Преглед на водещите новини в спортния печат

3

Преглед на водещите новини в спортния печат:

Нова гадост на Кличко

Не дават на Пулев да използва собствените си ръкавици, пише на първа страница вестник “7 дни спорт“.

Владимир Кличко измисли нов номер, с който да се опита да изнерви Кубрат Пулев преди мача в събота. На откритата тренировка в Хамбург вчера Кобрата не можеше да използва собствените си ръкавици, а от компанията на Кличко обясниха, че „не ги бил регистрирал навреме“. Пулев пък отказа да използва дадените му от Кличко ръкавици, защото са тесни и неудобни. „Това е поредната гадост от екипа на Кличко спрямо Пулев”, коментира руският сайт sportbox.ru.

Американският боксьор Шанън Бригс пък вдигна скандал пред залата. Преследвачът на Кличко се опита да влезе при шампиона и Пулев, но бе спрян от охранителите. Бригс събра тълпа на улицата и не спираше да крещи, но до по-сериозни изстъпления не се стигна.

Надзирател в затвор съдия на ринга

Един от най-добрите рефери в последните години – Тони Уийкс, ще е съдия на ринга на мача между Пулев и Кличко. Това бе официално обявено вчера. Уийкс, който дълги години е работил като надзирател в затвор в Аризона, е съдия от 1999 г. насам. Получава лиценз от боксовата комисия на Невада, където се провеждат повечето големи мачове в САЩ.

По-рано тази година Уийкс се забърка в скандал. Той бе нападнат от най-богатия спортист в света Флойд Мейуедър. Шампионът бе бесен на рефера след първия си мач с Маркос Майдана през пролетта. Тогава съдията така и не предупреди аржентинеца въпреки мръсните му номера на ринга, като удари в тила и удар с глава.

– Този повече няма да ръководи мой мач – каза Мейуедър след срещата.

Иначе в богатата си визитка Уийкс, който е член на залата на славата на световния бокс, е ръководил само един мач на Кличко – победата му с технически нокаут срещу Хасим Рахман през 2008 г.

Мейуедър беше бесен на Уийкс след мача си с Майдана през пролетта.

Скандалджията Бригс плаши Бьонте с нокаут

Шанън Бригс не само преследва Владимир Кличко, но иска да се разправи и с мениджъра на украинеца Бернд Бьонте. Причината – американецът твърди, че от компанията на Кличко са го излъгали с парите. „Бьонте? Къде е този?! Ако го срещна, веднага ще го нокаутирам.Той не ми е платил всичките полагащи ми се пари за мача с Виталий Кличко – крещеше Бригс. По-рано през деня Владимир обясни, че американецът е „психопат”, който само си прави пиар. Кличко се е погрижил охраната да спира Бригс за всички събития и същото ще се случи и на кантара утре. Въпросът е дали Бригс ще бъде допуснат до залата, тъй като няма как да бъде спрян, ако си е платил билет.

 

Съдийско кроше плаши Кобрата

Страх от съдийско кроше се прокрадна в щаба на Кубрат Пулев преди сблъсъка на годината срещу Владимир Кличко в събота, пише на първа страница вестник “Меридиан мач“.

Личният треньор на Кобрата – Михаил Таков, и брат му Тервел, които вече са в Хамбург, се надяват изходът от двубоя да не зависи от решението на реферите. „Кобрата трябва да направи един или няколко удара, с които да приключи с Кличко и да не се стига дотам съдиите да решават”, заяви Таков пред Нова тв. На същото мнение е и Тервел: „Искрено се надявам да няма субективна намеса. Мисля обаче, че ако мачът завърши по точки, предимството ще бъде за Кличко”.

Всички съдии на мача ще са американци. Главен рефер ще е Тони Уийкс.Той е с реномето на един от най-добрите арбитри на планетата. Роден е в Бруклин, но се мести в Аризона, където работи като надзирател в затвор. Уийкс е ръководил само веднъж мач на Владимир Кличко. Това е двубоят му от 2008-а срещу Хасим Рахман, приключил с технически нокаут в 7-и рунд. Тримата съдии край ринга ще са Джо Паскуале, Джером Джакубо и Валеска Ролдан. Нито един от тях не е оценявал мач на Кличко досега.

Гигов потуши бунта в Локо (Сф), засега

Президентът на Локо (Сф) Николай Гигов временно потуши бунта на играчите. Той вкара и журналисти в съблекалнята, за да попита пред тях някои от футболистите дали са си взели всичко по договор. След положителен

отговор от страна на по-младите в състава тренировките бяха подновени. Някои от лидерите обаче планират нов бойкот, тъй като имат и споразумения с боса, различни от официалните контракти.

Дебютантът Гамаков: Не съм говорил с Пенев

Играчът на Ботев (Пловдив) Милен Гамаков е дебютант в националния отбор. „Благодаря за поздравленията. Чувствам се много щастлив, защото съм на 20 години и това е голяма крачка за мен. Бях се настроил на вълна младежки национален отбор. Тази повиквателна в първия тим ми падна като гръм от ясно небе”, започна Гамаков.

„Не сме говорили с Любо Пенев. Каза ми само да съм спокоен и да показвам какво мога. Радвам се, че г-н Вуцов е казал, че съм заслужил повиквателната. Има хора, които да ми дават оценки. Аз трябва да работя и да се представям в този дух. От първия ден, в който съм тук, съм мотивиран и съм щастлив, че съм обграден от такива добри футболисти. Те много добре ме приеха”, заяви Гамаков.

