Преглед на водещите новини в спортния печат

3

Преглед на водещите новини в спортния печат:

Карло Анчелоти:„Лудогорец са много опасни и бързи

Треньорът на „Реал” (Мадрид) Карло Анчелоти се изказа ласкаво за „Лудогорец” на вчерашната пресконференция преди мача между двата отбора, пише на първа страница вестник “Стандарт“. Двубоят на „Сантяго Бернабеу” е днес от 21.45 часа. Италианският наставник на „Реал” отсече, че българският отбор го е впечатлил с бързата си и опасна игра в атака.

– Сигурен съм, че „Лудогорец” ще се бори за своето. Те ще искат да се представят добре, вероятно ще искат точка или точки. „Лудогорец” е отбор, който играе много бързо в нападение, прелива се бързо и играчите му са много опасни – заяви Анчелоти.

Треньорът на „Реал” планира да направи осем промени в титулярния си състав. В отсъствието на Касияс и Рамос с капитанската лента ще излезе мегаз-вездата Кристиано Ро-налдо. Той ще гони рекорда на Лионел Меси за най-много голове в турнира. Освен него на терена ще са другите скъпо струващи – Тони Кроос, Гарет Бейл и Иско.

Излъчват срещата от „Бернабеу” в 123 държави

Телевизии в 123 страни ще дават мача между “Реал” (Мадрид) и “Лудогорец” днес на стадион „Сантяго Бернабеу”. Сблъсъкът от последния кръг в груповата фаза на Шампионската лига привлича вниманието на целия свят. Европейският шампион “Реал” е изправен пред уникален рекорд, като може да запише 19-а поредна победа във всички турнири и да стане номер 1 в испанския футбол.

Срещата ще се гледа на 6 от континентите, като дори държави без традиции във футбола са я заявили в програмата си. Сред тях са Хонконг, Виетнам, Сао Томе и т.н. Двубоят ще се дава в САЩ, Австралия и всички най-далечни точки на света. Родните страни на почти всички играчи, които са в двата тима, също ще излъчват “Реал” -“Лудогорец”. Това са Колумбия, Тунис, Мадагаскар, франция и др.В Испания мачът ще бъде излъчен от С+. Телевизията прави страхотна подготовка за сблъсъка, който е последен домакински мач на “Реал” (Мадрид) за 2014 г. В студиото е поканен бившият капитан на Кралския клуб Хосе Мария Гутиерес-Гути.

Дисципът привика Гонзо и компания

Ръководството на „Левски” в лицето на изпълнителния директор по спортно техническите въпроси и старши треньор Георги Иванов, директора на ДЮШ Даниел Боримиров и изпълнителния директор по финансовите въпроси Константин Баждеков ще се срещнат с представители на Дисциплинарната комисия при БФС. Това вчера обяви официалният сайт на „сините”. Изслушването ще се осъществи по време на редовното заседание на комисията днес от 11:30 часа на стадион „Васил Левски”. Председателят на комисията Юрий Кучев и колегите му искат най-накрая да разберат на четири очи от Гонзо защо не спира да плюе по Дисципа. Както вече стана ясно, силният човек на “сините” в няколко свои интервюта в последния месец нападна остро БФС, Боби Михайлов и хората, които налагат глобите на „Левски”. Освен това Иванов подчерта, че клубът, в който той работи, няма да става спонсор на футболния съюз с глобите, които плаща. С наложените последни санкции от мача с „Литекс”, “сините” от Герена удариха 100 хиляди лева наказания само за отминалите 18 кръга.

 

Георги Дерменджиев: При нас напрежение няма

Футболът е феномен, така че всичко може да се очаква, пише на първа страница вестник “Меридиан мач“. Дано ние да уцелим рецептата как да се победи такъв отбор. Това е състав в невероятна форма. Ние отиваме абсолютно спокойни и освободени от напрежение. Като отбор вече направихме достатъчно”, коментира треньорът на Лудогорец Георги Дерменджиев. „Колкото до състава, проблеми нямаме, всички играчи са добре и в последния момент ще преценя кой ще играе. Чест е за всеки отбор да излезе срещу най-добрия отбор в света на „Бернабеу”, продължи специалистът. „Участието ни в този мач е добре и за България. Цял свят ще ни гледа, ще гледа един български отбор Лудогорец. Имаме лек проблем, той е психологически, тъй като сме изиграли 11 мача повече от останалите тимове в България. Това е заради многото мачове и лагери. Видяхте последните срещи от нашето първенство на какви терени се играха”, допълни той. „Дали е подновен договорът на Козмин Моци с клуба, ще ви го кажат други фактори в клуба”, завърши той.

