Преглед на водещите новини в спортния печат

1

София. Преглед на водещите новини в спортния печат

„В БФС точат секирата на Лудогорец”, съобщава вестник „7 дни спорт“
Съдийската комисия към Българския футболен съюз е напът да подпали война преди дербито между ЦСКА и Лудогорец в събота. Двамата сиви кардинали при съдиите – Никола Джугански, председател, и неговият приятел Стефан Орманджиев, който реално дърпа конците, точат здраво секирата за шампионите. Преди сблъсъка в Борисовата градина Стиви О обяви, че “ЦСКА няма как да загуби на “Бйългарска армия”, и то го направи с реалното съзнание, че е навътре в комисията. На практика двамата приятели определят не само нарядите и кой да свири, но и как да свири. Така че няма как ЦСКА да загуби, ако Орманджиев и Джугански наредят на реферите как да завърши мачът. Напрежението преди дербито между ЦСКА и Лудогорец в събота се покачва всеки изминал ден. Битката за титлата между водещите тимове се очертава да бъде жестока, а в нея доста грубо се включват и хората от Съдийската комисия.
„Изпълкомът се събира заради Любослав Пенев“, пише още изданието.
Изпълнителният комитет на БФС се събира спешно заради бъдещето на селекционера на националния отбор Любослав Пенев.
Силните мъже в българския футбол ще бистрят утре какво да правят с Пенев след резила 1:1 с Малта от миналия уикенд. Най-вероятно поредната ни издънка ще бъде и последният мач на Любослав Пенев като треньор на “А” отбора.
Както “7 дни спорт” вече съобщи, фаворит за нов селекционер е Ивайло Петев, който в момента е свободен. Утре трябва Изпълкомът да заседава, като сбирката не беше планирана предварително. Очаква се след нея да бъде обявена официално и раздялата между България и Любослав Пенев. Твърдо за освобождаването на треньора вече се обявиха част от членовете – Кирил Домусчиев, Венцислав Стефанов и Йордан Лечков. Емил Костадинов също намекна за подобно нещо, а неутралитет поне публично държат Борислав Михайлов и Атанас Фурнаджиев. Очаква се мнението на Гриша Ганчев, което също трябва да има тежест.
До този момент обаче Любо Пенев отказва да подава оставка. Треньорът си има действащ договор и обяви, че до следващия ни мач с Италия през март има прекалено много време. В контракта на треньора има сериозна неустойка при негово предсрочно освобождаване. Освен това целият екип на Пенев – Ради Здравков, Давид Родригес и Йордан Йорданов, както и лекарският щаб, имат немалко обезщетение. Именно тази сума най-вероятно ще се превърне в проблем.
Локомотив (Пловдив) натопи ЦСКА и Левски в БФС“, четем още на страниците на „7 дни спорт“
Тъмните облаци над ЦСКА продължават да се сгъстяват. И причината за това отново е ръководството на клуба. Вчера Локомотив (Пловдив) сезира Лицензионната комисия към БФС за парите, които има да получава от Левски и ЦСКА за продажбите на свои футболисти.
От „Герена“ и от „Българска армия” са просрочили плащанията си към „черно-белите“, които също не са в добро финансово състояние и разчитат на тези пари.
След като протакането продължава, ръководството на Локомотив (Пд) се е обърнало към Лицензионната комисия към БФС, за да вземе отношение по казуса.
Ако в най-скоро време Левски и ЦСКА не преведат на пловдивчани дължимите им пари, то двата отбора рискуват да получат забрана да правят трансфери през следващия сезон.
При трансфера на Крачунов в ЦСКА става въпрос за 120 хиляди евро по договора от 2011 година и допълнително споразумение между двата клуба от 2012 година.
За Белаид сумата е 120 хиляди  лв. Общо за двамата парите са около 360 хиляди лв.

