Преглед на водещите новини в спортния печат

1

София. Преглед на водещите новини в спортния печат:

„Гонзо: Нямам резерва, ако Херо откаже“, съобщава във водещия си материал вестник „7 дни спорт“
Спортният директор на Левски Георги Иванов разкри интересни подробности около темата за Димитър Димитров, който е спряган за “сините”. Вчера Гонзо обяви, че няма вариант “Б”, ако бургазлията му откаже, което не е невъзможно. “Той иска да развива отбора, но аз нямам вариант “Б”, ако Херо откаже. Той трябва да каже своите изисквания. Не правя планове за бъдещето, изчаквам срещата с Херо. Аз през цялото време съм работил с идеята, че той ще води Левски. Аз съм треньор и не съм отписал този вариант. Не трябва да се сърдим на Херо, ако откаже”, каза Гонзо.
„Акционерите на “Армията” бесни, като разбраха, че само внучето на Стойчо не взима от ЦСКА“, пише още изданието.
Треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов не спира да се оплаква, че в клуба няма пари. Но в същото време истината е съвсем различна. Фамилията на наставника заработва колосалната сума от 60 хиляди лева на месец от “червения” клуб. Стойчо Младенов прибира от заплати, премии и бонуси около 38 хиляди лв. месечно, а синът му Стойчо-младши взима около 10 бона на месец да реди конусите. Другият наследник – Александър, стана мениджър, като дори подписа с титуляря на „червените“ Венцислав Василев. Акционерите на “Армията” обаче са бесни, след като разбраха, че и съпругата на Стойчо е на договор в клуба. Жена му Дарина е на хонорар при „армейците“, защото била финансов консултант към клуба. А нали Александър Томов е финансов професор, тази да не е академик? Излиза, че само внучето на Стойчо не взима пари от ЦСКА, тъй като е още малко.
„Допинг проби след мача Лудогорец – Ботев (Пловдив)“, съобщава още вестник „7 дни спорт“.
Внезапна допинг проверка имаше след вчерашния мач на Лудогорец с Ботев (Пловдив) в Разград. След последния съдийски сигнал играчите на домакините Козмин Моци и Юнес Хамза бяха проверени. Това се налага от европейската централа УЕФА. Както е известно участниците в Шампионската лига могат да бъдат проверявани във всеки един момент. Това по никакъв начин не е изненада. Съперникът на разградчани от последния мач в Европа Реал (Мадрид) също беше проверен на двубоя си в Примера с Алмерия.

