Преглед на водещите новини в спортния печат

1

София. Преглед на водещите новини в спортния печат:

В ЦСКА се намразиха за бонуси, пише на стр. 1 „7 дни спорт“

В ЦСКА ври и кипи, а причината е до болка позната – парите! Този път обаче не става дума за закъснели плащания, макар че пак има такива. На “Армията” този път се мразят заради бонуси.

Недоглеждане на човек от финансовия отдел е позволило на двама български футболисти на ЦСКА да видят какви възнаграждения получават техните съотборници, дошли зад граница. Изумлението им било тотално, като разбрали за бонусите на Буш, Фелипе, Силва и дори Мисиджан и контузения Иван Маркович! На мушката е и винаги устатият Тончи Кукоч. Оказа се, че той имал привилегии, по-големи от тези на съотборниците си.

Служителите в клуба пък са бесни от друг факт. Привилегирован да получава 150 процента от премиите при победа е синът на Стойчо Младенов. Точно заради това пък преди два месеца Георги Илиев изригна, че Младенов и наследникът му от премии,

Шок! Английски хулигани спират мач на Тотнъм

Мачът от Лига Европа Тотнъм – Партизан (1:0) бе прекъснат на три пъти от нахлули на терена английски хулигани. Украинският рефер Арановски спря мача и нареди на играчите да се приберат в съблекалните си, където останаха 10 минути. Тримата натрапници не бяха агресивни към играчите, даже единият се снима с някои от тях.Те обаче направиха за смях стюардите, които едва ги догониха при спринтовете им на игрището. От Тотнъм бързо разкриха извършителите, които бяха задържани. Тях ги грози забрана да посещават футболни стадиони, а Тотнъм – сериозно наказание от УЕфА.

Тотнъм задържа първото място в група „С“ на Лига Европа с 1:0 у дома с Партизан. Голмайстор бе френският юношески национал Бенжамен Стамбули, който вкара първото си попадение за тима. То обаче бе засенчено от трима запалянковци, които един след друг нахлуха на терена през първото полувреме с фланелки, рекламиращи фирма за комуникационно оборудване. Първите двама дори се оказаха по-чевръсти от стюардите и успяха да се снимат с футболистите. Най-ловък се оказа Роберто Солдадо, който успя да улови единия от тях и да го разсъблече. Накрая украинският съдия Евгени Арановски се видя в чудо и в 41 -ата минута дори прекрати мача за 10 минути, след което взе правилното решение той да бъде довършен. На трибуните имаше и провокатори, които издигнаха албанско знаме, за да дразнят сръбската агитка, но охраната успя да неутрализира ситуацията и да не допусне повече инциденти. УЕФА разследва случая с феновете и Тотнъм рискува сериозно наказание.

Китанов се завръща на „Тича” за Левски

Вратарят на Черно море Георги Китанов ще се завърне на „Тича” за мача с Левски на 6 декември. Това обяви самият той. Както е известно, стражът се възстановява от контузия, след като десният му крак бе счупен преди повече от месец в мача срещу Берое.

„Откакто стана белята, не съм идвал да гледам мач на „Тича”. Ходил съм на стадиона два пъти, но в други дни. Ако времето е хубаво, ще дойда на срещата с Левски. Предният ден съм на контролен преглед и очаквам да ми разрешат да стъпвам на десния си крак. В момента се чувствам добре. Нямам болки, правя упражнения и излизам на разходки с патерици”, каза Георги. Последният се надява, че неговите съотборници ще продължат успешната серия срещу Локомотив (Пд).

„Шансовете ни за три точки са реални. Очаквам Господ да ни върне това, което ни отне срещу Литекс”, завърши Китанов.

ЦСКА продава двама за 2 милиона евро, пише на стр. 1 „Меридиан мач“

ЦСКА може да се раздели само с двама от асовете си през зимния трансферен прозорец. Става въпрос за Луис Соарес-Платини и Стивън Сънди, които в най-добрия случай може да вкарат 2 млн. евро в касата на „Армията”. Стойчо Младенов вече е провел разговор с Александър Томов, като го е уведомил, че е склонен да продаде тези двама играчи, но да задържи поне до лятото звездите Серджиу Буш, Тони Силва и Жуан Фелипе, с които „червените” ще гонят титлата.

Реал пробва „син” юноша

Испанският гранд Реал Мадрид ще пробва юноша на Левски. Става въпрос за Мануел Димитров, който е роден през 2004 година и играе като централен нападател, пише „Гонг”. Испанският методист на Левски Давид Серано не крие, че е впечатлен от качествата и техниката на момчето. Треньор на Димитров в Левски е бившият футболист на „сините” Веселин Сърбаков.

