Преглед на водещите новини в спортните медии

3

София. Преглед на водещите новини в спортните медии

ЦСКА без Кукоч срещу шампионите, пише на стр. 1 „7 дни спорт“

ЦСКА понесе тежък удар преди предстоящото дерби с Лудогорец на 21 ноември. Дисциплинарната комисия към БФС наказа Тончи Кукоч с два мача заради скандала с Георги Петков след мача със Славия, футболната централа определя поведението на хърватина като “брутално” и му спира правата за предстоящите двубои с Хасково и Лудогорец. Освен това на Кукоч е наложена парична глоба от 1000 лева.Санкцията на Георги Петков е 3000 лева “за неприлични жестове”.

Пълен стадион освирка Базел

Провокации срещу треньора на Базел подготви агитката на швейцарците снощи за мача с Лудогорец. Феновете на тима, които напълниха до краен предел стадион “Санкт Якоб Парк”, изразиха гласно несъгласието си с политиката на Пауло Соуса. Наставникът на Базел беше единственият човек снощи, който не беше аплодиран, а напротив, феновете го освиркаха още преди мача.

В последните седмици се надигна сериозен фронт на недоволство срещу Пауло Соуса. От една страна, резултатите на тима не бяха чак толкова добри, а и действията на треньора повдигнаха куп въпросителни. Непрестанните ротации ядосаха феновете и те скочиха на Соуса.

Снощи на стадиона в Базел пък дойдоха над 500 българи, които викаха за Лудогорец. Пристигнаха наши сънародници от Англия, Франция, Австрия и Германия, които запълниха докрай отделения им сектор.

Двама чужденци подсилиха Берое за Левски

Футболистите на Берое вчера направиха възстановителна тренировка след победата над Литекс с 2:0. Добрата новина за треньора Петър Хубчев е, че в тима няма нови контузени играчи. Единствените, които лекуват травми, са десният бек Атанас Зехиров и нападателят Джуниор Мапуку. Двамата до последно ще бъдат под въпрос за предстоящото гостуване на Левски в петък. За сметка на това в състава се завръщат Крис Гади и Игор Джоман, които изтърпяха наказанията си.До мача на стадион „Георги Аспарухов” беройци ще направят една тренировка в Стара Загора – в сряда от 16.00 ч. на тренировъчната си база под Аязмото, и ще отпътуват за София в четвъртък.

БФС отказа на ЦСКА за дербито, пише „Меридиан мач“

БФС не уважи искането на ЦСКА за промяна на датата на дербито с Лудогорец от 16-ия кръг на „А” група. Сблъсъкът остава по програма – на 21 ноември (петък) от 17.45 часа. Както е известно, „армейците” желаеха срещата да се проведе на 22 ноември (събота), за да може по трибуните да има повече публика. Спортно-техническата комисия към БФС съобщи, че датата не може да бъде променена поради несъгласие на „Нова Броудкастинг груп” и „Футбол Про Медиа”.

Взимат Иван Стоянов в групата за Хасково

Възстановяващият се дълго време Иван Стоянов вече е напълно готов за мачовете на ЦСКА. Нападателят тренира на сто процента с останалите и със сигурност ще попадне в групата за гостуването на Хасково. Тунчев и Милисавлевич имат здравословни проблеми и чак в петък ще е ясно дали ще са на линия за срещата с новака в „А” група. От ЦСКА обаче са категорични, че двамата ще са готови със сигурност за домакинския мач с Лудогорец, който е чак на 21 ноември заради предстоящата пауза в първенството. Нападателят на ЦСКА Аурелиен Жоаким продължава да има здравословни проблеми. Той така и не може да се възстанови от травмата, която получи преди време, а това налага ново лечение. Националът на Люксембург трябва да замине за Сърбия при местната лечителка Мариана. За целта обаче са необходими пари, а босът на „червените” Александър Томов засега не давал утвърдителен отговор.

