Преглед на водещите новини в спортните медии

1

София. Преглед на водещите новини в спортните медии:

Пиронкова приключи с три загуби, пише на стр. 1 „7 дни спорт“

Цветана Пиронкова загуби и третия си мач на Турнира на шампионките в София. Българката падна с 6:7 (2), 1:6 от Карла Суарес Наваро (Исп) и остана на последното, 4-о място в група „Средец”.

„Днес се борих докрай, изпуснах два сетбола и това оказа влияние на мача. Като цяло годината е добра за мен. В началото спечелих титлата в Сипни, но краят също не беше лош. Преди тази година работих много в подготвителния период – много съм мотивирана да работя и сега“, каза Пиронкова след срещата.

Лудогорец приближи ЦСКА на 4 точки

Лудогорец записа убедителна победа с 4:0 при гостуването си на Марек и скъси преднината на лидера ЦСКА. Разградчани се доближиха на 4 точки до „червените“ преди днешния им мач със Славия. Дани Абало вкара на два пъти и даде една асистенция. Другите голове бяха дело на Марселиньо и Роман Безяк. Шампионите профукаха куп положения, като можеха да бият с двуцифрен резултат.След мача треньорът на Марек Тенчо Тенев даде култово обяснение за загубата и слабата игра на футболистите си.”Не съм фен на грубата игра. Не искахме да ги ритаме, съобразихме се, че имат мач във вторник с Базел в Шампионската лига”, коментира Тенев.

На „Лаута“ се подсилиха с французин

В Локомотив Пд в крайна сметка решиха да не чакат повече и да подпишат с французина Йоан Ласиман. 25-годишният халф парафира с „черно-белите“ до края на сезона. Ласиман пристигна на проби преди повече от 20 дни. На „Лаута“ го доведе тунизиецът Хамед Намуши, който на този етап няма права да играе за „смърфовете“.“Черно-белите“ правят всичко възможно да го картотекират в БФС още за неделното домакинство на Хасково. За целта трябваше и жълтата му карта да пристигне навреме от последния му клуб – английския Лейтън Ориент. В досегашната си кариера Ласиман се подвизавал още във френските Рен, Седан, Гренобъл и гръцкия Лариса. Той има 3 мача и 1 попадение за националния отбор на Франция до 20 години.

“Не мога да ви кажа дали Спас Делев, или Хамед Намуши ще бъде уреден с картотеки за мача с Лудогорец, но новото попълнение Йоан Ласиман може да попадне още тази седмица в групата за двубоя Хасково”, заяви помощник-треньорът Петър Пашев.

Сектор „Б” качи „син” шеф на бесилото, пише на стр. 1 „Меридиан мач“

Феновете на Левски озверяха срещу ръководството на клуба. Под прицела им попадна финансовият шеф Константин Баждеков, който беше заплашен с бесило заради предложението Вечното дерби да се играе на клубните стадиони, ако трябва и без гостуваща агитка.

„Нека изкуфялото финансистче знае, че ако налудничавите му предложения някога се приемат и дербито по някакъв начин бъде оставено без публиката на Левски, ще бъде обесен на центъра на стадиона!”, написаха феновете от фракцията „Саут Дивижън” във Фейсбук.

В същото време продължи и канонадата от декларации, призоваващи Тодор Батков да се маха от „Герена”, като към организациите от провинцията се присъединиха „София-Запад”, Тръст „Синя България” и НКП.

ЦСКА домакин №1 в Европа

Представянето на ЦСКА този сезон взима връх и в Европа. „Червените” са №1 до този момент в представянето си като домакин. Футболистите на Стойчо Младенов имат 100% актив на своя стадион. „Армейците” постигнаха шест поредни победи и са отбелязали 17 безответни гола. Конкуренция на ЦСКА е датският Мидтиланд, който също има шест успеха, но пък е допуснал пет гола. Вчера късно вечерта лидерът в скандинавската държава имаше поредно домакинско изпитание срещу Нордселанд.

