Добруджа победи Раковски с 2:0

954Добруджа победи Раковски с 2:0 в мач от 11-я кръг на Б група. Мачът на стадион Дружба се игра при тежки атмосферни условия, заради което на трибуните имаше не повече от 50 души. Двата отбора бяха затруднени както от тежкия терен, така и от дъждът, който вля през по-голямата част на мача. Мачът започна с подчертано домакинско преимущество, като още в 10-та минута Спас Георгиев се озова на стрелкова позиция, но реши да подава и сгреши. В 33-та минута след центриране в наказателното поле на Раковски, топката бе изчистена и попадна в Иван Цачев, който шутира, но ударът излезе в аут. В 37-та минута Атанас Илиев стреля от границата на пеналта, но ударът рикошира в тяло на бранител на гостите и излезе в корнер. Гостите разчитаха основно на контраатаки, като най-добрата възможност се откри в средата на полувремето, но Атанасов стреля слабо.
Втората част отново започна с домакински натиск, като още в 48-та минута удар на Ивайло Димитров от фаул бе избит от вратаря Грабчев в корнер. В 56-та минута стражът на Раковски нямаше шанс да реагира, когато много добро центриране отдясно на Спас Георгиев бе засечено с глава от Атанас Илиев – 1:0. Това бе осмо попадение от началото на сезона за младия нападател. Голът отвори още пространства за „жълто-зелените” като с пропуски се отчетоха Ивелин Василев и Спас Георгиев. Все пак в 74-та минута при поредната многоходова атака на Добруджа, Ивайло Димитров със странен удар изненада вратаря на гостите и вкара за 2:0.В заключителните минути на мача гостите опитаха да върнат поне едно попадение, но атаките им завършиха безуспешно.
Добруджа игра в състав: Радомиров. Кр. Димитров, Гаджалов, Христозов, Колев, Симеонов, Цачев (86-Лазаров), Станоев, Сп. Георгиев, Ив. Димитров (90-Андонов), Илиев (70-Василев)