Преглед на водещите новини в спортния печат

1

София. Преглед на водещите новини в спортния печат

„Тодор Батков: Искал съм помощ за Левски от всички премиери“, съобщава вестник „7 дни спорт“
Собственикът на Левски Тодор Батков разказа надълго и нашироко как се е финансирал клубът. Той заяви, че е търсил помощ от всички премиери от Иван Костов насам.
„Левски не може повече да зависи от мен. Мога да дам Левски без пари, но е важно кой ще го вземе. Закривал съм бизнеси и съм уволнявал хора, за да има за Левски“, добави адвокатът, след което допълни, че връзката между Левски и “Газпром” е осъществена от Бойко Борисов.
„Не отричам, че съм познавал всички премиери от 1989 г. насам. Коментирал съм клуба и с Иван Костов. Бойко Борисов повдигна темата и първата среща, която осъществихме с тази голяма фирма, беше в негово присъствие. Той е единственият, който се ангажира да помогне“, заяви адвокатът.
Батков обяви, че до края на годината „синият“ клуб не само няма да има дългове, но нещо повече – ще излезе на печалба.
„Клубът има финансова загуба от 35-36 млн. лева. Сега увеличаваме капитала с апорт на дружеството, с което Левски ще стопи цялата загуба и ще приключим годината на печалба“, разясни адвокатът.
Заради нови проблеми звезда на ЦСКА аут чак до Нова година“, пише още изданието.
Проблемите в последно време за един от най-важните футболисти на ЦСКА не спират. Иван Стоянов, който трябваше да се подложи на рутинна операция в началото на сезона, още не може да се завърне в игра. 31-годишният нападател на „червените“ е с нова диагноза, като съмненията за сериозна травма се сбъднаха. Стоянов има скъсан мускул, като това не му позволи да се завърне на терена. В последния месец на няколко пъти се твърдеше, че той е готов за игра – първо за дербито с Левски, после за домакинството на Славия, а след това и за мача с Хасково. Истината обаче се оказа съвсем различна и Стоянов пак е извън строя.
Именно заради скъсването на мускула му сливналията замина на лечение при известната Марияна. От ЦСКА се надяват сръбкинята да го вдигне по-бързо на крака, след като Стойчо Младенов възлагаше големи надежди на нападателя. По всяка вероятност обаче Иван Стоянов ще бъде извън терена до края на годината. От ЦСКА не искат да избързват с неговото връщане на терена и форсирането на тренировъчния му режим, за да няма усложнения в състоянието му.
В случая на нападателя на ЦСКА се стигна до лекарска грешка в клуба, тъй като много време не се разбра какво му има. В края на месец юли Стоянов беше опериран от херния, като „червените“ увериха, че до 20 дни ще бъде на терена. След това нападателят продължи да чувства болки, а наскоро се твърдеше, че има възпалена кост на адуктора. Последната актуализация на състоянието му пък показа скъсване на мускула.
„Локомотив (Пд) пак се прецака с нов играч“, съобщава „7 дни спорт“
Локомотив (Пд) за трети път удари на камък за картотекирането на нов футболист. От „Лаута“ няма да могат да уредят Йоан Ласиман. Причината за това е Локомотив (Сф). 25-годишният французин се оказа, че има подписан договор и със столичани. Така излиза, че халфът е парафирал с 2 родни клуба, след като преди повече от 10 дни се обвърза до края на сезона с Локомотив (Пд).
На „Лаута“ са узнали този факт непосредствено преди мача с Лудогорец. На този етап няма яснота дали споразумението на Ласиман с „червено-черните“ е заверено в БФС. През юли Йоан пристигна на проби в „Надежда“. Той дори игра с „червено-черния“ екип в контролата срещу Пирин (0:0). След това от „Надежда“ освободиха Ласиман. Според информацията под тепетата и сега столичани нямат намерение да ангажират французина. Въпреки това през лятото Йоан в крайна сметка е подписал някакъв документ, предоставен му от Локомотив (Сф), като по непотвърдена информация става въпрос за предварителен договор.
„Валери Божинов защитник в Серия „Б“, съобщава вестник „Меридиан мач“.
Нападателят Валери Божинов за първи път в своята кариера игра като централен защитник. Това стана при 1:0 на неговия Тернана като гост на Бари в Серия „Б“. Съотборникът на бившия национал – Попеску, получи червен картон в 71-ата минута. Божинов, влязъл в игра в 59-ата минута, се преместил в отбрана, за да не го сменят. Това обаче се случило след 4 минути.
„Бойкот в Локомотив (Сф)“, пише още изданието.
Играчите на Локомотив (Сф) бойкотираха вчерашната тренировка заради неполучени четири заплати и две премии. „С г-н Николай Гигов поддържам почти постоянна връзка. Той обясни на мен, както и на Кристиян Добрев, че след сряда ще има пари. Въпросът е, че доста често се случва така”, сподели капитанът Сашо Бранеков.
„Червено-черните” футболисти са взели решение за тази стъпка с цел да провокират собственика Николай Гигов да се предприеме нещо по въпроса. Финансовият проблем в отбора наболява от доста време, като играчите до момента стискаха зъби и не говореха за него открито. За днес Димитър Васев е насрочил две тренировки, а каква ще е реакцията на футболистите остава загадка.
„Решихме, че вече няма смисъл да търпим тази абсурдна ситуация. Печелим мачовете си, а пари все няма. Обещават всеки ден и нищо. Трябва да покажем на ръководството, че е необходима промяна. Дано успеем да постигнем разбирателство, за да може Локомотив да спечели място в първата шестица”, заявиха пред „Меридиан Мач” от спортно-техническия щаб в „Надежда”.
Както многократно нашата медия алармира, финансовите проблеми в Локомотив станаха сериозни. Ръководителите опитаха да си измият ръцете с всевъзможни оправдания, но истината вече лъсна пред цялата футболна общественост.
„Гонзо: Не ни ритайте, докато сме на земята“, четем още от страниците на „Меридиан мач“
Директорът на Левски Георги Иванов призова към спокойствие по време на пресконференцията на адвокат Тодор Батков вчера.
„Не ни ритайте, докато сме на земята. Много хора виждат, че Левски е слаб, и използват това да ни удрят. Бъдете по-позитивни, спокойни и умерени”, обяви Гонзо, който не беше част от пресконференцията, а изгледа събитието от местата за журналисти.