Днес срещу Славия „армейците” може да продължат впечатляващата си серия. Ако ЦСКА победи и не допусне гол, ще стигне до уникално постижение. От всичките грандове, между които Байерн, Челси, Ювентус, ПСВ, Валенсия и Рома, единствено „вълците” не са допускали гол досега на своя „Олимпико”.

Гошо Петков аут за “Армията

Славия ще бъде без Георги Петков в столичното дерби с ЦСКА. Опитният страж е с пресечен мускул от гостуването на „Тича” за купата, загубено с 0:2 от Черно море. В щаба на Славия се надяваха Петков да бъде вдигнат за двубоя с ЦСКА. Треньорът Иван Колев обаче разкри, че няма да може да разчита на бившия вратар на Левски. При това положение срещу „армейците” ще пази Емил Петров.

Манджуков готов да вземе властта в ЦСКА, пише на стр. 1 „Тема спорт“

Оръжейният бос Петър Манджуков е отправил много сериозна оферта към Александър Томов за придобиването на контролния пакет акции на ЦСКА. 72-годишният бизнесмен иска да поеме управлението на клуба, като стане мажоритарен собственик с 51% от акциите. В момента Манджуков притежава точно 495 000 книжа или 7.62% от капитала на клуба, показа справка в Търговския регистър. Той и синът му Ивайло са част от управата на ЦСКА от близо половин година. Двамата са готови да поемат финансирането на „армейците“ и имат ясен план за действие.

Томов не е дал еднозначен отговор на предложението. Той се прибра вчера от Англия, като за пореден път анонсира добри новини за клуба.

Същевременно стана ясно, че ЦСКА има срок до 7 ноември да плати 244 000 евро на Александру Пакурар.

 

Левски дава двама за Даниел Генов

Ръководството на Левски ще направи всичко възможно да привлече в състава си крилото на Локомотив София Даниел Генов. 25-годишният футболист е взел участие в 12 мача на „железничарите“ през сезона. В тях е отбелязал един гол, има на сметката си и две асистенции.

През зимата на „Герена” държат да се подсилят на всички позиции, а за десния фланг на атаката са се спрели именно на Даниел Генов. Той е бил наблюдаван в няколко двубоя от Левски. В момента обаче „сините“ не разполагат с никакви средства и затова ще предложат бартер на Локомотив. Георги Иванов смята да прати в “Надежда” защитника Пламен Димов и крилото Антон Огнянов, твърди livesport.bg. Димов вече два сезона не успява да се наложи в Левски. За този период той записа 24 мача със синята фланелка, в повечето от които влизаше като резерва. 24-годишният футболист има и един гол. Антон Огнянов пък бе взет на “Герена” миналата зима, Още по време на подготовката обаче кракът му бе счупен и той и така и не записа официален мач за отбора през пролетта. Той има само 4 мача за Левски. Интересното е, че в началото на настоящето първенство Локомотив Сф искаше да вземе играча под наем, но до сделка така и не се стигна. Ще видим дали през зимата все пак такава ще има.

Тонев в игра за Селтик днес?

Александър Тонев попадна в групата на Селтик за днешния мач с Инвърнес. Националът бе наказан за 7 мача заради расизъм, но тъй като клубът обжалва санкцията (в рамките на 5 дни), може да играе до произнасянето на Апелативната комисия. Селтик има още 7 мача до края на годината, така че нищо чудно Тонев да се появи за последно в първенството днес. Наемът му от Астън Вила според в. „Глазгоу Ивнинг нюз”” не е до края на сезона, а до януари. Санкцията не важи за срещите на Селтик от Лига Европа.

Тонев бе подкрепен от клуба си, въпреки че бе уловен в лъжа. В България той заяви, че „случаят е приключен, а Селтик разполага с 4 видеозаписа, които го оневиняват”. Такива обаче не бяха представени при защитата му в четвъртък.

Според медиите в Глазгоу Селтик ще брани играча, докато мине обжалването, но при негативен развой ще го върне на Астън Вила. В Бирмингам обаче са под натиск да прекратят договора му заради скандала.