Левски иска национал на Кабо Верде и бек голмайстор

Национал на Кабо Верде и бек с три гола в елита на Холандия през този сезон ще стягат защитата на Левски. Става дума за Жозимар Лима от Дордрехт и Барт Френдс от Го Ахед Ийгълс. Двамата са сред набелязаните от анонсирания за бъдещ треньор на „сините Димитър Димитров, който се очаква да поеме отбора от януари. 25-годишният Жозимар Лима играе като централен защитник, а Барт Френдс, на 23 г., е десен бранител. Вторият може да играе и в центъра на ариергарда, а ръстът му от 188 сантиметра помага за това. От „Герена” разкриха, че договорите на двамата изтичат в края на сезона, но Левски най-вероятно ще може да ги привлече без трансферна сума. Това важи особено за Жозимар Лима, който е твърдо на последното място в елита на Холандия с Дордрехт. Тимът е във финансова криза и сигурно изпада във второто ниво на местния футбол. По-сложен ще е евентуалният трансфер на Барт Френдс, защото бранителят е основен играч на Го Ахед Ийгълс, а „орлите” все още са в битка за оцеляване в елита. Интересно е да се отчете, че десният бранител реално е донесъл 9 от 11 точки на отбора от началото на сезона. Той е вкарал третото попадение при успеха над Цволе с 3:2, второто – при победата над Утрехт отново с 3:2, и единствения гол за победата с 1:0 над Вилем II. Според информация на „Меридиан Мач” Жозимар Лима и Барт Френдс са основна част от „великолепната осморка”, която Димитър Димитров е набелязал за трансфер в Левски. Останалите играчи също са част от първенствата на Холандия. Намирането на централен защитник и десен бранител е приоритет на „синьото“ ръководство през паузата, но освен двамата Херо е набелязал попълнения на още куп позиции. Той е харесал ляв бек, още един централен защитник, вътрешен халф, две крила и таран. Димитров обаче ще трябва да се откаже от привличането на 50 процента от желаните, защото на „Герена” могат да вземат най-много четирима нови през паузата. Както съобщихме по-горе, приоритет е привличането на централен защитник и десен бек, както и един вътрешен халф и нападател.

Извикаха Луис Соарес в националния на Кабо Верде, пише „Тема спорт“

Крилото на ЦСКА Луис Соарес получи повиквателна за националния отбор на Кабо Верде. Той е призован за квалификациите за Купата на африканските нации. На 15 ноември страната му играе с Нигер, а 4 дни по-късно ще премери сили със Замбия. Той трябва да се яви на лагер на тима си на 10 ноември, понеделник. През този сезон Соарес е взел участие в 13 от 14-те мача на армейците в А група. В тях обаче все още не се е разписал, фланговият играч има 2 асистенции и 4 жълти картони.

Литекс маха Петър Златинов

Още двама на мушката на Красимир Балъков за зимната пауза

Старши треньорът на Литекс Красимир Балъков вече е набелязал играчите, с които ще се раздели през зимната пауза, разбра “Тема Спорт”. Номер едно в черния списък на Бала е вътрешният халф Петър Златинов. От началото на сезона полузащитникът все по-често остава на пейката. Досега в „А“ група той е изиграл само 3 мача, в които е вкарал един гол. Той бе изместен от състава от новото попълнение Петрус Бумал, който е взел участие във всички 14 срещи от началото на сезона. До него наставникът на оранжевите налага младока Никола Колев. Златинов се върна в Литекс през лятото на миналата година, като бе твърд титуляр главно при Миодраг Йешич. 33-годишният халф често бе преследван и от контузии. Друга от причините за евентуалната раздяла с него през зимата е твърде високата му заплата. В средата на терена ловчанлии разполагат и с бившия капитан на младежкия ни национален отбор Александър Цветков, който сега е контузен. Красимир Балъков е набелязал и още двама играчи, с които да се раздели след Нова година. Не е изключено сред тях да са Румен Руменов и Илия Миланов, които също загубиха титулярните си места при героя от САЩ’ 94. Засега от клуба запазват мълчание по темата със зимната селекция.

Китайци впечатлени от заралии

Мениджъри, представляващи китайски отбори, наблюдаваха срещата между Берое и Литекс (2:0) и са останали впечатлени от изявите на няколко играчи на заралии. Те за втори път идват на мач на старозагорци. Преди време азиатците гледаха домакинството на Берое с ЦСКА (1:2). Със сигурност сред играчите, които са следени от мениджърите, е националът Венцислав Христов. Неговият договор със зелено-белите изтича в края на сезона, като за него се говори, че има интерес от страна на няколко клуба от Серия „А“. Китайците са били впечатлени и от вкаралия два гола срещу оранжевите Елиаш да Силва.