Преглед на водещите новини в спортните медии (България)

София. Преглед на водещите новини в спортните медии:focus-sport.net

София. Преглед на водещите новини в спортните медии:
Полицията откри:46 гранати и 1,5 кг взрив във фен на Левски, пише на първа страница вестник “7 дни спорт”. Един от арестуваните завършил школата на МВР. Двама привърженици на Левски бяха задържани вчера с 46 димни противотанкови гранати, приготвени за дербито срещу ЦСКА на “Васил Левски” в неделя. Сред откритите вещества има и 1,5 килограма барут. Бомбаджиите са арестувани от служители на ГДБОП в столичния квартал “Надежда”, докато пренасяли гранатите с автомобил, разясни директорът на СДВР Валери Йорданов. По думите му тези бомби могат да убият хора, ако гръмнат сред публиката.Единият от задържаните е криминално проявен за футболно хулиганство, а другият е учил в Академията на МВР, но е изгонен, преди да завърши. От СДВР не уточниха как точно двамата задържани са възнамерявали да внесат гранатите на стадиона и дали целта на бомбите е била да бъдат ползвани за прекратяването на мача при негативен развой за Левски.
Мачът е опасен за вашето здраве, продължава на първа страница вестникът. Предстоящият мач Левски – ЦСКА е опасен за вашето здраве. Това се видя от последната находка на полицията – гранати, барут… страшно е! Похвалното е, че МВР намери този арсенал, но сега трябва да си свърши работата докрай. Да се установи кой го е продал на феновете, откъде го е взел, с какви пари е платено… И най-важното – да направи дербито безопасно, като не допусне нито една пиратка на стадиона. Как може в Испания, Англия и Италия да не можеш да си запалиш една цигара на трибуните, а тук все още да говорим за бомби и гранати?!
Винкел за Черноморец в Перник Миньор е наточил здраво бутоните за днешния мач срещу Черноморец. Перничани имат да си връщат, след като миналият полусезон бургазлии победиха насред “Лазур” с 1:0. Момчетата на Димитър Димитров-Херо са трети в класирането и на всяка цена ще търсят нови три точки по пътя за Европа. Жълто-черните от своя стана ще хвърлят днес всичко най-добро, с което разполагат в редиците си. Стойчо Стоев няма да може да разчита на Сабри Бумела, който е наказан заради червения си картон в последния мач на перничани срещу Локомотив София.Перничани ще заложат на схема 4-5-1, като в предни позиции ще играе Крум Бибишков, подпомаган от бразилеца Том. В защита на мястото на наказания Бумела най-вероятно ще рита Николай Христозов, който през последните три седмици тренира на облекчен режим заради
контузия. Черноморец също се придържа към схемата 4-5-1, като със сигурност на върха на атаката ще бъде французинът Яник Боли.
За домакините участие няма да може да вземе Сабри Бумела, който е наказан. Бургазлии не могат да разчитат на контузения трайно Димитър Телкийски и Цветомир Цонков който е наказан.
Жълто-черните направиха 1:1 срещу Локо София в столицата. Черноморец пък победи у дома Ботев Вр. 3:1.

Спряха атентат с танкови гранати, пише на първа страница вестник “Меридиан мач”. Атентат с танкови гранати на Левски -ЦСКА бе предотвратен 3 дни преди вечното дерби в неделя на Националния стадион „Васил Левски”. 46 танкови димни гранати са били спипани в багажника на кола с двама „сини” привърженици при акция на МВР. Запалянковците са били следени от униформените от дни и са били хванати, докато са превозвали амунициите в квартал „Надежда”. Бойното снаряжение е било предвидено за дербито. Шокиращото е, че единият задържан е бил в школата на МВР. “Не става въпрос за някакви леки димки, които създават настроение, а за тежко снаряжение, което може да убие някого на стадиона”, обяви главният секретар на МВР Калин Георгиев.
Пускат малолетните само с декларация, продължава на втора страница футболният ежедневник. Малолетни фенове на футбола ще бъдат допускани на стадион „Васил Левски” само с придружител и декларация. Контролът на входовете на стадион „Васил Левски” ще бъде сериозен и няма да бъдат допускани нарушители. „ПФК Левски умолява всички привърженици, които ще водят със себе си малолетно лице на дербито с ЦСКА в неделя, да носят попълнена декларация в два екземпляра съгласно изискванията на Закона за закрила на детето и да я предоставят на охранителните органи на входа на стадиона. Целта е да се избегне напрежението на входовете на Националния стадион „Васил Левски”, гласи част от съобщението.
Спас е между ЦСКА И Русия Спас Делев почти сигурно напуска Мерсин, научи „Меридиан Мач”. От турския клуб не са очаровани от представянето на дребничкия нападател, който отбеляза само 2 гола в 12 мача, въпреки че е на брега на Средиземно море от януари и търсят на кой да го продадат. В момента има два отбора, които са основни фаворити за подписа на Делев. Това са неизвестен руски клуб и ЦСКА. Все пак тимът от най-голямата страна в света е с предимство, тъй като предлага много повече пари за Спас от „червените”, които го продадоха на Мерсин за 1,3 млн. евро през зимата.
Вчера нападателят се появи на стадион „Българска армия” и дори се качи в клубния автобус на „армейците”, който закара отбора на тренировка на Панчарево. Както е известно, в момента Мерсин участва в неофициалния турнир Тото Къп, тъй като редовният сезон приключи. Делев обаче явно е освободен от участие в този турнир и ще поддържа форма с бившите си съотборници.

