Преглед на водещите новини в спортния печат

3

София. Преглед на водещите новини в спортния печат

Кличко преби Кобрата,пише на стр. 1 „7 дни спорт“

Рано ми беше за тази среща, призна Пулев, продължава изданието

Владимир Кличко преби Кубрат Пулев с нокаут в петия рунд и запази титлите си в тежка категория. Шампионът не даде никакъв шанс на Кобрата и го свали 4 пъти на земята.

Още в първия рунд Пулев падна два пъти в нокдаун след леви крошета на Кличко. В третия рунд последва ново падане, а в петия Кличко приключи мача с убийствено кроше. Кобрата не беше подготвен за левите крошета на шампиона, а след мача сам призна, че му е било рано за такава среща.

Норвегия бие в Азербайджан 1:0

Норвегия победи Азербайджан като гост с 1:0 и направи задачата за класиране на България в група Н от квалификациите за Евро 2016 още по-трудна. Гола вкара Хаавард Нордтвейт в 25-ата минута, а азерите не успяха да отправят нито един точен удар към вратата на Йориян Ниланд. Норвежците събраха 9 т. и дръпнаха с 6 на България преди снощния мач с Малта.

Други резултати от евроквалификациите: Холандия – Латвия 6:0, Белгия – Уелс 0:0, Кипър – Андора 5:0.

Балотели аут, Дани Стъридж се завръща

Централният нападател на Ливърпул Марио Балотели най-вероятно ще пропусне мача с Лудогорец от Шампионската лига след малко повече от седмица. Италианецът напусна лагера на националния отбор и със сигурност отпада за съботния мач на червените срещу Кристъл Палас от Висшата лига.

Балотели имаше болки в адукторите, но травмата му се оказа по-сериозна. Затова от лагера на мърсисайдци не бързат с прогнозите.

В тима обаче се очаква да се върне друг нападател – Даниел Стъридж. Той се контузи още в началото на сезона в мач на националния отбор на Англия. После травмата на Стъридж се поднови в тренировка. Очаква се обаче той да е на линия за Кристъл Палас, а после и за Лудогорец.

И Тенерифе вариант за Любо, пише на стр. 1 „Меридиан мач“

Селекционерът на националния отбор Любослав Пенев и хората от неговия щаб са впрегнали всички свои връзки, за да намерят клубен отбор, в които да започнат работа. „Меридиан Мач” научи, че последният и нов вариант пред Ел Голеадор е да поеме второ- дивизионния испански Тенерифе. За всички е ясно, че времето на Пенев в националния тим изтича, след като повечето от половината Изпълком не го иска начело на България, но просто в момента няма добър вариант за негов наследник. Заради това той остана и за мача с Малта. Но както медиите в Испания вече съобщиха, малко след загубите от Хърватска и Норвегия, Любо се е предложил сам на друг втородивизионен тим – Бе-ис. В момента Тенерифе е 17-и във второто ниво на испанския футбол, като е само на две точки от зоната на изпадащите. Заради това бъдещето на треньора Алваро Сервера, който води тима от Канарските острови от 2012 г., е под сериозна въпросителна. Националният ни селекционер се ползва с огромно уважение в Испания, като е една от легендите на Примера Дивисион. Той е играл за тимовете на Валенсия, Атлетико Мадрид, Компостела и Селта. До момента обаче все още не е дошла оферта за Пенев от испански клуб.

Неделев се контузил в дупка, може да не играе 4 месеца

Халфът Тодор Неделев е получил счупване в стъпалото на десния си крак, след като е стъпил в неравност на тренировъчното игрище в Правец. Както е известно, именно там националите се готвеха за мача с Малта. Неделев се контузи във вторник, а от вчера е в Германия, където вече го прегледаха докторите на клубния му отбор Майнц 05. Вече е взето решение бившият футболист на Ботев (Пд) да бъде опериран в сряда, като това ще направи отново д-р Ерик Рембек. Именно той извърши хирургическата интервенция на Неделев преди година. Тогава младокът се възстановяваше 2 месеца, но сега лечението му може да продължи повече – около 4 месеца. Само така той ще успее да се възстанови напълно.