Преди няколко месеца Ливърпул покани друг талант на Левски – Станислав Иванов, а Даниел Илиев до дни ще отиде на проби в Кайзерслаутерн.

Порто приготви 2 млн. евро за Силва

Португалският гранд Порто е готов да плати 2 000 000 евро за Тони Силва. Скаути на „драконите” са гледали своя сънародник в няколко мача през есента, включително при разгрома над Левски и равенството с Лудогорец. Главният акционер в ЦСКА Александър Томов потвърди за интереса след дербито с шампионите. Порто ще прати хора в София и за домакинствата на ЦСКА срещу Локо (Пд) и Черно море. Изявите на Тони Силва са се понравили на португалците и веднага е бил изготвен доклад за треньора на „драконите” Хулен Лупетеги. Както е известно, от години Порто е сред най-добрите откриватели на млади таланти. Редица от звездите на съвременния футбол са минали през „синьо-белите”. В касата на Порто влизат милиони от трансфери, но винаги досега ръководството е намирало достойни заместници. В лицето на Тони Силва от „Ещадио до Драгао” явно са намерили поредната си перла.

В навечерието на Левски – Литекс Батков даде 20 процента, пише на стр. 1 „Тема спорт“

Тодор Батков отново успя да потуши временно назряващия бунт за пари в съблекалнята на „Герена”. В навечерието на мача с Литекс босьт на Левски е изплатил 20 процента от заплатите на играчите. Парите обаче не са за октомври, а за предходен месец, за който тази сума е останала неизчистена. Ако следващата седмица няма ново плащане кьм футболистите, напрежението сред част от чужденците в тима може да ескалира. Доста от иностранците при „сините“ вече са говорили сьс своите мениджъри и адвокати. Очаква се още през декември няколко от футболистите да разтрогнат договорите си с клуба. Днес Левски приема Литекс на „Герена”, а Георги Иванов най-вероятно ще заложи на стартовите 11, които започнаха и при класическата победа над Ботев в Коматево. Преди мача ще има минута мълчание в памет на починалия дългогодишен лекар на „сините“ – д-р Жан Филипов.

Още един от Лудогорец с контузия

Пореден футболист на Лудогорец получи контузия. След травмите на Роман Безяк и Браян Ангуло сега с такава е и Михаил Александров. Крилото е разкъсал влакна на бедрото на десния крак още преди мача с Малта (1:1). Все пак той записа пълен мач за националите, играе ЦСКА (1:1) и бе сред титулярите с Ливърпул (2:2).

Александров не тренира вчера, а вместо това премина ядрено-магнитен резонанс, като резултатите от него ще станат ясни днес. Със сигурност националът няма да играе с Локомотив Сф утре и с Берое на 5 декември.

Славия освободи Мишел Платили

Славия се раздели с един от най-скъпите си футболисти. „Белите“ прекратиха вчера договора на Мишел Платини. Престоят на бразилеца в “Овча купел” трая едва 5 месеца. Той дойде като свободен агент през юни, след като изкара неуспешен едногодишен период в Лудогорец. Бившият нападател на ЦСКА изигра 15 мача за „белите“, в които реализира 5 гола. 31-годишният футболист обаче така и не успя да помогне на тима срещу преките съперници, което не се понрави нито на ръководството, нито на треньора Иван Колев. Специалистът е останал разочарован и от цялостното отношение на нападателя към тренировъчния процес. Именно това е натежало, за да се стигне до раздялата.

Мишел Платини смята да се завърне в родината си. “Няма смисъл да коментирам кои хора са ме търсили и дали имам оферти от български клубове. Взех своето решение и то няма да се промени – тръгвам си от България! Прекарах доста години във вашата страна и смятам, че е време за промяна. Прибирам се в Бразилия, искам да си почина. Най-вероятно след Нова година ще реша какво да правя. Оферти към мен от клубове извън България към момента няма. Не ме разбирайте погрешно. Не си тръгвам, защото съм обиден на някого. Просто е време за промяна в моя живот и ще се сбогувам с тази държава”, каза нападателят пред Topsport.bg.

В подобна на Платини ситуация се намира и друг от бразилците в отбора – Фернандо да Силва. Засега обаче 23-годишният полузащитник остава в Славия. В момента той не тренира наравно със съотборниците си, а е пратен в дублиращия тим.