Преглед на водещите новини в спортния печат

3

София. Преглед на водещите новини в спортния печат:

Арести и обиски за черното тото, пише на първата си страница вестник „Меридиан мач“

По сигнали от УЕФА и БФС полицията погна звезди на “А” група, продължава изданието

Звезди на родния футбол бяха задържани от Главна дирекция „Криминална полиция” и разпитвани за черно тото. Деветима от разследваните в рамките на мащабната акция в цялата страна са арестувани за 24 часа, съобщиха официално от МВР снощи. Разпитвани са четирикратният голмайстор на “А” група Мартин Камбуров, капитанът на ЦСКА Александър Тунчев, колегата му от Черно море Кирил Котев, както и бившите национали Здравко Лазаров и Йордан Тодоров. Всички те са разпитвани като бивши футболисти на Локо (Пд).

По сигнали на УЕФА и БФС се проучват и срещи на Любимец. Звездите са били притискани с часове за информация около проверяваните срещи и са предупредени, че може да очакват обиски в домовете си и не е изключено телефоните им да бъдат подслушвани в опит за събиране на доказателства.

Лудогорец вкарва повече от Бенфика и Монако

След визитата на „Бернабеу” разградчани станаха 27-а сила в Европа

Лудогорец завърши с тежка загуба участието си в груповата фаза на Шампионската лига. „Орлите” паднаха с 0:4 на „Сантяго Бернабеу” от актуалния европейски шампион Реал Мадрид и по този начин приключиха участието си в евротурнирите. „Кралете” пък счупиха рекорда на испанския футбол по рекордни победи и вече имат 19 поредни.

Отборът на Георги Дерменджиев няма да играе напролет в Европа, но има куп поводи да се гордее. И тук не броим първата победа и равен за БГ отбор в Турнира на богатите. А за това, че Лудогорец е пред много отбори в най-комерсиалния клубен турнир. Преди 8 години, когато Левски загуби шестте си мача с обща голова разлика 1-17, логично бе на последно място от всички 32 тима. Докато сега Лудогорец е доста по-напред – 27-и.

Разградчани имат 4 точки в ШЛ. Повече от Малмьо – 3 (б.р. – последен в група с Атлетико, Ювентус и Олимпиакос) и Галатасарай, които има едва една (б.р. – последен в група с Борусия Дортмунд, Арсенал и Андер-лехт). Преди изиграването на снощните последни мачове от турнира за 2014 г., зад Лудогорец бяха още Марибор (3 точки и последен мач с Шалке у дома), БАТЕ Борисов (3 точки и последен мач като гост на Атлетик Б) и АПОЕЛ Никозия (1 точка и последен мач с Аякс в Холандия). И в трите двубоя тези отбори са тотални аутсайдери, което почти сигурно би означавало, че Лудогорец ще е пред тях.

Българският шампион има и още един повод да се гордее. „Орлите” са отбелязали повече попадения от големи и много богати отбори като Бенфика, Монако, Зенит и Галатасарай, както и от шведския Малмьо. Лудогорец е отбелязал 5 попадения в ШЛ – две на Дани Абало и по едно на Георги Терзиев, Марселиньо и Йордан Минев.

Лисабонските „орли” имат едва два гола в турнира. Класиралият се на първо място в своята група Монако на Димитър Бербатов също е с по-малко попадения от Лудогорец – 4. Зенит, който има атака за над 100 млн. евро, включваща Хълк, Рондон, Кержаков, Дани и Аршавин, е отбелязал също 4 гола. Толкова има и най-слабият отбор в турнира преди изиграването на снощните мачове – Галатасарай. Шведите от Малмьо също са зад Лудогорец, тъй като и те имат 4 попадения.

Италианци или турци взимат Буш до дни

ЦСКА прибира 1 млн. евро

ЦСКА ще продаде Серджиу Буш най-късно до края на следващата седмица. Кандидатите са отбори от Италия и Турция. „Червените” се надяват да приберат поне 1 000 000 евро за младия румънски талант. Стойчо Младенов се надяваше Буш да остане и през пролетта. Трудната финансова ситуация на „Армията” е главната причина за бързата раздяла.

Най-сериозен интерес към правата на Буш има от Удинезе и Чезена. Те вече пращаха скаутите си, за да гледат изявите на Буш. Няколко турски клуба също са готови да извадят пачките за надеждата на румънския футбол.

