Преглед на водещите новини в спортния печат

1

София. Преглед на водещите новини в спортния печат

„Манева 6-а в света“, съобщава вестник „Меридиан мач“
Българката Милка Манева завърши на шесто място в категория до 69 килограма на световното първенство по вдигане на тежести в Алмати (Казахстан). Европейската вицешампионка от Тел Авив 2014 завърши с двубой от 234 килограма, след като изхвърли 102 килограма и изтласка 132 килограма. Титлата заслужи световната вицешампионка от Вроцлав 2013 Ньо Ун-Хи от КНДР със сбор от 265 килограма. Тя беше най-добра и в двете движения след 120 килограма в изхвърлянето и 145 килограма в изтласкването. На второ място се нареди представителката на домакините Жазира Жапаркул с 262 килограма (118 и 144), а с бронза се окичи Чън Юцзюан (Китай) с 261 килограма (118 и 143).
Българското участие на мондиала по щанги завърши с Васил Господинов в кат. 94 кг. Той се състезаваше в група „Б“ и завърши първи в нея. В група „А“ бяха 12 души, а с резултата си от 377 кг (173 в изхвърлянето и 204 в изтласкването) той успя да изпревари двама души от този поток и в крайна сметка се нареди на 10-о място в крайното класиране на категорията. Така Господинов изпраща една много добра година, след като на европейското в Тел Авив, където дебютира при мъжете, взе бронзов медал в двубоя. Световен шампион в кат. 94 кг стана представителят на домакините Засулан Кидирбаев, който събра двубой от 408 кг и изпревари с 1 кг сънародника си Владимир Седов, който записа 407 кг.
Левски пълни залата за мача с Партизан“, пише още изданието.
Баскетболният Левски посреща Партизан в мач от 8 кръг на Адриатическата лига в зала „Универсиада”. Двубоят е днес от 19:00 часа. Пълна зала се очаква да стряска сръбския шампион, феновете на Левски имат още един стимул да изпълнят до краен предел съоръжението – Партизан и агитката му са побратимени с тази на ЦСКА. Билетите се продават в зала „Универсиада”. В залата феновете ще могат да си купуват от стандартните билети по 5 лева и абонаментни карти за сезона, с цена вече от 30 лева, а също така и билети за ложата на залата с цена от 10 лева. Левски вече продава и специалните тениски, чиито приходи отиват за подпомагането на клуба. Те струват 29 лева. Заради огромния интерес „сините” ще отворят два входа на залата, а на хората с деца се препоръчва да изберат централния от тях, който води към малката трибуна.
Рашийд: Плаша се какво съм приготвил на Григор Димитров“, четем още на страниците на вестник „Меридиан мач“
Най-добрият български тенисист Григор Димитров ще бъде подложен на изтощителни тренировки от Роджър Рашийд. В момента хасковлията е в почивка, но скоро ще се завърне на корта, за да започне подготовка за новия сезон. Австралийският специалист се закани, че пред българина предстоят трудни седмици. „Завършваме програмата на Григор Димитров след сезона. Плаша се за него, само четейки какво съм му подготвил, когато пристигна”, написа Рашийд в социалните мрежи.

„Пулев ще „удари” с гръмотевица“, съобщава вестник „Тема спорт“
Кубрат Пулев ще излезе на ринга срещу Владимир Кличко под звуците на рок титаните AC/DC. Българският боец няма да наруши традицията си и отново, докато крачи към ринга, 16-те хиляди зрители в зала “02” 8 Хамбург ще слушат “Thunderstruck”. Украинецът пък ще заложи на песен на Red Hot Chili Peppers. “Преди време Кличко ми каза, че ако може да промени живота си, иска да бъде рок звезда – като вокала на групата”, коментира пред „Нова телевизия“ Инго Рхоба от отдел “Бокс” в RTL. Преди началото на големия мач днес организаторите обещават специална шоу програма: светлинно музикално шоу, атрактивни изненади и няколко по-малки боксови двубоя.
Ивелин Попов: Няма групички, а поръчки, обидно ми е“, пише още изданието.
Капитанът на България Ивелин Попов бе категоричен, че в държавния тим няма разделение на групички, каквито информации се появиха в медийното пространство. Според тях той, Манолев и Бодуров говорели само помежду си.
“Говоря си с всички не само когато сме в националния отбор, а и извън него. Това са явно поръчки, обидно ми е в навечерието на мач на България да си говорим за групички. Не е хубаво и коректно, 3-4 дни, когато нещата са добре, да се пускат такива неща. Не мисля, че това влияе на мен и момчетата. Да, не е за първи, втори или трети път, но рано или късно тези атаки ще излязат наяве – кой, защо и какво. Те започнаха след мача с Хърватска в няколко вестника”, каза Попов.
За двубоя с Малта той сподели: “Няма леки съперници. Подготвяме се доста добре и се надяваме да няма проблеми в неделя. Мач с мач не си приличат и не искам да сравнявам този с успеха с 6:0 в предишните квалификации. Трябва да сме максимално концентрирани и мобилизирани. Ние създаваме положения, трябва да ги реализираме. Пенев ни похвали за подготовката за този мач. Той е треньор и той казва какво се прави, може да повиши тон, никой не се сърди. Седим и го слушаме”. За представянето си в националния отбор дотук, за който има 50 мача и 8 гола, нападателят на Кубан Краснодар заяви: “Бих заменил тези срещи за едно класиране на европейско или световно първенство. Кариерата ми в националния отбор, ако мога така да я нарека на жаргон, е шарена. Имало е и добри моменти, имало е и лоши. Най-хубавият спомен ми е първият гол, който отбелязах.
Любо Пенев гласи Маркиньос за титуляр“, съобщава още вестник „Тема спорт“
Селекционерът на националния ни отбор Любослав Пенев гласи повикания на пожар Маркиньос за титуляр в евроквалификацията с Малта, разбра „Тема Спорт”. Двубоят е в неделя от 21:45 часа на „Васил Левски”.
Халфът на ЦСКА смени в състава контузения полузащитник на Левски Владимир Гаджев. Бразилецът е започнал сред 11-те в учебната игра с Марек. В нея Пенев е заложил на познатата схема 4-2-3-1, която впоследствие е трансформирал в 4-1-4-1. На пресконференцията в началото на седмицата Пенев обяви, че не изключва промени в постройката за Малта. Очаква се Маркиньос да си партнира със Светослав Дяков в средата на терена. По крилата срещу дупничани са били Михаил Александров – отдясно, и Ивелин Попов – отляво. Зад тарана Андрей Гълъбинов е действал Георги Миланов. Станислав Манолев е бил върнат на десния бек, а отляво на отбраната е стартирал Йордан Минев. Партньор на Николай Бодуров в центъра на защитата започнал Георги Терзиев. Очаква се същите 11 Пенев да пусне и в неделя. Ако Пенев започне със система 4-1-4-1, то Маркиньос ще влезе до атакуващия халф на ЦСКА (Москва), а капитанът на Лудогорец ще играе малко пред отбраната. Срещу Марек тримата вратари разделиха по 30 минути. С най-големи шансове да почне като титуляр срещу Малта е Владо Стоянов.