“Забиха по-голям пирон в крака на Неделев“, пише вестник „Меридиан мач“
Националът Тодор Неделев претърпя вчера успешна операция в Германия. Играчът на Майнц се контузи преди евроквалификацията на нашите с Малта.
Ходилото на десния крак на 21-годишния Неделев бе оперирано в клиниката на д-р Ерих Рембек. Българинът се довери отново на бившия лекар на Мюнхен 1860, след като на 24 септември миналата година Рембек му постави пирон, с който закрепи счупени костици на дясното ходило. Точно този гвоздей се е счупил в началото на миналата седмица на тренировка на националите, след като Неделев стъпил накриво. Преди часове известният немски ортопед сложи по-голям пирон от стария. Периодът за възстановяване на Неделев се очаква да бъде поне три месеца.
„Приятели, операцията мина успешно и този път. Надявам се повече да нямам контузии… Благодаря ви за подкрепата!”, написа Неделев във Фейсбук.
“Насраният” Бодуров псува като каруцар“, съобщава още изданието.
Нервите на Николай Бодуров отново не издържаха. Футболистът на Фулъм, известен с буйния си нрав, се разпсува каруцарски във Фейсбук само два дни след историческия срам с Малта насред София.
Бодуров, който след мача чистосърдечно призна „Насрахме се”, вместо да си замълчи виновно, атакува абонатите си във Фейсбук с обиди, след като му бе потърсена сметка за слабото представяне.
От показаните снимки ясно се вижда как един негов приятел му пише „Вие сте срам за България”. Отговорът на Бодуров е доста далеч от добрия тон: „Е*и си майката проста. И ти си срам за родителите ти”.
В другата снимка е приложена друга комуникация с приятел, на име Емо Павлов. В нея Бодуров е малко по-смирен и не използва откровени псувни, но въпреки това не липсват и обиди. Дискусията е приключена от национала с обръщението „Ае дърпай, селяк”.
Очевидно е, че националите ни никак не търпят на критика, след като в дните преди двубоя с Малта, вместо да се готвят за битката, заляха медийното пространство с прочувствени декларации. Когато обаче добрият тон бъде прескочен, при това по отношение на феновете, ситуацията вече е доста по-сериозна и обидна.
Луис Суарес притеснява Стойчо Младенов“, пише още „Меридиан мач“
Треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов е доста притеснен от това кога точно ще се прибере в България един от националите на „червените”- този на Кабо Верде Луис Соарес-Платини.
Повиканият следствие на добрите си изяви в „А” група с екипа на ЦСКА Платини бе резерва в двубоя преди няколко дни от квалификациите на Африканската купа на нациите срещу Нигер, спечелен от неговия тим с 3:1.
Кабо Верде обаче тепърва има да играе още един важен мач и той е в сряда, гостуване на Замбия.
Срещата бе късно снощи. При всички положения Луис Соарес ще използва целия следващ ден – четвъртък, за да пътува обратно към София. Планира се той да се прибере късно вечерта. Едно евентуално пропускане на самолетна връзка обаче би принудило играча да закъснее буквално до навечерието на самия сблъсък с Лудогорец.
Футболистът е твърд титуляр в ЦСКА, като бързо успя да се наложи след пристигането си на „Българска армия” през лятото.

„Любо отказва да подаде оставка“, съобщава във водещия си материал вестник „Тема спорт“
Любослав Пенев отказва да подаде оставка, каквото е желанието на Изпълкома на БФС. Любо е поискал да се срещне с членовете на футболното Политбюро и да даде своето разяснение за слабия старт на квалификациите. Очаква се ръководното тяло на централата да се събере в четвъртък или петък. Тогава би трябвало да бъде официализирана раздялата със селекционера.
Капитанът на националите Ивелин Попов атакува Лечков и компания, като заяви: “Нека, ако има нещо да се казва, да е директно в очите, а не да си говорим чрез медиите”, каза Попов.
Той говори и за изпуснатата дузпа. “Исках да я бия точно в центъра на вратата, заложих на силата. Може би тялото ми остана малко назад и топката мина над вратата. Несериозно е да се мисли, че съм изпуснал нарочно. След мача изпих около 3-4 аулина. Отворих една бутилка уиски и така го преживях”, добави нападателят.
„Беларус кани Стоичков за селекционер“, пише още изданието.
Христо Стоичков е сред вариантите за селекционер на Беларус, разкрива  местният сайт „Футбол“. Стоичков е в бившата съветска република, където коментира вчерашната контрола между домакините и Мексико в качеството си на анализатор за мексикански телевизионен канал.
Според изданието ръководството на тамошната федерация е използвало възможността да преговаря със Стоичков за овакантения пост. В момента беларуският тим има само временен селекционер в лицето на Андрей Зигмантович.
ЦСКА с интерес към нигерийски нападател“, съобщава още вестник „Тема спорт“
ЦСКА проявява интерес към нигерийски нападател, съобщават медиите в Израел. Става въпрос за 21-годишния Оларенваджу Кайоде, който е футболист на новака в местния елит Макаби Нетания. Африканецът се представя силно от началото на сезона, като в 7 мача има 5 гола. Той е бил в Макаби и предишния сезон във втора дивизия, като тогава за 25 участия се е разписал 10 пъти.
Според информацията от ЦСКА дори са готови да извадят оферта за нападателя. Това обаче може да се случи само при положение, че бъде продаден основен играч като Серджиу Буш, чрез което да се осигурят средства за селекция.
Кайоде е сред обещаващите таланти на Нигерия, като е бил част от няколко юношески формации на родината си.