Преглед на водещите новини в спортния печат

1

Преглед на водещите новини в спортния печат:

15 декември е денят Херо за Левски

Димитров: Не съм искал 10 нови, болни мозъци спекулират около мен, пише на първа страница вестник “Меридиан мач“.

15 декември е денят „X” за Левски. Именно на тази дата ще се реши дали Димитър Димитров ще стане треньор на отбора. Тогава ще има тристранна среща на върха между Тодор Батков, Георги Иванов и Херо.

15 декември е денят „X” за Левски. „Меридиан Мач” научи, че именно на тази дата ще се реши дали Димитър Димитров ще стане треньор на отбора. Тогава ще има тристранна среща на върха, на която ще присъстват собственикът Тодор Батков, мениджърът Георги Иванов и Херо, който е кандидат № 1 за треньор. Към днешна дата шансът Димитров, който беше анонсиран преди няколко месеца като сигурен наставник на Левски от януари, да поеме „сините” е 50 на 50. Той намалява с всеки изминал ден заради трансферните различия между ръководството на клуба и Херо. Треньорът иска мащабна селекция и също толкова мащабна чистка на „Терена”. Батков обаче няма пари за нещо подобно. На стадион „Георги Аспарухов” се надяваха финансовата ситуация в клуба да се подобри значително с идването на „Газпром” като спонсор. По всичко личи обаче, че руският енергиен гигант няма да стъпи на „Герена”. Това автоматично ликвидира възможността за пълна кадрова промяна в състава на „сините” и задълбочи различията между Батков и компания, и Димитър Димитров.

Пикът без защита за Черно море

Левски има сериозни кадрови проблеми преди гостуването на Черно море. Тимът ще бъде във Варна без трайно контузените Георги Сърмов и Владимир Гаджев, но това не е новина. „Сините” ще са най-вероятно и без двама от основните си защитници на „Тича”. Първият – Веселин Минев, е наказан за натрупани жълти картони, а вторият – Пламен Крумов, получи контузия по време на мача с Монтана. Все още не е ясно дали той ще успее да се възстанови за битката с Черно море. Ако това не стане, Гонзо ще трябва да смени и двата си бека. Това значи, че младокът Мики Орачев ще играе вляво, а Прохазка – отдясно. Последното ще отвори пробойна в центъра на терена, ко ято също трябва да се запълва. Все пак на „Герена” вярват, че Пламен Крумов ще играе срещу Черно море на инжекции.

Отборът с рекорден 41-дневен лагер в Сиде

ЦСКА се спря на лагер в Турция, след като имаше варианти и за Кипър и Гърция. Любопитното е, че „армейците” ще бъдат на рекордно продължителен лагер. Те ще се подготвят в Сиде, който е част от курортния комплекс Анталия, от 7 януари до 16 февруари. На практика това са 41 дни, което не е ясно как ще бъде прието от футболистите. Звездите на Стойчо Младенов ще бъдат далеч от близките за доста дълъг период, което не е ясно дали няма да има негативен ефект върху подготовката. В последните две години ЦСКА почти не проведе желаните лагери. Причините за това бяха финансови, както и организационни. Сега Стойчо Младенов е решил да вкара играчите в страховита форма. „Никога досега не сме провеждали толкова продължителна подготовка на едно място през зимната пауза – повече от един месец. Или по-точно -41 дни. Вероятно ще има три-четири почивни дни, когато, който иска, може да се върне в България. Предвидени са осем приятелски срещи, като имената на отборите ще станат ясни допълнително”, обясниха от ЦСКА.

 

Разклатеният “Берое” иска да спре шампиона

Обещаха бонуси на заралии, “Лудогорец” пуска Анисе на крилото пуска Анисе на крилото, пише на първа страница вестник “7 дни спорт”.

Закъсалият “Берое” ще пробва да спре “Лудогорец”, който се е устремил с пълна сила към върха в “А” група. Шампионите се намират в отлична форма напоследък и стопиха големия аванс, който ЦСКА беше натрупал в първенството. В същото време за няколко дни “Берое” от отбор, който можеше да се намеси в битката за титлата, в момента дори се притеснява за мястото си в тройката. “Берое” има допълнителен стимул, за който да играе, след като “зелените” имат обещани солидни премии при евентуално спиране на шампионите. Освен това премията се явява и като още по-голям стимул за излизане от кризата, след като в последните си два мача заралии се издъниха -1:1 със “Славия” и 0:1 от “Хасково”. В “Берое” обстановката определено не е спокойна преди домакинството срещу “Лудогорец”. Преди дни беше разкрит скандал между футболисти в съблекалнята на отбора след загубата от “Хасково” с 0:1. Страстите били потушени, но определено отборът е под напрежение, това което иска треньорът Петър Хубчев. Предстоящият двубой срещу шампиона се явява и като рубикон за старозагорския тим, който при евентуална загуба ще трябва да трепери за мястото си в първата шестица.