„Кобрата: Ще гоня Кличко по целия ринг“, пише вестник „7 дни спорт“.
Кубрат Пулев излиза в мача на живота си срещу Владимир Кличко днес. Кобрата е уверен, че ще бие шампиона. Двамата се срещнаха на кантара и се видя, че Пулев е с половин килограм по-тежък от Кличко – 112 кг срещу 111,5 кг.
„Ще го преследвам по ринга. Той ще трябва да се движи много“, каза Кубрат по-рано през деня. И обясни, че има тактика, за която Кличко не е подготвен.
„Няма да я разкривам, но мога да ви гарантирам, че той ще остане изненадан. Беше ми смешно, когато каза, че съм зелен за мач с него. На ринга ще видим кой е по-добър и съм сигурен, че моят момент дойде и ще се запиша в историята“, допълни Пулев.
„Кличко: Не ме е страх, искам да го нокаутирам“, пише още изданието.
Владимир Кличко изглежда спокоен преди мача, макар че бе освиркан мощно на кантара в Хамбург вчера. Кличко се готви за 17-ата си защита на титлата.
„Не ме е страх от него. Притеснявам се само от биологичния часовник. Искам да го нокаутирам, да го бия убедително, да не му дам шанс. Както на него, така и на всеки друг съперник. Искам да остана в бокса още дълго време, а това ще се случи, ако не оставям съперниците да ме докосват“, обясни Кличко.
До него вече е и брат му – бившият световен шампион в тежка категория и настоящ кмет на Киев Виталий Кличко, който дойде в Хамбург вчера. Мачът е тази вечер от 23.30 часа и ще бъде предаван пряко по Нова телевизия.
„Валуев даде предимство на Влад“, съобщава още вестник „7 дни спорт“
Бившият световен шампион в тежка категория Николай Валуев отписа Кубрат Пулев в днешния мач. Според руснака Кличко е фаворит в срещата.
„Пулев е шампион на Европа, добър е, но не мисля, че ще стане и световен шампион. Висок е и достатъчно тежък, но изходът от мача ще се реши от Кличко. Няма да има изненада. Със сигурност обаче ще стане интересен мач“,  каза Звяра.
Един от актуалните боксьори на Великобритания -Тайсън Фюри, който миналата година отказа мач с Пулев, също прогнозира победа за Кличко.
„Идва нова ера в тежката категория, тази на Кличко почти свърши. Има много хора, които искат титлата. Всеки има шанс да спечели, но мисля, че Владимир е по-добрата версия на това, което Пулев е. Но Кличко е по-стар, близо 40-годишен, така че не се знае. Аз просто искам да срещна победителя от двамата“,  каза Фюри.
Треньорът на Дерек Чизора – Дон Чарлс, пък бързо промени мнението си. След като в четвъртък той каза, че иска Пулев и Кличко да се нокаутират взаимно, сега Чарлс обясни, че българинът може да нокаутира шампиона.
„Не се изненадвайте, ако Пулев нокаутира Кличко. За мен въпросът е кой ще вкара десния си първи. Мисля, че ще е много интересен мач, Пулев е много силен и физически, и психически. Освен това няма загуба. Победи няколко сериозни съперници, обезличи Александър Устинов. Устинов беше на спаринг с Дерек и видях какъв е – той е огромен. А начинът, по който Пулев го би, ми казва, че Кличко ще има проблеми. Пулев няма да се обърка, както повечето съперници на Владимир правят“, каза Чарлс.