Битката за шестото място в “А” група

978Локомотив (София) и “Левски” се изправят днес в решителна битка за шестото място в “А” група. Мачът на стадиона в столичния квартал “Надежда” е от 13:00 часа.

В класирането домакините имат 20 точки от 13 мача, докато “сините” са на желаната шеста позиция с една точка повече. блиц

Но “Левски” има от какво да се притеснява, защото безспорно Локо (Сф) е изненадата от началото на сезона. Работата на треньора Димитър Васев е повече от впечатляваща. Тимът записа не малко добри резултати срещу силни съперници. А освен това като домакин “железничарите” са повече от железни – 4 победи, 1 равенство и 1 загуба.

Гостите обаче се нуждаят от успех не само заради трите точки. Отборът като цяло има нужда от спокойствие. В последния кръг “сините” паднаха с 0:3 от ЦСКА във вечното дерби, а само няколко дни бе регистрирана и загуба с 0:2 от Монтана за Купата.

Победата ще бъде единственият лек за Георги Иванов и играчите му предвид следващите тежки мачове, които предстоят след днешния. А те са домакинство на Берое без фенове, гостуване на “Ботев”, мач с Литекс на “Герена” и срещи с Черно море във Варна и Славия на “Овча купел”.

А феновете на “Левски” показаха в края на вечното дерби, че вече са загубили търпението си.

Локо (Сф) – “Левски”
Днес от 13 часа, пряко по Диема
София, ст. “Локомотив”

Съдия: Никола Попов


ВЕРОЯТНИ СЪСТАВИ
ЛОКО (СФ):
Митрев, Елтон, Бранеков, Раджелович, Трифонов, Иванов, Том, Генов, Романов, Ливраменто, Шехуди
Резерви: Галев, Хаджиев, Й. Тодоров, Дан. Васев, Д. Гаджев, Манолов, П. Димитров
Контузени: Пр. Йорданов
Наказани: няма
Треньор: Димитър Васев

“ЛЕВСКИ”: Пл. Илиев, Крумов, Стойчев, Белаид, Минев, Сърмов, Гаджев, Прохазка, Бедоя, Педро, Аниете
Резерви: Наумовски, Пл. Димов, Орачев, М. Иванов, Амари, Краев, Домовчийски
Контузени: Б. Цонев
Наказани: няма
Треньор: Георги Иванов

ЛЮБОПИТНИ ФАКТИ
– Срещу Литекс миналия кръг централният нападател Преслав Йорданов вкара първия си гол в “А” група от 18 май 2013 година, когато с екипа на “Черно море” се разписа срещу настоящия си клуб
– Локо (Сф) допусна четири гола срещу ловчанлии за първи път от 25 кръга наса, когато падна с 1:4 от “Ботев” в Пловдив на 8 март т.г.
– В столичните дербита Локо (Сф) отбеляза гол само срещу Славия – при 1:0 в 4-ия кръг
– Борислав Стойчев може да запише своя мач 150 в “А” група. Дебютът му бе също със синята фланелка – на 12 март 2006 година при 2:0 над Марек на “Герена”.
– В първите си 12 мача за “Левски” в “А” група при дебюта си през сезон 2004/05 Домовчийски вкара 9 гола, но в последните си 12 шампионатни срещи той има едва 3 попадения
– “Левски” допусна голове в последните си 5 срещи за първенство, както и в Монтана за Купата