Удар от Италия! Попето в плановете на Наполи

Капитанът на националния отбор Ивелин Попов е попаднал в полезрението на един от най-силните италиански отбори – Наполи. Новината съобщи вчера авторитетното издание tuttomercatoweb. Според тях в момента ръководството на клуба търси усилено заместник на контузения италиански национал Лоренцо Инсине. Вариантите преди Полето са Андре Аю от Марсилия, Пол-Жос М’Поку от Стандард Лиеж, Иван Перишич от Волфсбург и Емануеле Джакерини от Съндърланд, като всеки един от тях е бил наблюдаван от Рикардо Бигон, който е спортен директор на неаполитанците. Бигон обаче следи изкъсо и Ивелин Попов. Той го е харесал още от мачовете между България и Италия в предишните квалификации, а след това е започнал да се интересува и от представянето му в Кубан Краснодар. Попето може да излезе много евтино на Наполи, тъй като договорът му с руснаците изтича през юни.

ЦСКА предлага договор на Венци Христов, пише на стр. 1 „Тема спорт“

Армейците ще се опитат да сключат контракт с нападателя, който да влезе в сила от лятото

Ръководството на ЦСКА обмисля да предложи предварителен договор на нападателя на Берое Венцислав Христов. Контрактът на тарана със старозагорци изтича през юни 2015 г. и все още не е удължен, въпреки че разговорите с шефовете започнаха още преди месец. Ако договорът на Христов не бъде подновен до зимата, нападателят ще има възможността след средата на януари да подпише предварителен контракт с друг клуб, който да влезе в сила от лятото.

Именно по тази схема ЦСКА ще се опита да привлече нападателя. Червените вече направиха един неуспешен опит да вземат Христов – през миналата зима, като тогава не събраха пари, за да платят освобождаващата му клауза от 200 000 евро. Сега обаче ситуацията е по-различна, а и изглежда Христов няма желае да подновява контракта си със заралии. Затова говори голямото забавяне в разговорите с ръководството. Самият нападател не крие, че иска да играе за ЦСКА. План А на ръководството на червените е да предложат 100 000 лева за правата на Христов, чрез които да опитат да го привлекат още през зимата. Ако Берое отхвърли офертата, ЦСКА ще прибегне до план Б с предварителния договор, който да влиза в сила от лятото.

Христов отбеляза голямо израстване през изминалата година, като стигна до националния отбор и е твърд титуляр в Берое. Венци е използван както като централен нападател, така и като дясно крило. А до този момент през сезона има 15 мача, 6 гола и 3 асистенции.

В същото време стана ясно, че ЦСКА ще предложи нови договори на част от играчите, чиито контракти изтичат през лятото. Сред сигурните оставащи са Александър Тунчев и Борис Галчев, които се представят на ниво през сезона. Иван Стоянов и Орелиен Жоаким са други двама футболисти, които имат договор до лятото на 2015 година, но решението за тяхното оставане на “Армията” ще бъде взето на по-късен етап.

И немци следят Буш

Немски елитен отбор ще следи изявите на нападателя на ЦСКА Серджиу Буш в предстоящия мач с Лудогорец. Името на клуба се пази в тайна, като е известно само, че не е сред водещите в класирането, но и не е в зоната на изпадащите. Освен от германския тим Буш ще бъде следен и от италианци. Интересът от Ботуша към нападателя е от няколко месеца и румънецът неведнъж бе наблюдаван в срещите на армейците.

Именно двубоят с Лудогорец дава отлична възможност на Серджиу да привлече допълнително интерес и да покачи още цената си. Според агента на Буш Мариано Бидзари пречка пред евентуална сделка е и Александър Томов, който настоява за нереално висока цена на Буш – поне 2 милиона евро. При тези условия румънецът няма как да бъде трансфериран през зимната пауза в шампионата.

За предстоящата среща с Лудогорец вече са подадени над 10 заявки от чуждестранни мениджъри, които ще наблюдават изяви на играчи и от двата отбора.

Локо Пд предлага нов договор на Молдованов

Локомотив Пловдив ще предложи нов договор на един от централните си защитници. Става въпрос за 29-годишния Диян Молдованов. Ръководството и спортно-техническият щаб на черно-белите са изключително доволни от показаното от бившия бранител на Монтана, Пирин Бл, Несебър, Славия, Нефтохимик и др. Настоящият контракт на Молдованов с Локо изтича през лятото.

Шефовете ще му предложат да парафира за още един сезон. В момента той се възстановява от контузия. Очаква се защитникът да е на линия за предстоящото домакинство на Марек в събота. Ако обаче Молдованов не е на сто процента готов, от щаба на Локо няма да рискуват с включването му в групата.