Преглед на водещите новини в спортния печат

1

София. Преглед на водещите новини в спортния печат:

„ЦСКА е есенен първенец!“, съобщава във водещия си материал вестник „Тема спорт“
ЦСКА победи Черно море с 3:1 и стана есенен първенец. „Червените“ ще зимуват с поне 3 точки аванс пред Лудогорец, който днес приема Ботев, и с 16 пред вечния съперник Левски.
Лидерът в класирането пречупи Черно море на “Българска армия” с решаващи голове на резервата Орелиен Жоаким. Таранът от Люксембург се появи на терена при 1:1 и набързо се разписа два пъти, фиксирайки крайния резултат.
Хеттрик на Манзоро пък донесе историческата първа шампионатна победа на Славия над Левски на стадиона в “Овча купел”. След мача стана ясно, че Пламен Илиев напуска “Герена”, а „сините“ вече търсят нов вратар за останалата част от сезона.
През 2014 година нямаше феърплей. ЦСКА е лидер по неотсъдени дузпи. Досега на „Българска армия“ нямаме дузпа, а има 14 или 15 неотсъдени. Делим първото място по жълти картони. Ясно е, че има доминация на един отбор, как е постигната тя – не знам”, заяви Александър Томов.
Левски се разделя с Пламен Илиев“, пише още изданието.
Левски ще се раздели с Пламен Илиев. Вратарят изигра изключително слаб мач срещу Славия, а след него спортният директор на „сините“ Георги Иванов обяви, че вече се е заел със задачата да намери нов човек, който да е под рамката през пролетните мачове. “Явно трябва да търсим нов вратар и ще го направим. Смятах, че Пламен Илиев ще може да си върне формата, която загуби след контузията си, но има много колебания в играта и това налага да търсим друг човек за тази позиция”, отсече Георги Иванов.
Пламен Илиев, който по време на подготовката счупи крак, също намекна за раздяла. Той призна, че е допуснал сериозна грешка при втория гол на Славия. Манзоро вкара с лек шут, при това в средата на вратата. “Не се получи нищо, не знам защо. Вторият гол е абсолютно мой, признавам си. Дали ситуацията при нас е отчайваща?! След Нова година имаме още три мача, мисля, че ще влезем в горната шестица и след това каквото сабя покаже. Как да оценя годината? Имах две контузии. Опитах се след това да вляза във форма, но явно не се получава. Напрежение е нормално да има, тъй като не трябва да сме на това място, на което сме”, заяви Илиев. На въпрос дали иска да остане в Левски и ще напусне ли през зимата, Пламен Илиев отговори: “Ако клубът има нещо към мен… Животът продължава. Дали в Левски или в някой друг отбор, всяко начало си има край. Опитвам се да вляза във форма, но понякога каквото и да поискаш, не се получава”, заяви Илиев.
Сини“ фенове изпочупиха стотици седалки в сектор „В“, съобщава още „Тема спорт“
Част от привържениците на Левски отново се проявиха в лоша светлина. Бесни от загубата на отбора, те изпотрошиха стотици седалки в сектор „В“ на стадиона в “Овча купел”. Това няма да доведе до лишаване от домакинство на тима, но ще доведе до поредната санкция от страна на Дисциплинарната комисия, а ръководството на Левски ще трябва да плати за отстраняване на щетите, нанесени на съоръжението.
Вандалският акт може да се смята и като насочен срещу собственика на клуба Тодор Батков. Така той отново ще трябва да плаща за фенски изцепки, а финансовото му положение не е никак розово.
Само през тази година част от синята агитка докара на клуба над 150 хиляди лева санкции.