Белаид на купон със Славия“, съобщава от първата си страница вестник „Меридиан мач“
Аймен Белаид, който си навлече гнева на Гонзо,а и на „сините” фенове със съвършено глупавия червен картон в дербито със Славия, се замеси в нов скандал. Репортер на „Меридиан Мач” засече тунизиеца в модния „Клуб 33″ в Студентски град в нощта след срещата. Там по същото време бяха и играчите на „белите”, които отбелязаха по подобаващ начин края на футболната година. Те му се зарадваха и му благодариха за помощта. Не е изключено поведението на бранителя да подпечата решението за неговото изгонване от „Герена”, въпреки че той вече е във ваканция.
Манджуков искал да види заплатите в Лудогорец“, пише още изданието.
Една от най-силните фигури в ЦСКА – Петър Манджуков, е поискал от собственика на Лудогорец Кирил Домусчиев да му разкрие какви заплати получават треньорите на отбора Георги Дерменджиев и Стефан Генов, както и футболистите в отбора. Причината била желанието на един от ръководителите на „Армията” да се запознае с финансовите стимули в тима на „орлите”. Босът на разградчани е откликнал на молбата на Манджуков и му е предоставил исканата информация.
Според „Спортал” Стойчо Младенов е разбрал за разговора между двамата бизнесмени и не е останал доволен. Заплатата на Георги Дерменджиев е 4800 евро, а тази на Стефан Генов – 2500 евро. Което е много по-малко от възнагражденията в щаба на „армейците”.
Данчо Минев стресна разградчани“, пише още „Меридиан мач“
Железният ляв бек на Лудогорец Йордан Минев стресна всички в Разград. В последния мач за 2014 г. – срещу Ботев (Пд), той получи контузия и бе заменен още в 7-ата минута. На неговото място влезе младежкият национал Александър Василев. След срещата обаче се оказа, че травмата на Йордан Минев не е сериозна, като той има проблеми с аддукторите. Очакванията са Близнака да бъде на разположение на Георги Дерменджиев за първата тренировка за 2015 г. През този сезон бившият играч на Ботев (Пд) бе сред най-стабилните футболисти на разградчани, като именно той донесе първата победа за български отбор в груповата фаза на Шампионската лига – 1:0 срещу Базел.
„Лудогорец започва в София, лагери в Турция и Испания“, пише вестник „Тема спорт“
Лудогорец ще има два лагера в чужбина, реши окончателно ръководството на клуба. Те ще са на традиционните за разградчани места – Анталия (Турция) и Марбея (Испания). Имаше вероятност единият да е в Катар или Дубай, но „зелените“ са се отказали.
Тимът се събира за първа тренировка на 5 януари. Заниманието ще е на спортния комплекс в Драгалевци, София. Тогава се очаква от клуба да представят две нови попълнения. Засега се знае само един от съперниците за контролите – Динамо (Москва). Отборът ще срещне още един руски представител и един румънски. Очаква се точната програма за проверките да стане ясна до дни. От днес футболистите са в заслужена почивка. Всеки един играч е получил индивидуален план за подготовка по време на паузата до първата тренировка. На 5 януари играчите ще минат през кантара и за всеки наднормен килограм ще има глоби.
ЦСКА взима поне 4-ма нови през зимата“, съобщава още изданието.
ЦСКА ще привлече поне 4 нови попълнения през зимния трансферен прозорец, разбра Тема Спорт”. Това решение е било взето през изминалата седмица след оперативните срещи между Томов и Тодоров, от една страна, и Стойчо Младенов, от друга. Бройката на новопривлечените ще зависи и от това колко играчи ще бъдат продадени, но е сигурно, че новите няма да са по-малко от четирима. ЦСКА ще се опита да реализира изходящи трансфери на поне 1 или максимум 3 основни футболисти. Най-сериозен е интересът към Серджиу Буш и Тони Силва, като почти сигурно един от тях ще си тръгне от “Армията”. Възможно е и Тончи Кукоч да бъде продаден, дори за сума от порядъка на 150 хиляди евро. Левият бек неслучайно остана резерва срещу Черно море, като изглежда, че фойерверкът, който създаде при присъединяването си към отбора, започна да стихва. Към Кукоч има предложения от Динамо (Киев) и Стандарт (Лиеж). Томов пък разкри, че за играчи на ЦСКА са получени оферти от Италия, Турция и Азия. Сред новите попълнения със сигурност ще има вратар и централен нападател. „Червените“ ще се подсилят с алтернатива на титуляря под рамката Якуб Дивиш, а Младенов настоява за поне още един играч за върха на атаката, тъй като липсва достатъчно вариативност на позицията. Ако Буш бъде продаден, то ще се привлекат двама нападатели. ЦСКА ще се ориентира отново към пазара на свободните агенти, като е много малка вероятността да се отделят средства за покупка на играч. Ако има такъв случай, то ще става въпрос за изключение от порядъка на 50-100 хиляди евро.
„Аниете с ултиматум“, съобщава още „Тема спорт“
Испанецът Антонио Аниете е поставил ултиматум пред ръководството на Левски. Нападателят е подчертал, че държи да си получи всички дължими суми от клуба до края на годината. Ако това не се случи, то той ще настоява да бъде трансфериран в друг клуб. Собственикът на „сините“ Тодор Баков обеща пред отбора да изчисти почти всички пари за заплати, но не и целия размер на ноемврийските възнаграждения. Испанецът се утвърди като основна част в отбора през кампанията. Той пристигна в клуба малко след като сезонът бе започнал. За последно той бе играл във втородивизионния гръцки Ники (Волос), с който бе станал голмайстор на лигата. През настоящата кампания Аниете изигра 17 двубоя за „сините“ в „А“ група и реализира 4 гола. Той участва и в 3 мача за купата, в които се разписа веднъж. Един от шансовете на Левски да изкара свежи пари е да продаде Божидар Краев. 17-годишният талант бе поканен на проби от шампионите на Италия и Англия – Ювентус и Манчестър Сити. Първите искат младока за тестове за три дни, докато англичаните за седмица. На Апенините твърдят, че Краев ще бъде в Торино между Коледа и Нова година. От “Герена” се надяват, ако Божидар се представи на ниво, то за него да получат около милион евро. През миналата седмица той подписа 3-годишен договор със „сините“. Поне петима пък ще си тръгнат от клуба по време на зимната пауза.
Нови отбори ще трябва да си търсят вратарят Пламен Илиев и защитниците Пламен Крумов и Аймен Белаид. Именно тях визираше треньорът Георги Иванов след мача със Славия, като каза, че някои футболисти нямат място в отбора. Мирослав Иванов сам обяви, че си тръгва, защото договорът му изтича. А Радослав Цонев почти сигурно ще бъде даден под наем.