Преглед на водещите новини в спортните медии

1

София. Преглед на водещите новини в спортните медии:

ЦСКА гори с точки заради 500 бона, пише на стр. 1 „Меридиан мач“

БФС може да отнеме точки на ЦСКА заради дълг от 244 000 евро, което се равнява на почти половин милион лева. Въпросната сума трябва да постъпи в сметката на невероятното румънско менте Алекс Пакурар до седмица. Футболистът, който има 183 изиграни минути в „А” група с червения екип, е отказал офертата на Александър Томов за разсрочване, въпреки че по спешност от „Армията” са му дали 20 000 евро. Ако от ЦСКА не платят в срок, от ФИФА ще изискат БФС да отнеме точки от актива на клуба.

В момента тимът на Стойчо Младенов има 32 т. на върха в „А” група, 7 повече от шампиона и основен конкурент за първото място Лудогорец.

Иван Стоянов и Йоахим аут срещу „белите”

Дългоочакваното завръщане на Иван Стоянов се отлага за гостуването на Хасково следващата седмица. Опитният футболист тренира наравно с останалите си колеги, но Стойчо Младенов е решил да не рискува с неговото включване. Първоначално Иван Стоянов трябваше да бъде в групата за домакинството на Славия.

Националът на Люксембург Орелиен Йоахим също няма да бъде готов за събота. Нападателят загатна за своя потенциал при гостуването на Берое, но малко след това получи контузия. Сега Йоахим е амбициран да се наложи при „армейците”. Той се подготвя усилено, за да може да бъде в оптимална форма при завръщането си.

Баждеков призова: Дербито да се върне на клубните стадиони

Финансовият директор на Левски Константин Баждеков излезе с революционно предложение към колегите си от ЦСКА. Той поиска Вечното дерби да се върне на клубните стадиони, вместо да се плащат огромни суми на Национална спортна база. Баждеков се яви пред ДК, за да разкрие позицията на клуба по отношение на ексцесиите на мача с ЦСКА.

„Благодаря на Дисциплинарната комисия, че ни даде възможност да се защитим. На нас този мач с ЦСКА ни коства подписването на седем договора с Национална спортна база и разход на средства около 60 хиляди лева. На практика ние не домакинстваме на нашия стадион, а носим отговорност. Смятам, че моделът дербито да се играе на този стадион вече е изчерпан. Мисля, че ситуацията е огледална и за колегите от ЦСКА, защото и те могат да имат същите проблеми. Ние предложихме мачовете да се върнат на клубните стадиони, като да има лимитиране на гостуващата агитка според капацитета на стадиона. Ако и това не работи, може да се прибегне до вариант да няма гостуващи агитки на дербито. Да присъстват само домакинска публика и официалните лица на гостите”, сподели Баждеков.

Гонят Александър Тонев 7 мача за расизъм, пише на стр. 1 „7 дни спорт“

Халфът на Селтик Александър Тонев бе дисквалифициран за 7 мача за расистки обиди към защитника на Абърдийн Шей Логън през септември. Аргументът на Дисциплинарната комисия на шотландската лига за жестокото порязване бе, че поведението му е било изключително недопустимо. От Селтик заявиха, че вярват в неговите твърдения и в невинността му, и обявиха, че играчът ще обжалва.

БФС наказа Левски, но не за Стойчо

Дисциплинарната комисия към БФС пожали Левски за снежната топка по треньора на ЦСКА Стойчо Младенов. Дисципът все пак наложи солидна глоба на „сините“, но заради нахлуването на публиката от сектор „Б” и ударите по полицаи. Левски ще играе един мач при закрити врати (с Берое) и ще плати глоба от 25 000 лева. Помощник-треньорът на червените Тодор Янчев отнася един мач наказание и глоба от 500 лева за изританата към скамейката на „сините“ топка, а „армейците“ са санкционирани с 4000 лева.

„Инцидентът със Стойчо Младенов е без нараняване. Той не е показал медицинско“, заяви председателят на комисията Юрий Кучев.

Междувременно стана ясно, че Левски може да се размине с чакания като месия нападател Гийон Фернандес. Двете страни водиха дълги преговори вчера, но до контракт не се стигна. Причината – „сините“ нямат пари за исканата от Фернандес заплата.

Апелативната комисия отложи казуса на Марек

Апелативната комисия отложи със седмица разглеждането на жалбата на Марек заради глобата от 10 хиляди лева, която бе наложена на клуба. Както е известно, дупничани бяха санкционирани от ДК към БфС заради “съмнения за участие в уговорени мачове”. Да защитава интересите на Марек,пред Апелативната комисия трябваше да застане Йонко Гергов. Общинският съветник е бивш футболист и рефер, а в момента работи като юрист и безвъзмездно помага на отбора. В Марек официално не са уведомени за кои мачове са съмненията, но според наша информация става въпрос за двубоите с ЦСКА и Лудогорец. Все пак е решено да няма разпити на длъжностни и служебни лица във въпросните срещи, а ще бъдат изгледани записи от тях, след което ще бъде взето и решението.

БФС пак погали Левски, пише на стр. 1 „Тема спорт“

Дисциплинарната комисия отново си затвори очите и вместо да накаже жестоко, просто погали Левски за провиненията на „сини“ фенове по време на вечното дерби. Ударът със снежна топка по треньора на ЦСКА Стойчо Младенов мина между капките и бе санкциониран само с глоба. Заради ранени полицаи Левски е наказан с един мач пред празни трибуни. Така столичани ще приемат Берое на 7 ноември в „А“ група без фенове. Странно защо обаче Левски бе глобен само с 15 хиляди лева (вместо с указаните

30 хиляди лева в дисциплинарния правилник) за третото лишаване на тима от домакинство през сезона. Изпълнителният директор на тима от “Герена” Константин Баждеков пък пожела вечните дербита да се играят само на клубни стадиони. „Нека има лимитиране на гостуващата агитка. Ако и това не работи, може да се прибегне до вариант да няма фенове на гостите”, каза Баждеков.

Стоянов или Дяков играч на годината

Двама от лидерите на Лудогорец – вратарят Владислав Стоянов и полузащитникът Светослав Дяков са фаворити да спечелят приза Играч на 2014 година в българския футбол. Очаква се един от двамата да събере най-голям брой гласове. От това кой от тях ще се представи по-добре през ноември до голяма степен ще се предопредели и победителят. Двамата бяха с основен принос за третата поредна титла на Лудогорец, 1/8-финала в Лига Европа и влизането в групите на Шампионската лига.

Призът за миналата година бе спечелен от защитника на Базел Иван Иванов.

“Зелените” на лов за играчи в Южна Америка

Cкayтcкoтo звено на Лудогорец е на лов за играчи в Южна Америка, разбра “Тема Спорт”. Разградчани наблюдават дясно крило и вътрешен халф. Те са гледали няколко мача от Серия Б и елита на Бразилия, както и в Колумбия и Чили. Очаква се представителят на тима да се върне у нас през следващата седмица с подробен анализ на видяното, който ще бъде предоставен на Георги Дерменджиев. Наскоро хора на Лудогорец бяха за играчи в Холандия и Румъния. Според запознати следващата дестинация на cкayтcкoтo звено е Португалия.