Самият футболист предпочита да не говори нищо по този въпрос, защото това се отразява на формата му. Серджиу Буш изглежда изнервен в последните си мачове с екипа на ЦСКА. Румънският нападател прави непростими пропуски, които преди броени дни бяха сигурен гол. Продажбата на Буш ще остави Орелиен Йоахим без алтернатива на поста централен нападател. Най-вероятно първата стъпка на Стойчо Младенов ще бъде връщането в състава на Григор Долапчиев, който трупаше опит в първенството на Македония.

“Лудогорец” се отърка в магията на Кралета, въпреки болезненото 0:4, пише на водещата си страница „7 дни спорт“

“Лудогорец” завърши участието си в Шампионската лига за този сезон, след като загуби с 0:4 от “Реал” (Мадрид) в последния си мач. Българският представител остана 4-и в своята група В, но няма от какво да се срамува, след като взе 4 точки в компанията на Кралския клуб, “Ливърпул’ и “Базел”. Другата новина беше рекордът на “Реал” (Мадрид). Белия балет издуха “Барселона”, записвайки 19-а поредна победа във всички турнири.

Самата нощ на “Сантяго Бернабеу” обаче беше магическа. “Реал” излезе за рекорда и го постигна, това беше единственото желание на момчетата на Карло Анчелоти. Освен това Белия балет стана и единственият отбор в историята на Шампионската лига, постигал на два пъти победи във всички мачове от груповата фаза. “Лудогорец” също стана част от историята и магията на “Бернабеу”. За българския тим сякаш нямаше по-добра възможност да приключи дебютното си участие в Шампионската лига.

Голям интерес към Владо Стоянов след поредния му силен мач в Европа, продължава по темата „Тема спорт“

Щастлив съм тук, но ако дойде добра оферта, ще я обмислим каза вратарят

Лудогорец може да продаде през зимата един от ключовите си футболисти. Става въпрос за вратаря Владислав Стоянов. Шампионите са получили редица запитвания от чужбина за национала. Сред тях има и такива от няколко клуба, които се подвизават в топ 5 на първенствата в Европа. 27-годишният вратар е бил наблюдаван в почти всички срещи от Шампионската лига през този сезона. Най-сериозно впечатление на мениджърите са направили изявите му в плейофа със Стяуа (0:1) в Букурещ и сблъсъците с Реал Мадрид на “Васил Левски” и “Бернабеу”. В първата среща с кралете юношата на ЦСКА отрази един наказателен удар на Кристиано Роналдо.

Засега от Лудогорец не желаят да коментират евентуална раздяла с неизменния титуляр Стоянов. Ако обаче пристигне добра оферта в следващите седмици, те може да склонят да го пуснат. Самият вратар също е отворен към нови предизвикателства.

“Никой нищо не е говорил с мен за оферти. Всички ме питат, но до този момент до мен не е достигало нищо. Щастлив съм в Лудогорец, но ако дойде добра оферта, ще я обмислим – обясни с усмивка стражът и коментира сблъсъка с Реал Мадрид – Такъв мач не сме имали. Играхме и миналата година сериозни двубои, но чак такива нямахме. Не се сещам да сме се защитавали толкова много, но го очаквахме. Все пак това е Реал Мадрид. След червения картон на Марселиньо стана още по-тежко. Но е добре, че не изпаднахме в глуха защита, а продължихме да се борим. Имахме няколко добри контраатаки. Принципно всички техни голове бяха от статични положения. Може би изпитахме слабост, която не е нормално на мач от такъв ранг. Следващият път ще бъдем по-подготве-ни. Горд съм с моите съотборници и постигнатото през тази кампания”, каза Стоянов.

Берое освободи Иван Караджов

Заралии привличат вратаря на Марек Емил Михайлов

Берое се раздели вчера с вратаря Иван Караджов по взаимно съгласие. Стражът загуби титулярното си място под Аязмото, като в последната половин година старши треньорът Петър Хубчев залагаше на Благой Макенджиев. Караджов дойде при заралии в началото на 2013 година и за този период взе участие в 62 мача, като спечели купата и Суперкупа-та със зелено-белите.

Преди това стражът бе част от ЦСКА, но така и не успя да се утвърди.

Мариян Огнянов под въпрос за Лудогорец

Халфът на Ботев Пловдив Мариян Огнянов може да пропусне визитата на Лудогорец в неделя. Опитният полузащитник е с болки в бедрото и кръста от двубоя с Хасково (2:0). От лекарския щаб на канарчетата ще направят всичко възможно да вдигнат Огнянов. В същото време ръководството на жълто-черните привика вчера вратаря Росен Андонов, който има договор с клуба. По всяка вероятност става въпрос за среща, на която двете страни да се разделят по взаимно съгласие. За последно стражът бе преотстъпен във Верея, където игра през последните 6 месеца.