Черноморец (Бургас) победи Добруджа с 2:1

982

Добруджа загуби като гост на Черноморец (Бургас) с 1:2, в мач от 12-ия кръг от „Б” футболната група. Домакините бяха по-активният отбор през по-голямата част от двубоя, като освен двете попадения, удариха и три греди. Първата по-опасна ситуация в мача бе в полза на домакините. В 11-та минута Радомиров отрази удар с глава на футболист на Черноморец. В 22-та минута Атанас Илиев стреля от около 20 метра, но ударът му бе избит от вратаря на домакините Николов. Десет минути по-късно отново Илиев имаше възможност да открие. Останал сам на точката на дузпата, нападателят стреля над вратата. В 38-та минута се откри нова възможност за Черноморец, но Радомиров отново бе безгрешен.
В 49-та минута падна първият гол за Черноморец. След изпълнение на корнер и разбъркване пред вратата на Добруджа, опитният Деян Христов с глава открива резултата. В 71-та минута отново Деян Христов покачи на 2:0, след като при самостоятелен пробив на футболист на Черноморец, получи пас на чиста позиция и от няколко метра вкара на опразнената врата. В заключителните секунди на двубоя Иван Цачев върна едно попадение, след пас на Ивайло Димитров, като веднага след гола реферът свири край на мача.
И днес агитка от над 30 души подкрепяше „жълто-зелените”, но това не има помогна да се противопоставят на домакините, които записаха първата си победа за настоящия сезон. След края на мача, феновете на Добруджа, явно разочаровани от показаната игра, скандираха „Оставка”.
Добруджа започна в състав: Радомиров, Христозов, Колев, Гаджалов, Кр. Димитров (Андонов), Симеонов, Станоев, Цачев, Сп. Георгиев, Ив. Димитров, Илиев

Радио “Добруджа” изказва благодарност за информацията от стадион “Лазур” на Тихомир Маринов