Наша боксова легенда: Кобрата е част от театъра!

1014

Петър Стоименов, Кобрата и Свилен Русинов

Докато България е обхваната от еуфория за предстоящия мач за световната титла при тежките професионалисти между хегемона Владимир Кличко и нашия Кубрат Пулев, един човек остава леко скептичен около цялата шумотевица. Това е легендарният ни бивш боксьор Петър Стоименов, който може да се похвали с четири победи на аматьорския ринг над бъдещия трикратен шампион при свръхтежките професионалисти Ленъкс Люис.БЛИЦ

“Не съм оптимист. Най-интересно ми е дали мачът ще се играе или ще бъде един театър, в който и Кобрата участва. Пулев много добре знае какво ще му се случи. Той също е част от шоуто. За мен лично Кличко е по-атрактивният боксьор, тъй като развива своя стил, докато Пулев има няколко удара, които пласира и това е. Кобрата може да спечели само, ако режисьорите на театъра му позволят. Не го казвам от липса на патриотизъм, а защото от 40 години гледам бокс и състезателят ми е ясен още като му видя походката към ринга. Има вариант Кубрат да спечели и той е следният – ако двамата са се договорили да има реванш, който да генерира още повече средства”, изрази мнението си Стоименов пред “Меридиан Мач”.

Обвиненията на Кубрат към Кличко, че крие допинг, легендата също приема спокойно. “И двамата употребяват, но това им помага по време на тренировките, за да са изръжливи. По време на самия мач няма да окаже никакво влияние. Ще гледам двубоя със сигурност от интерес да видя как ще бъде разиграна постановката, наречена мач за световната титла”, добавя Петър Стоименов.

Както е известно, Владимир Кличко и Кубрат Пулев излизат един срещу друг на ринга в Хамбург в събота вечерта. Очакваният с огромен интерес мач ще бъде предаван директно по Нова телевизия. Студиото започва в 23:00 часа. 38-годишният Кличко залага всичките си шампионски пояси – на Международната боксова федерация (IBF), на Световната боксова организация (WBO), на Световната боксова асоциация (WBA) и на Международната боксова организация (IBO), както и този на списание “Ринг”.