 

Кобрата и Кличко се качиха на ринга

Стоманения чук отново скандализира, този път с избор на ръкавици, Пулев го контрира с липсата на допинг проби, пише на първа страница вестник “Тема спорт“.

Дългоочакваната втора среща “очи в очи” между Кубрат Пулев и Владимир Кличко най-после се състоя. 33-годишният софиянец се изправи лице в лице срещу световния шампион по време на задължителната открита тренировка за медиите вчера. Първият подобен случай бе още през юли, когато бе дадена първата им и единствена съвместна пресконференция. Двамата направиха по 15-минутни занимания пред погледите на близо 100-и на журналисти които се бяха събрали, за да отразят събитието. Интересът към мача 8 събота в Хамбург става все по-сериозен, като пресата в Германия следи изкъсо всяко едно движение на Кобрата и Стоманения чук. След скандала в понеделник, когато Пулев отказа да се яви на брифинга поради странните изисквания на Кличко за броя на хората, които могат да го придружават, вчера също имаше индиректно спречкване между двамата. След като Кубрат изгледа тренировката на шампиона, на свой ред той също се качи на ринга, за да проведе своето занимание. Оказа се обаче, че българинът няма как да работи на лапи и трябваше да се задоволи единствено с бой със сянка и лека тренировка с въже. Причината – по-малките ръкавици, които бяха предоставени на Пулев от страна на екипа на Владимир. Те се оказаха тесни и изключително неудобни за нашия боксьор, който в крайна сметка прецени, че няма смисъл да прави каквото и да е с тях. На тренировъчните снимки ясно се вижда и екипът, който подготвя Кобрата. До него вече е застанал и брат му Тервел, който му помага заедно с личния му треньор Ото Рамин. Всички те са облечени с тениски, на които присъства българският герб Освен това цветовете им са издържани в националния ни трибагреник. След откритата тренировка Кубрат отново атакува Кличко за липсата на допинг проби. “Поведението му не е коректно. Затова не мога да го уважавам. Щом не го е страх, нека го проверяват по-често”, заяви ЗЗ-годишният българин. От своя страна 5 години по-възрастният украинец отговори по същия начин, по който го прави и през последните месеци: “Аз следвам правилата на Германския боксов съюз. Защо Пулев постоянно говори едно и също?!”. Следващото открито мероприятие, на което Кобрата и Кличко ще се появят заедно, е утре, когато ще бъде направен и официалният кантар за сблъсъка. Историческият мач, който България очаква с огромно нетърпение, ще се проведе в събота от 23:45 часа. Началото на прякото предаване по Нова телевизия пък е от 23:00 часа. Срещата за поясите на украинеца във версии IBF, WBA, WBO, IBO и списание The Ring ще бъде предавана в над 150 държави благодарение и на RTL, която държи основните права, както и на американския гигант НВО.

Узбек се нареди на опашката за реванш от Влад

Руслан Чагаев е поредният боксьор, който предяви претенции да се изправи срещу Владимир Кличко. Узбекистанецьт е притежател на една от световните титли на WBA, която е непосредствено под тази на украинеца. 36-годишният Чагаев вече премери силите си един път срещу Влад. Той загуби с нокаут през 2009-а именно в Хамбург, където Стоманения чук ще защитава поясите си срещу Кубрат Пулев в събота.

“Все още искам реванш и знам, че ще го получа. Нямах много време за подготовка преди първия ни двубой в Хамбург през 2009-а. Те ме извикаха като заместник в последната минута. Не исках да пропускам шанса, но не съм щастлив от това, което последва. Ще бъде различен двубой и този път ще съм готов”, закани се узбекът.

Експертите отсякоха: Кубрат трябва да го нокаутира

Кубрат Пулев трябва да нокаутира Владимир Кличко, за да стане световен шампион и да вземе поясите му във версии IBF, WBA, WBO, IBO и списание The Ring. Това отсякоха както неговият брат Тервел, така и личният му треньор Михаил Таков. Двамата са категорични, че съдиите няма да присъдят победата на Кобрата, ако се стигне до тяхното решение. Причините са повече от добре известни – позициите на украинеца, статутът му, извоюван през последните 10 години, както и фактът, че именно неговите мениджъри организират съботния сблъсък!

“Кубрат е напълно способен да победи Кличко. Той има всичко необходимо, за да го направи. Ще трябва и малко късмет, защото все пак срещу себе си има човек, който дълги години е на върха и знае как да остане там. Знам, че Кобрата е достатъчно добре подготвен, за да спечели. За целта обаче той ще трябва да търси нокаута. Все пак Кличко не случайно са 10 години №1. Много трудно някой би присъдил успех на Кубрат по точки”, сподели Таков. “Не си правим илюзии, че Кубрат е фаворит. Все пак нормално е световният шампион да е фаворит в този мач. Но брат ми има както уменията, така и хъса, желанието, амбицията и вярата, че може да спечели. И аз съм сигурен, че е способен да нокаутира Кличко. И преди са го правили, не е невъзможно”, допълни Тервел Пулев. ” През кариерата си Владимир има 3 загуби в 65 мача. И трите са с нокаут, макар последната такава да датира от 2004 година. На 10 април той падна в 5-ия рунд от Лемън Брустър.