Динамо (Минск) взима Гаджев даже с патерици

Основният конкурент на БАТЕ Борисов в шампионата на Беларус -Динамо (Минск), прави сериозни опити да привлече капитана на Левски Владимир Гаджев. Мениджърът Мирчо Димитров потвърди пред „Меридиан Мач”, че шефовете на тима са готови да вземат веднага халфа, независимо че той се придвижва с патерици и ще е готов за игра най-рано в началото на март. Националът се дърпа за договор с основния съперник на БАТЕ Борисов Възраждащият се гранд на Беларус от времето на СССР — Динамо (Минск), се е прицелил сериозно в капитана на Левски Владимир Гаджев. Мениджърът Мирчо Димитров потвърди пред „Меридиан Мач”-, че основният конкурент на БАТЕ Борисов в настоящия шампионат е отправил конкретна оферта към национала и иска да го вземе в състава си от зимата, независимо от контузията, която получи през ноември. Придвижващият се с патерици Гаджев ще е готов за игра най-рано през март, но от Динамо са убедени в качествата му и искат с него да вдигнат още повече класата на своя състав. На този етап обаче „сините” фенове, които искат да виждат на „Герена” основния халф в схемата на тима, могат да са спокойни. Влади е отклонил първото предложение на беларусите. Мотивът му е бил, че предлаганата заплата не е в състояние да го накара да напусне Левски. От доста време Гаджев твърде прецизно обмисля предложенията за трансфер в чужбина и съобразява възможностите за развитие с желанията на своето семейство.

„Динамо е сериозен клуб, който може да осигури стабилно и редовно плащане на своите играчи и да им даде възможност за развитие чрез добро представяне в евротурнирите. Всеки обаче сам взима решенията за своето бъдеще”, каза Мирчо Димитров.

Балотели едва ли ще играе повече

Няма го Балотели, няма го шоуто. Това написа във вчерашния си брой швейцарският вестник „Блик” по повод мача на „Анфийлд”. От „Ливърпул Ехо” пък се хващат за поведението на Брендън Роджърс на официалната пресконференция снощи. „Ще разчитам на същите играчи, които бяха в групата за шампионатния мач със Съндърланд в събота”, каза 41-годишният северноирландец. Оттам „Ливърпул Ехо” прави извода, че футболната болест на Марио е само повод, истината е, че Роджърс няма да го ползва повече.

Съответно през януарския трансферен прозорец мърсисайдци ще се отърват от взетия за 16 милиона паунда от Милан таран. 24-годишният Марио донесе допълнителни главоболия на клуба, след като бе обвинен от фА за „антисемитски коментар” в социалната мрежа Инстаграм. Ливърпул обяви, че ще държи футболистите си далеч от виртуалното пространство, но на този етап обира не гативите.

 

Роналдо излиза срещу Лудогорец

Реал само с трима титуляри тази вечер на “Бернабеу”, пише на първа страница “Тема спорт“.

Кристиано Роналдо ще играе срещу Лудогорец, потвърди треньорът на Белия балет Карло Анчелоти преди днешния сблъсък на “Бернабеу” от група В на Шампионската лига. Португалската суперзвезда ще опита да вкара още един хеттрик, за да настигне Лео Меси, който има 74 гола в турнира. Кралския клуб Вече си е осигурил първото място в групата, но ще опита да удължи рекордната си серия от 18 поредни победи във всички турнири. Според испанските медии Анчелоти планира доста промени в състава и на практика само трима от твърдите титуляри на мадридчани ще играят тази вечер на “Бернабеу”. Става въпрос за Гарет Бейл, Тони Кроос и Кристиано Роналдо. Домакинството е последно за Реал през календарната година и на стадиона се очакват над 70 000 зрители. За първи път Лудогорец ще има възможността да играе пред толкова много публика.

Само един тим от Балканите не е губил на “Бернабеу”

Само един отбор от Балканите не е губил визитата си на “Бернабеу”. Става въпрос за гръцкия АЕК Атина, който постига 2:2 в групите на ШЛ през 2002/03. Тогава Белия балет повежда с 2 гола на Макманамън, но гостите с късни попадения на Кацуранис (74) й Сентено (86) взимат точка. Интересното е, че в онзи сезон АЕК, където играе Иван Русев, постига 6 равенства от 6 мача в групите на ШЛ. Останалите визити на отбори от Балканите на “Бернабеу” са завършили с поражения. Най-много голове инкасира Динамо Загреб – 2:6 през 2011/12. В историята си Реал М изключително рядко губи в евро-турнирите у дома, особено срещу съперници от ранга на Лудогорец. Едно от малкото поражения на “Бернабеу”, които могат да се определят като шокиращи, е с 0:2 от датския Одензе, което изхвърля мадридчани в третия кръг на Купата на УЕфА (1994/95). По онова време треньор е Хорхе Валдано, а 8 състава личат имената на капитана Бутрагеньо и Михаел Лаудруп. През 1992/93 пък Реал М записва най-тежката си домакинска загуба в евротур-нирите – 1:4 от ПСЖ също за Купата на УЕфА (четвъртфинал). От отборите от цяла Източна Европа само Спартак Москва си е тръгвал от “Бернабеу” с победа – 3:1 6 четвъртфинал за КЕШ (1990/91). Това е поредното доказателство колко трудна е задачата на Лудогорец днес.

Джон Макенроу: Григор може да спечели Уимбълдън

“Ако трябва да посоча нов шампион в Лондон през 2015-а, това ще е Григор Димитров. Той може да спечели Уимбълдън през следващия сезон, като на финала победи Новак Джокович. Този турнир просто е създаден за него”. Това заяви една от големите легенди на американския тенис Джон Макенроу. Българинът в момента е в Лос Анджелис заедно със своята половинка Мария Шарапова. Двамата се подготвят там за старта на новия сезон в Австралия