Батков дължи 134 заплати!

Положението в “Левски” е далеч по-ужасяващо от това в ЦСКА! Поне що се отнася до забавянето на месечните възнаграждения на футболисти, треньори и работещите в клуба. Тодор Батков дължи на хората си общо точно 134 заплати, а сумата на задълженията отдавна мина един милион лева!

Най-тежко е положението при футболистите. Повечето от тях чакат по две заплати и половина, но има такива, които не са получавали дори от по-дълго време! Особено притеснен от ситуацията в “Подуяне” е Георги Иванов. Гонзо вече бръкна веднъж надълбоко в джоба си, за да спре бунт на играчите. Сега ще му се наложи да го направи още веднъж, тъй като обещанията на Батков, че ще изчисти поне по една заплата, не хващат дикиш. Ако не я даде Гонзо тази заплата, доста футболисти може да помислят да напуснат зимата “Левски”.

ЦСКА прибира Иван Караджов през зимата

Вратарят Иван Караджов е пред сензационно завръщане в ЦСКА, научи “7 дни спорт”. 25-годишният футболист напусна “Берое” със скандал, след като се скара с треньора си Петър Хубчев. Раздялата на стража със заралии още не е огласена официално, след като той има действащ договор с отбора, но тренира индивидуално.

Напрежението в “Берое” в последните седмици се покачи и еска-лира след двете поредни издънки на отбора – 1:1 със “Славия” и 0:1 с “Хасково”. След това пък го отнесе именно вратарят на отбора. През лятото Караджов изгуби титулярното си място в Стара Загора, след като изигра едва 3 мача в “А” група през кампанията. След първите 3 кръга, в които заралии записаха две равенства и една загуба, Караджов беше изваден от титулярния състав и повече въобще не получи шанс да пази.

ЦСКА удари по Лудогорец

Войната между ЦСКА и Лудогорец разгаря с пълна сила, пише на първа страница вестник “Тема спорт”.

Вчера от “Армията” пуснаха остра декларация. “ЦСКА е горд и славен клуб. Без кренвирши, платени автобуси и клакьори на повикване. ЦСКА не е проект, който само

допреди години е носил звучното име Антибиотик. Примитивно ниво е да пратиш горилите си да бият хора. Примитивно ниво е да се обграждаш с придворни шутове и те угоднически да те карат да се мислиш за велик”, се казва в част от позицията, публикувана на клубния сайт на червените.

Писмо чрез БТА разпространи и “Клуб на привържениците на ЦСКА”. “Кирчо, моралът ти премина в цинизъм. Какво означават историите с Перник, Дупница и др. Означават страх? Страх, че няма да станеш първи”, написаха феновете.

“Няма нужда от това, което видяхме с Марек, комично е. Срещу тях си затварят очите, а щу нас се хвърлят и лежат накрая. ЦСКА иска феърплей”, заяви Томов пред БНТ, визирайки подхода на дупничани в мачовете им с двата претендента за титлата.

Играчите загряха с картинг за Локо Пд

Нестандартен метод избраха футболистите на ЦСКА, за да повдигнат отборния дух преди двубоя с Локо Пд на “Армията”. Вчера голяма част от играчите отидоха на картинг 8 известен комплекс в столицата. Така се наруши практиката червените да са на кино преди мачовете си в София. Срещата със смърфо-8ете е утре от 16:00 часа 8 Борисовата градина.

Малко преди картинга пък бившият кондиционен треньор на отбора Роко Перота се видя с треньорите и играчите. Италианецът пристигна

в София заедно с Ивайло Петев. Двамата работиха доскоро заедно 8 кипърския АЕЛ Лимасол, но Петев бе уволнен. Перота даде насоки за зимната подготовка на армейците, които в момента се готвят по програма, оставена от самия него.

Играят 8 контроли в Турция

ЦСКА ще изиграе 8 приятелски срещи в Турция. Вчера окончателно стана ясно, че зимният лагер ще се проведе изцяло в югоизточната ни съседка. Избраният курорт отново е Сиде край Анталия. На същото място армейците се готвеха и в началото на тази година. Любопитното е, че червените ще изкарат цялата си подготовка в Турция без прекъсване. Лагерът започва на 7 януари и ще приключи на 16 февруари – това означава, че ЦСКА ще е в Сиде в продължение на 41 дни. Вероятно обаче ще бъдат дадени няколко дни почивка, през които играчите ще могат да се върнат до България.

Окончателна яснота по програмата на отбора в Анталия ще има в края на годината.