И Славия преби Левски“ , четем във водещия материал на вестник „7 дни спорт“
Славия застраши сериозно мястото на Левски в „Топ 6“, след като го победи с 3:1 на собствения си стадион в “Овча купел”. Жереми Манзоро унищожи „сините” с хеттрик, а единственото попадение за гостите беше дело на Валери Домовчийски от дузпа. Левски игра повече от 30 минути с човек по-малко след идиотски червен картон на Аймен Белаид преди почивката. В 84-ата минута бе изгонен и Фераресо от Славия. Победата на Славия е първа над „сините” от 11 години насам и след серия от 23 неуспешни мача. Загубата пък поставя под сериозно съмнение мястото на Левски в първата шестица. След края на мача треньорът на „сините” Георги Иванов наплю играчите, като обяви, че “някои не са на нужното ниво”. Гонзо разкритикува и вратаря Пламен Илиев, който “пуснал 3 гола от 3 удара”.
Дивиш със съмнения за фрактура“, пише още изданието.
Вратарят на ЦСКА Якуб Дивиш е със съмнения за фрактура. Снощи чехът премина медицински прегледи, които трябва да покажат колко сериозна е травма му. Както е известно, Дивиш напусна принудително терена в 34-тата минута на мача с Черно море след безумно нарушение на Георги Божилов срещу него. По време на пресконференцията след края на мача треньорът Стойчо Младенов призна, че по всяка вероятност стражът има счупена костица. Очаква се днес да стане ясно колко дълго ще отсъства от терените чехът. Както вече писахме, на Българска армия” упорито търсят нов вратар, като сред трансферните цели на клуба е юношата Иван Караджов, който за последно игра в Берое.
„Моци пред мач №99 за шампионите“, пише още вестник „7 дни спорт“
Защитникът на Лудогорец Козмин Моци ще запише своя мач №99 за отбора, откакто се присъедини към него през лятото на 2012 г. Румънският бранител е сред емблемите на отбора и до момента има 98 срещи във всички турнири за малко над 2 години в Разград.
Моци е вкарал 9 гола и е дал 6 асистенции до този момент. Освен него сериозна цифра днес ще запише и капитанът Светослав Дяков. Халфът очаква своя мач №125 със зелената фланелка.

„Мениджъри атакуваха “Армията”, пише вестник „Меридиан мач“
Куп родни и няколко мениджъри от Турция и Италия бяха на трибуните на стадион „Българска армия” за мача на ЦСКА с Черно море.
Хора на Порто трябваше да пристигнат на ..Българска армия” за Тони Силва. Неотложен ангажимент е променил техните планове, но се очаква в началото на следващата седмица да дойдат в България. Очакват се финални преговори за правата на Тони Силва, който се намира в отлична форма.
Другият набелязан Серджиу Буш се представя много слабо в последните мачове, но въпреки това остава най-конвертируемият футболист на „червените”. Младата надежда на румънския футбол е много близо до преминаване в тим от италианската Серия „А”. В ЦСКА вече водят преговори за няколко от звездите си. До края на месеца се чакат парите от Мерсин за Спас Делев. Въпреки това финансовите проблеми на „Българска армия” са сериозни, футболистите чакат по две заплати и няколко премии. На този етап за нови попълнения не се говори, въпреки че Стойчо Младенов има готов списък.
„Никола Спасов: Не вярвам, че има феърплей“, четем още на страниците на изданието.
Старши треньорът на Черно море Никола Спасов сподели, че не вярва във феърплей. „Мисля, че играхме достойно до втория гол на ЦСКА. След него настъпи демотивация, която е неоправдана за мен. Настъпи и разконцентрация, когато получихме и третия гол – тогава приключиха нещата. Опитахме се да реагираме, но не се получи. Който не може да вкарва голове, така се получава”, започна Спасов.
„Дали заслужаваме да сме в първата шестица зависи само от нас. До края на първенството има три кръга. Търсим три победи и всичко е възможно. Не е нереално, надеждата остава. Мисля, че начинът, по който играем, ще ни донесе успех. В това вярвам, във феърплей не вярвам”, лаконичен бе треньорът на Черно море.
„Хубчев: Не знам да има оферти за Венци Христов“, пише още вестник „Меридиан мач“
Треньорът на Берое Петър Хубчев остана много доволен както от трите точки, така и от представянето на отбора си в Дупница (3:0). „Изключително съм доволен от победата и трите точки. Те бяха много важни за нас с оглед на представянето ни в последните мачове.
Срещу Марек се получи тежък двубой, но успяхме да реализираме и да пречупим домакините. Преломният момент бе вторият гол в края на първото полувреме. Той реши изхода на мача. Имаше промени в нашия състав, но реших, че така ще бъде най-удачно”, коментира специалистът на пресконференцията след двубоя.
Хубчев призна, че в Берое отдавна се работи по зимната селекция. „Имаме набелязани футболисти, но не искам да споменавам имена. Не знам за оферти към Венци Христов”, каза още треньорът.