„Антонио Аниете готов за Ботев“, пише вестник „Тема спорт“
Испанецът Антонио Аниете поднови тренировки със „сините“. Офанзивният футболист е с контузия от двубоя с Берое (0:1). Травмата му обаче се оказа по-лека от очакваното и той ще бъде напълно готов за гостуването на „сините“ на Ботев (Пловдив). Мачът в Коматево е на 23 ноември, неделя.
Вчера играчите проведоха интензивно двучасово занимание, в което бяха подложени на сериозни физически натоварвания. То започна с 40 минути фитнес, а след това имаше кросове. Тренировката завърши с упражнения за точност на паса и агресивност при отнемането на топката, а накрая играчите отработваха завършващи удари – те са голямата слабост на отбора в момента.
С отбора не тренира Наджиб Амари. Французинът продължава медикаментозното лечение на контузията, която получи в мача с Берое. Очаква се той да започне леки тренировки в началото на следваща седмица- Със сигурност обаче ще пропусне двубоя с Ботев.
В събота на Левски предстои контрола срещу Пирин (Разлог). Спарингът с втородивизионния тим е от 14:00 часа на стадион “Георги Аспарухов”.
„Станимир Стоилов: Лудогорец трябва да доразвие потенциала си“, съобщава още изданието.
Бившият треньор на Левски и настоящ на Астана Станимир Стоилов сподели, че не завижда на успехите на Лудогорец в Шампионската лига.
“Не съм се ядосвал. Защо да има подобно нещо?! Нормално е да се представят по-добре, ние играхме преди 7-8 години. Аз като българин се радвам на тези успехи. Дано Лудогорец да успее да развие игровия си потенциал и да стигне още по-далече. Все още имат шансове за всичко. Мисля, че те имат потенциал, но оттам нататък трябва късмет и постоянство. Според мен това е пътят, който трябва да извървят”, обясни Стоилов пред bTV.
Той коментира и нажежената атмосфера около националния селекционер Любослав Пенев след двете поредни загуби от Хърватска (0:1) и Норвегия (1:2).
“Нормално е треньорът да отнася критиките за резултатите. Не мога да приема за нормално преди един месец да си назначил един човек, да си му гласувал доверие и след втория мач същите хора да излизат и да създават негативна обстановка. Това влияе най-вече на футболистите, защото те не са от „Топ 5“ на първенствата в момента. Имахме един (б.а. – визира Бербатов), но… За жалост след такива критики и негативни емоции той не участва и стои и си гледа клубния отбор и Шампионската лига. Имаме добри играчи, но трябва да има позитивна атмосфера и подкрепа. Колкото до треньора – Любослав Пенев е достатъчно умен и ще прецени кога трябва да напусне и кога не. Всичко друго, което се говори, е несериозно. Той трябва да завърши квалификациите и сам да прецени като разумен човек какво трябва да направи оттам нататък”, завърши Стоилов.
„Испанците се захванаха с двама в Лудогорец“, съобщава още вестник „Тема спорт“
Кондиционните треньори на Лудогорец Серхио Марти и Хавиер Кастильо се захванаха сериозно със задачата да вкарат във форма Александър Барт и Върджил Мисиджан. Първият доскоро бе контузен, но се завърна в игра срещу Локомотив Пд (2:0). Французинът видимо не бе в най-доброто си състояние и допусна редица грешки. Това никак не се е харесало на треньорския щаб и затова бранителят тренира извънредно в понеделник и вчера, въпреки че отборът бе почивка. Георги Дерменджиев се надява, че Барт ще влезе в ритъм до мача с ЦСКА, тъй като шансовете Козмин Моци да се възстанови не са особено големи. При това положение почти сигурно бившият защитник на Литекс ще излезе като титуляр на “Българска армия” заедно с Георги Терзиев.
Ситуацията с формата на Върджил Мисиджан е малко по-различна. Холандецът се представя посредствено от началото на сезона, което не се нрави на ръководството. Ръководителите имаха надежди, че след силната игра през пролетта в Лига Европа крилото ще вдигне още цената си през този сезон. Това обаче засега не се случва. Поради тази причина испанците Кастильо и Марти са получили нареждане да поработят допълнително с Мисиджан, за да бъде върнат към познатата форма.