Боби и Борисов се видяха в БФС, пише на първа страница вестник “Тема спорт”. Единият от собствениците на ЦСКА Димитър Борисов се е видял вчера с президента на БФС Борислав Михайлов. Двамата са имали среща в кабинета на Боби във футболната централа, за да коментират напрежението по оста ЦСКА – БФС и да изгладят противоречията помежду си. Разговорът е продължил близо, 40 минути, след което Михайлов и Борисов са си стиснали ръцете.
9 поредни победи, но срещу кого ЦСКА записа впечатляваща серия от 9 поредни победи, след като на треньорското кормило застана Стойчо Младенов. Тази серия обаче едва ли впечатлява кой знае колко, тъй като успехите на червените през пролетта бяха записани срещу по-непретенциозни съперници като Видима, Светкавица, Калиакра, Монтана и Локо Сф, а играта далеч не е респектираща. Да, армейците са убедителни лидери в класирането и вече докосват титлата, но в досега изиграните срещи са се изправили срещу само един отбор от по-сериозна класа – Черноморец. И не издържаха теста.
През сезон 2008/09 армейците отново записаха серия от поредни победи, тогава бяха 10, под ръководството Любослав Пенев. След това обаче ЦСКА се срина именно в дербито с Левски, а до края на сезона последваха загуби при гостуванията на Черно море и Литекс, които в крайна сметка се оказаха решаващи в битката за трофея.
Стойчо Младенов започна третия си престой на “Българска армия” с две много измъчени победи над Калиакра и Монтана, като и в двата двубоя червените трепереха до последно дали ще прибавят трите точки в актива си. Убедителната победа с 4:0 над Локомотив (София) пък не е някакъв индикатор за класа, тъй като през тази година столичните железничари са раздирани от проблеми и представянето им лъкатуши в двете крайности.
Единственият по-сериозен успех на ЦСКА под ръководството на Младенов бе срещу Локомотив Пловдив, след като по-рано смърфовете бяха победили у дома Левски и Лудогорец. Последваха мъчни успехи над Берое и Видима-Раковски, както и закономерен над боксовата круша Светкавица. Славия също бе победен по начин, който не бе категоричен. Така че единствените два мача до момента, в които ЦСКА показа ниво, бяха срещу Локо Пд и Черно море. В първия случай армейците демонстрираха характер, а във втория поиграха и нелош футбол.
Броени дни преди дербито с Левски успешната серия от победи на ЦСКА не може по никакъв начин да е индикация за триумф. А ЦСКА се нуждае от този триумф, както от въздуха и водата поради две причини. Първата е, за да постигне три поредни победи във вечното дерби, като по този начин за първи път от 25 години наложи хегемония в дербито. Втората е, за да се легитимира на 100 процента като най-добрия отбор през сезона. Нещо, което някои хора все още поставят под съмнение. Просто в неделя ЦСКА има златен шанс да натисне спусъка -нещо, което толкова пъти е пропускал да направи.
БНТ 1 ще излъчва мача Вечното дерби Левски -ЦСКА ще бъде излъчено от БНТ, съобщиха от пресцентъра на медията. Дни по-рано шефът на фирмата, държаща правата за А група – S.V. – RSA, Валентин Михов, алармира, че мачът може да падне от ефира на националната телевизия. Причината – държавната медия не изпълнявала договора си. В последния месец Михов направил сериозни компромиси, за да спаси положението и срещата да бъде предавана. Началото на двубоя е в неделя от 17:45 часа.