе с 2:1. Кроос изпълни корнер, а Пепе скочи високо и с глава засече центрирането в мрежата на Браво. Задачата за каталунците стана непосилна в 62-ата минута, когато Бензема бе изведен от Хамес и с удар по земя в далечния ъгъл направи резултата 3:1. Негативният развой накара Барса да се втурне в атака, а това отвори много празни пространства за опасните контри на Реал Мадрид. Иниеста се контузи, а идеите в играта на каталунците се изчерпаха. Така логично „Белия балет „ликува с трите точки.

Както се очакваше, публиката на Реал Мадрид посрещна с бурни освирквания треньора на Барса Луис Енрике. Той бе обявен за предател от феновете на мадридчани, след като направи трансфер от Реал в Барселона като играч. Меси пък не успя да счупи рекорда на Телмо Сара за най-много голове в Примера дивисион. Меси остана с 250 попадения и му остава само още едно, за да настигне Сара. Това може да се случи в следващия мач на каталунците срещу Селта у дома.